אוכלים בסילבסטר

מדריך מסעדות נבחרות לארוחות סילבסטר חגיגיות, מצפון עד דרום, מהקאווה ועד לפלנצ'ה, כולל מחירים

לרגל סוף השנה האזרחית יוצאות המסעדות, מתחמי הבילוי והברים באירועים מיוחדים, המציעים לנו ליהנות מאלכוהול חינם, דילים משתלמים וספיישלים מעוררי תיאבון. לפניכם מדריך האוכל לסילבסטר, מצפון עד דרום, מהקאווה ועד לפלנצ'ה.

צפון

מסעדת מלון נרקיס

GPS – הכפר הדרוזי מג'דל שאמס

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010, החל משעה 19:00

בתפריט – היישוב הגבוה ביותר במדינת ישראל (1,200 מטר מעל פני הים, ממוקם 5 דקות בלבד מהחרמון) מזמין לארוחת סילבסטר חגיגית רוויה בטעמים ובניחוחות הייחודיים של המטבח הדרוזי.

בין המנות: מיני עלי גפן ממולאים באורז, תפוחי אדמה וחצילים ממולאים בבשר בקר, סניה – בשר בקר טחון מעורבב עם טחינה, קובה, טבולה, אורז דרוזי עם אטריות, סלטים קצוצים, מרק ירקות מעורב ועוד. לקינוח, כמובן, בקלאוות במגוון מילויים. בכניסה למלון מגישים גם מבחר מנות חלביות, פיתה דרוזית חמה עם תה צמחים, לצד עוגות וקינוחים.

מחירים ארוחת סילבסטר תעלה 200 ₪ לזוג. הארוחה פתוחה גם למי שאינו לן במלון.

(למעוניינים ללון במלון: מחירי החדרים נעים בין 580-860 ₪ לזוג ללילה, מינימום שני לילות, כולל ארוחת בוקר).

צור קשר – מלון בוטיק "נרקיס" – טל': 04-6982961, אתר: www.NarjisHotel.com

מסעדת מוסקט

GPS – מלון מצפה הימים, ראש פינה

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010, החל משעה 18:30

בתפריט – לכבוד השנה האזרחית החדשה, מציע חיים טיבי, שף מסעדת מוסקט, חוויה של טעמים וניחוחות המתמזגים בטעם ובריח בארוחה חגיגית ומיוחדת.

בין המנות: שקדי עגל צלויות, דואט ברווז, צלעות גדי, ניוקי תפו"א ערמונים עם אספרגוס קונפי עגבנית שמן ארגן וגבינת פוקורינו, סטייק "פיורטיה גלילי" צלוי על גריל פחמים עם ירקות חורף ברוטב מח עצם ויין אדום, טורטליני כבדים, קדאיף אגסים וגבינות צאן בשמן וניל קולי נענע ועוד.

מחירים – ארוחת השף פתוחה לקהל במחיר 250 ₪ לאדם, לאורחי מצפה הימים – 150 ₪ לאדם.

צור קשר – מסעדת "מוסקט" – טל': 04-6994523, אתר: www.mizpe-hayamim.com

מסעדת ADAMA

GPS – מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זיכרון יעקב

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010, החל משעה 21:00 עד אור הבוקר

בתפריט – הבקתה הקולינרית בזיכרון יעקב מזמינה אתכם להרים כוס קאווה (על חשבון הבית) לשנה האזרחית החדשה עם תפריט ספיישל מיוחד שרקח היועץ הקולינרי איתי שליו בהשראת המסורת הספרדית.

הסעודה הספרדית תרקיד על השולחן מנות ראשונות של מיני טורטליני במילוי גבינת עיזים, שרימפס עם ציפוי של פלאפל ישראלי וקלמרי קטלוני צרוב עם חומרי הגלם הים תיכוניים, ספיישלים כגון פילה דג ים קריספי ברוטב זעפרן ודבש, דואט פילה עגל צלוי בגלוי וצלע טלה בציפוי חרדל ירוק, וכל זאת לצד מבחר קינוחי מיני במסורת הטאפאס הספרדית, כולל קרמבו ADAMA המפורסם, מיני פנקוטה, סלט פירות אקזוטי ועוד.

עם סיומה של הסעודה – החגיגה הספרדית רק מתחילה ואתם מוזמנים להיסחף אל רחבת הריקודים שתוקם בחללי המסעדה וליהנות מערב בלתי נשכח עם Dj שינגן עד אור הבוקר.

מחירים – למסיבה וסעודת הסילבסטר  – 170 ₪ לאדם (כולל כוס קאווה), להשתתפות במסיבה בלבד – 80 ₪ (כולל נשנושים).

צור קשר – בקתה קולינרית "אדמה" – טל': 054-4315094, 04-6293183, אתר: www.adama-bc.co.il, דוא"ל: dganit@adama-bc.co.il

תל אביב-יפו

מסעדת אדורה

GPS – רח' בן יהודה 226, תל אביב

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010, שני סבבים: הראשון יחל בשעה 19:00 והשני יחל בשעה 21:45

בתפריט – אצל השף אבי ביטון חוגגים סילבסטר בארוחת טעימות יצירתית בת 5 מנות. מנת ביניים לבחירה מתוך ארבע מנות. המנה העיקרית לבחירה מתוך ארבע מנות של דגים, בשר וצמחוני. בחצות ימזגו כוסות שמפניה לסועדים.

דוגמאות למנות: מהראשונות- מנת מחבת ברזל עם קוקי סאן ז'אק, קרם כמהין ומנצ'גו, ומנת טונה אדומה צרובה על סלט שורשים ויטנאמי. מהעיקריות- מנת טונה ילו פין בקונפי שאלוט ומח עצם, ומנת פילה בקר בציר תמרים וערמונים.

מחירים – בסבב הראשון מחיר הארוחה 220 ₪ לסועד כולל יין קינוח ובסבב השני מחיר הארוחה 280 ₪ לסועד כולל שמפניה בחצות.

צור קשר – מסעדת "אדורה" – טל': 03-6050896, אתר: לחצו כאן

מסעדת פרידה קאלו

GPS – לילינבלום 43, תל אביב

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010, שני סבבים: הראשון יחל מהשעה 19:00/20:30, השני יחל מהשעה 21:30/22:30

בתפריט – המסעדה הלטינית של השף יואב בלימן תחגוג סילבסטר באווירה חושנית כיאה למסעדה לטינית-ים תיכונית, עד השעות הקטנות של הלילה. הסועדים יבחרו חמש מנות ראשונות וקינוח, שיוגשו לסעודה זוגית משותפת.

בין המנות: ניוקי תפוחי אדמה, שעועית ירוקה ואספרגוס בליווי קציפת פרמז'ן, אנצ'לדת גבינות- מאפה מקסיקני של עלי טורטיה, מנגולד, צ'יפוטלה וגבינות צאן, סביצ'ה בורי בחריפות עדינה, תפוחי עץ, רוקפור וקרם סלק, בורי צרוב, סלסת פלפלים וריזוטו אפונה-בזיליקום, קלמארי ושרימפס צרובים על קרם כרובית וקציפת גבינות צאן, תבשיל שעועית שחורה ובשר טחון, בליווי טורטיות, סלסת עגבניות, גווקמולה ומטבל יוגורט, וקינוחים כגון קלפוטי דובדבן ופיסטוק, וצ'וקולטה עם תותים.

במסעדה יוגש תפריט קוקטיילים מיוחד לסילבסטר ב – 35 ₪ לקוקטייל. (ניתן להחליף את הקאווה בקוקטילים בתוספת 20 ₪).

מחירים – הסבב הראשון במחיר 270 ₪ לזוג (135 ₪ לסועד !) והסבב השני במחיר 310 ₪ לזוג (155 ₪ לסועד !).

צור קשר – מסעדת "פרידה קאלו" – טל': 03-5660481, אתר: http://www.fridakahlo.co.il/

café café אצל מוצ'ניק

GPS – השריון 1 ליד היכל התרבות, נס ציונה

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010 וחוגגים כל הלילה

בתפריט – חלוקה חינם של פונץ' חם על בסיס ייין אדום (גלנט וויין), או פונץ' ספרדי יקר על בסיס סנגריה, כדי שתתחממו עד לכניסתה של השנה האזרחית החדשה. בנוסף, אתם מוזמנים להתכבד עם מוצ' קוקטייל הסודי עם וודקה, מרטיני רוסו, גי'ניג'ר אייל ונגיעות קרנברי ועוד מגוון קוקטיילים.במקום תוגש סעודת סילבסטר כהלכתה עם מצעד ספיישלים מיוחדים: מדליוני פילה על ניוקי שמנת ערמונים, סטייק אנטריקוט 250 גרם, פילה מוסר ים וקבב רומני בתוספת קוביות צ'יפס. לקינוח תוכלו ליהנות מעוגת גבינה קדאיף, מלווה בפירות יער.

מחירים – מינימום הזמנה לאדם – 100 ₪. מינימום גיל כניסה בליל הסילבסטר – 24. מס' המקומות מוגבל.

צור קשר – "café cafe" אצל מוצ'ניק" – שעות פתיחה: א'-ו' 08:00-24:00, שבת 10:30-24:00, טל': 08-9408088, אתר: לחצו כאן

מסעדת צפרה

GPS – יגאל אלון 96, תל אביב

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010

בתפריט – בין המנות: ז'ילארדו אוייסטר (זוג) גילוח פילה בקר נא, ויניגרט שמפנייה, ווסאבי ושומשום, סרטן רך שריון ברוטב נאם ג'י וייטנאמי, צ'או טום לוקוס סלעים קצוץ בגריל על קנה סוכר, עשבי תיבול טריים וויניגרט ליים אדום, ויל לוק לאק נתחי פילה עגל עם בצלים אדומים בקרמל עשב למון קמבודי וקינוחים כגון קרם אגוזי קוקוס סינגפורי עם פפאיה, פומלו, סאגו וברד מנגו, שוקולד מריר נוזלי מסומטרה עם אגוזי קאמירי מרים, תה פרחי סאקורה מוקצפים וגלידת דובדבנים ועוד.

מחירים – 330 ₪ לסועד / 530 ₪ לסועד.

צור קשר – מסעדת "צפרה" – טל' : 03-6240044, פקס : 03-5616016, שעות פעילות : א – ש' 12:00-24:00, אתר: http://www.zepra.co.il/

מסעדת סושיאל קלאב

GPS – שד' רוטשילד 45 / אחד העם 54, תל אביב

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010, שני סבבים: הראשון – החל מהשעה 19:00/19:30-22:00, השני – 22:30 ועד שלא תוכלו יותר

בתפריט – תפריט סילבסטר חגיגי המורכב מ: 4 מנות מפנקות, קוקטיילי שמפניה מפתיעים ומבחר רב של יינות מבעבעים ושמפניה בכוסות.

בין המנות: קרפצ'יו א-לה רומנה- פרוסות של רוסטביף סינטה מתובלות בחרדל תירוש, צנוניות, צ'ילי ופרמז'ן, קלמרי בפלנצ'ה עם סלט חמים של פול ירוק וטחינה, פסטה רחבה עם ברווז, פטריות פורצ'יני וערמונים, פילה דניס בפלנצ'ה, פתוח לפרפר, עם חמאה חומה, תרד חלוט וקרם ארטישוק ירושלמי, צלפים ולימון, אנטריקוט בגריל, שעועית ירוקה ופירה, ועוד. הקינוח, אם תהיתם, יוגש למרכז השולחן.

מחירים – התפריט יוגש במחיר של 240 ₪ לסועד, בשני הסבבים.

צור קשר – מסעדת "סושיאל קלאב" – טל': 03-5601114, אתר: לחצו כאן

מסעדת פושקין

GPS – מונטיפיורי 27, תל אביב

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010, החל משעה 21:00

בתפריט – הופעה חיה של 7 נגנים וארוחת 9 מנות שרקח עבורכם שף הבית, גלעד פלד – בוגר קורדון בלו באנגליה, שהתמחה במבחר מסעדות גורמה המחזיקות ב-3 כוכבי מישלן. פלד החליט לפתוח את השנה החדשה עם ספיישלים בהשראת מסורת הבישול הצרפתי המוקפדת, כל זאת לצד וודקה, יין ושמפניה לקראת חצות.

בין במנות:  סרטן שו-פרואד קרפצ'יו תמנון יפני, תמצית פלפלים, בלוטין ארנבת קולי בזיליקום, פריקסה שעועית לבנה בויניגרט ארנבת וברולו, לובסטר כחול וקוקי סאן ז'אק פסון "רוסיני", ארטישוק ויולט בריגול, וולוטה שרוויל וקוויאר שחור, טורטליני ברווז קונסומה, ירקות שורש, פירות חורף וקליפות הדרים, רוז'ה בזעפרן ובויאבז, שורט ריב בורגיניון פום פירה כמהין ורוטב יין אדום, פנקוטה קוקוס ושוקולד לבן עם קרם מנגו, זיתים מסוכרים וקציפת פינה קולדה ועוגת היער השחור 2011.

מחירים – את ארוחת 9 המנות מציעים לכם במסעדת "פושקין" במחיר של 1,250 ₪ לסועד.

צור קשר – מסעדת "פושקין" – טל': 03-5251501, אתר: לחצו כאן

מסעדת כתית

GPS – היכל התלמוד 4, תל אביב

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010

בתפריט – המסעדה היוקרתית של השף מאיר אדוני, מציעה לחגיגות הסילבסטר חוויה חגיגית ועילית כמו שהשף אדוני יודע לספק.

הסעודה החגיגית תוגש לצד בקבוק שמפניה לואי רודרר (750 מ"ל).

בין המנות: "ג'ילרדו" בקרם טרגון, פניני טפיוקה וקוויאר "אוסטרה" ישראלי, סרטן "קינג" אלסקי, קרם פול ירוק, ביצת שליו עלומה וברוסקטת עשבי חורף, קוקי סנט ז'ק, צדפת רייזר, אויסטר ג'ילרדו, מול שחור, וונגולי, שקד עגל חלב צרוב על פחמי הדרים, קנלוני פטריות פורצ'יני, קרם גרוייר, קרוקנט שקדים, ציר עגל, לובסטר ברטאני צלוי על שריונו, שורשי חורף, קרם ארטישוק ירושלמי, חמאת לנגוסטין וקוניאק, צלעות טלה חלב, ברוסט טלה בבישול איטי, שום שחור אוסטרלי, קצף תפוחי "ראטה" ושמן ארגן, גבינות בוטיק ותותים "אדמה".

מחירים – 2,011 ₪ לזוג, כולל בקבוק שמפנייה מבית לואי רודרר (750 מ"ל) ושתייה קלה וחמה.

צור קשר – מסעדת "כתית" – טל': 03-5107001, אתר: http://www.catit.co.il/

מסעדת שקוף

GPS – מגן אברהם 2, יפו

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010, שני סבבים: הראשון יחל בשעה 18:30, השני יחל בשעה 21:30

בתפריט – המסעדה החדשה של השף אלדד שם-טוב חוגגת את בוא השנה החדשה במשתה שיכלול את מיטב חומרי הגלם העונתיים והמקומיים, אשר יפרסו, יחתכו, יכבשו, ייצלו ויוגשו מול האורחים, ישירות על הבר הבנוי משולחנות אור.

החגיגה תלווה בחומרי גלם כמו: דגי פרידות, דגי מקרלים, דגי אנשובי, דגי לוקוס, סרטנים כחולים, שרימפס קריסטל, גבינות בוטיק מקומיות, עופות אורגניים, טלאים מקומיים ועוד, על פי דרכה של מסעדת "שקוף". מרב הירקות ילוקטו היישר מגינת המסעדה האורגנית בשפלה.

את הערב ניתן יהיה ללוות בכמה מהקוקטיילים המיוחדים של המסעדה וכמובן בשמפניה במזיגה חופשית לכוסות.

מחירים – הסבב הראשון במחיר של 360 ₪ לסועד והסבב השני במחיר של 420 ₪ לסועד.

צור קשר – מסעדת "שקוף" – טל': 03-7586888, אתר: http://www.shakuf-rest.co.il/ (יש להזמין מקומות מראש. שעות הכניסה הן לכלל האורחים – המסעדה לא תאפשר כניסה בשעות אחרות).


ירושלים

מסעדת הביסטרו "לארא"

GPS – שמעון בן שטח 3, ירושלים

החגיגה מתחילה ב- ימי רביעי וחמישי בתאריכים 30-29 בדצמבר, החל מהשעה 18:00

בתפריט – 7 מנות גורמה של השף ליאור חפצדי (המוכר לנו מ"ארקדיה", "קנלה" ו-Restorente De Vitorio עטורת כוכבי המישלן).  לצד כוס שמפניה משובחת, התפריט הכשר (!) כולל סשימי דג על קרפצ'יו ארטישוק, טעמים טריים של סלט עגבניות שרי וחציל קלוי, סשימי פילה בקר עם חמוציות ופטריות, אוסובוקו טלה עשיר על קרם לפת, ולקינוח: סורבה רימונים מרענן וקדאיף בקרם פטיסייר ותותים.

מחירים – 200 ₪ בלבד לסועד.

צור קשר – מסעדת הביסטרו "לארא" – טל': 9443666–057, אתר: לחצו כאן, שעות פתיחה: א'-ה' בין השעות 18:00-00:00, שבת – חצי שעה אחרי צאת השבת.

מסעדת אדום

GPS – חצר פיינגולד, רח' יפו 31, ירושלים

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010

בתפריט – ארוחה בת 5 מנות, תפריט מבעבעים במחירים אטרקטיביים, קוקטיילי סילבסטר ייחודים ודי.ג'יי שינגן מהפתיחה ועד אחרון המבלים.

מנות: שוט של מרק אפונה ובייקון, ראשונות לבחירה – סביצ'ה טונה אדומה בשמן סומסום ותפוזים, כבד אווז על מוח עצם ברוטב שאלוט מתקתק וקנלוני גבינות ופלפלים קלויים ברוטב שמפניה, וגם סלט עלי תרד צעירים, תותים וקרוטונים בויניגרט שמפניה, עיקריות לבחירה – ריזוטו סרטנים כחולים, לזניה של ארטישוק ירושלמי ועגבניות, שוק אווז ביין אדום ואגסים עם קוסקוס וצימוקים ולקינוח טראפלים, תותים ונשיקות

מחירים – הארוחה היא במחיר של 225 ₪ לסועד, עם הנחה למקדימים.

צור קשר – מסעדת "אדום" – טל': 02-6246242, אתר: לחצו כאן

דרום

מסעדת כרמים

GPS – מושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א- ב"ש (ציר 4)

החגיגה מתחילה ב- יום שישי, 31 בדצמבר 2010

בתפריט – מסעדת "כרמים" במושב סגולה חוגגת את סילבסטר 2011 בגדול: כבר בכניסה למסעדה יחכו לכם מלצרים שיגישו כוסות שמפנייה ויין על חשבון הבית, על הבר תוכלו לנשנש סושי במגוון טעמים, או ליהנות מתותים בציפוי שוקולד. כשתשבו לשולחן תוזמנו להתכבד בתפריט מיוחד שרקח שף הבית סהר רפאל – מי שהוביל את המסעדה לתואר הנחשק של ערוץ 10 "מסעדת השף הטובה ביותר ב-2010".

בתפריט הסילבסטר של "כרמים": פתיח של סשימי טונה אדומה על קן שורשים וג'לי לימנצ'לו לצד מנות שיוגשו למרכז השולחן, כולל לחם כפרי מחמצת, קוקי סאן ג'ק בדואט עם שרימפס קריסטל, סלט קולפניות שורש ואגסים ביין וגבינה כחולה, גלילות רוסטביף ומקרו רשאד וגלידת גבינת עיזים. כמנת ביניים תיהנו משיפוד שקדי עגל וכבד אווז בברס אגוזים, ולעיקרית יוגשו ספיישלים לבחירה: פילה לוקוס, טרילוגיית בשרים של צלע טלה בלדי מדליון פילה בקר, קלמרי ממולא בבשר סרטנים בלוויית שרימפס ג'מבו עם מולים טריים ורביולי פירות ים.

בקינוח מפתיע רפאל עם קופסת ממתקים בעבודת יד, כל זאת לצד הגשה חופשית של יין ושמפניה במשך כל הערב, שתייה קלה וחמה, לבחירה.

מחירים – 300 ₪ לסועד.

צור קשר – מסעדת כרמים – טל': 08-8505859, אתר: לחצו כאן, שעות פתיחה: 09:00-24:00 (כל ימות השבוע).

אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים