הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

17/08/2015

IMG_0554

סלמון כבוש זה הדבר הכי קל בעולם, הכי מרשים,הכי אלגנטי. 

כל מה שצריך זה סלמון, מלח , סוכר ושמיר.

זהו.

אין שום סיכוי להשוות את הקנוי לביתי. שתי דקות עבודה ואתם בעולם אחר לגמרי.

מה

פילה סלמון (ללא עור וללא עצמות) במשקל של כ-300 גרם.

חצי צרור שמיר

4 כפות מלח גס

3 כפות סוכר.

איך

בצלחת יבשה לערבב את הסוכר ואת המלח.

בקערה עם שוליים גבוהים יחסית להניח מחצית מהשמיר.

את הסלמון לטבול היטב משני צדדיו בתערובת הסוכר-מלח ולפזר את היתר – באופןן שווה – מתחת לסלמון ומעליו.

להניח את יתר השמיר על הסלמון (שמכוסה כבר בתערובת הסוכר-מלח).

לעטוף את כל הצלחת בניילון נצמד נצמד ולהניח על הסלמון משקולת כבדה (למשל קופסאות שימורים)

להכניס למקרר למשך יומיים. אין צורך לגעת. אין צורך להפוך.

אחרי יומיים רואים שהצלחת התמלאה בנוזלים , אלו הנוזלים שהסלמון הפריש ואפשר להיפטר מהם.

עכשיו , כשתגעו עם האצבע תרגישו שבשרו של הסלמון מוצק .  זהו – כבשנו אותו.

להיפטר מגבעולי השמיר, לנגב  את הסלמון בנייר סופג ולהיפטר מכל עודפי המלח-סוכר שעליו.לייבש היטב.

לפרוס בסכין חדה לפרוסות דקיקות ולהגיש עם שמן זית,  מעט לימון סחוט או זרעי עגבניות, עיגולי פלפל חריף וצנוניות. או סתם עם שמן זית , פטרוזיליה מיץ לימון וצלפים.

לא לשכוח לחם טוב ליד, וכוס יין לבן.

אל תשכחו לספר ………כמה קשה זה היה ?

גראלאקס 1

הסלמון “שוכב” על “שמיכת” שמיר-מלח-סוכר

גראבלאקס 2

לא לשכוח לשים משקולת כבדה ולהניח במקרר ליומיים.

גראבלאקס 2

אחרי יומיים הוא נראה כך. לשפוך את הנוזלים, לזרוק את השמיר ולנגב  עם נייר סופג את עודפי הסוכר-מלח

ואפשר אפילו לעלות שלב 

לתוך תערובת הסוכר והמלח אפשר להוסיף גרגרי אניס כתושים. או גרגרי כוסברה כתושים ואפשר גם להוסיף גרגרי פלפל שחור כתושים, כיד הדמיון עליכם.

הסלמון יישמר במקרר כמה ימים, אם לאחר הפריסה תזליפו עליו מעט שמן זית ותשמרו במקרר מכוסה.

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

גרבלאקס 6

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה