הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

ניוקי ריקוטה 075

 

שפצ’לה, נוקדלי,  ניוקי – כולם סוגים שונים של בצקניות שהבסיס שלהם הוא קמח ומים והם מתבשלים במים רותחים לפני שגולשים לתוך הגולש, הרוטב או סתם חמאה ומרווה.

משוגעת על ניוקי ולא עומדת בפני ניוקי ומרווה.

ניוקי מצויין נמדד בכמה פרמטרים: נימוח, קל בפה והכי חשוב אוורירי. עם הרוטב הנכון הוא נפלא.

בד”כ במסעדות הוא מאכזב, כבד, קמחי ויקר להחריד. אז ניוקי – אני אוכלת בבית (או במסעדה איטלקית מקומית).

הניוקי הקלאסי עשוי מתפו”א וקמח והוא טיפה יותר מסובך מהניוקי עם הריקוטה , אבל עדיין לא ממש קשה להכנה.

הניוקי במתכון הזה עשוי דווקא מריקוטה וההכנה שלו כל כך קלה שזה מביך.

אז בואו נצא לדרך.

מה

500 גרם ריקוטה

200 גרם קמח (כוס וחצי קמח לבן)

2 ביצים בינוניות

קורט מלח

ניוקי ריקוטה 1

איך

לתוך קערה  יש להוסיף את הריקוטה ואת הקמח. לקשקש את הביצים ולהוסיף יחד עם המלח.

עם מזלג לערבב את התערובת עד שמקבלים תערובת לחה ובצקית.

לקמח את הידיים במעט קמח, ולהוציא את התערובת מהקערה. ללוש/לאחד אותה בעדינות 10 שניות עד שמקבלים כיכר בצק מעט דביקה.

לחלק ל-4 חתיכות וכל חתיכה לגלגל ל”נחש” בקוטר של כ-1.5 ס”מ , זהו שלב שתהיו חייבים לקמח את משטח העבודה והידיים.

עם סכין חדה וגדולה  - שכדאי לקמח אותה משני צידיה, יש לחתוך את הניוקי לאורך של כ-1.5-2 ס”מ.

להניח אותם בעדינות במגש מקומח.

ניוקי ריקוטה 2

בינתיים, על האש להרתיח סיר עם מים ,כשהם רותחים להכניס את הניוקי – אחד ,אחד – בזריזות ובזהירות למים הרותחים.

הניוקי יצופו על פני המים אחרי דקה בערך. יש לבשל אותם עוד כ-4-5 דקות ולהוציא מהמים.

אם יש ניוקי שנדבקו משום מה לתחתית, יש לעזור להם להתרומם עם קצה כף או מזלג, בעדינות.

ניוקי ריקוטה 027

אם  יש רוטב מוכן  (כל רוטב) יש להעבירם ישירות לרוטב. אם לא , אפשר להוציא אותם לקערה שטוחה יחסית ולהוסיף כפית שמן זית. לערבב בעדינות שלא יידבקו.

אין שום בעיה להכין את הניוקי כמה שעות לפני אכילתם אפילו יום-יומיים לפני ובלבד שהוספתם את השמן למניעת ההדבקות וכיסיתם עם ניילון נצמד.

רוטב חמאה ומרווה

במחבת שטוחה ורחבה להוסיף 50  גרם חמאה , כ-10-15 עלי מרווה טריים, להוסיף את הניוקי ולטגן עד שמתחילים להשחים קלות, להוסיף פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי טעמכם.

בשלב הזה אפשר להחליט שמוסיפים 100 מ”מ שמנת מתוקה ואפשר לוותר עליה.

כך או כך, אפשר גם להוסיף 1/4 כוס פרמז’ן מגורר. 

רוטב סוכר וקינמון

לטגן את הניוקי כמו ברוטב החמאה (בלי המרווה) ולאחר מכן להוסיף 2 כפות סוכר ורבע כפית קינמון ולהוריד מהאש.

- אפשר להוסיף את הניוקי לרוטב עגבניות ,בולונז, גולש, צלי בשר או עוף .

הם סופגים הכל :-).

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

ניוקי ריקוטה 2

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה