הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

IMG_4067_800x533

ביריאני הוא ערבוב מופלא של אורז, מעט ירקות והמון תבלינים.

אפשר להכין אותו צמחוני, טבעוני, עם בשר, עם עוף , עם דגים, בקיצור , המאכל ההודי הנפלא הזה מתאים את עצמו לכל אחד ואחת.

והטעמים….הכל נפתח לפניך, נוגע לך בכל החושים, חודר, משמח ,מלהיב את הגוף והנשמה.

הכנת הביריאני הזה קלה מאוד ואם מארחים איתו אז החיים ממש ממש קלים, כפי שתיכף תראו.

אז יאללה יוצאים לדרך.

המתכון הוא ל-2 אנשים , להכפיל לפי הצורך.

IMG_4061_800x533

מה

כוס אורז בסמטי

1 גזר קלוף וקצוץ לקוביות

1 לימון

1/2 צרור כוסברה קצוצה

בצל בינוני קצוץ , 3 שיני שום קצוצות, 2 ס״מ ג׳ינג׳ר קצוץ (או טחון)

כפית  תערובת קארי צהוב, 1/2 כפית בהרט שיש בו קינמון. 1/2 כפית פפריקה אדומה.

מלח. מעט צ׳ילי גרוס.

4 כפות שמן קנולה

סלמון פילה ללא עור – 200-250 ג רם

1/2 כף קארי תאילנדי אדום וחריף (או כף תערובת מכל התבלינים למעלה)

IMG_4075_800x533

איך

במחבת מוסיפים את השמן את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להשחים. מוסיפים את השום והגי׳נג׳ר ומתחילים להוסיף את התבלינים , מטגנים על להבה נמוכה 20 שניות.

זהירות – לא לשרוף את התבלינים.

להוסיף את הגזר ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה תוך ערבוב במשך 5 דקות. *

בינתיים, לשטוף את האורז היטב היטב ולהרתיח סיר עם מים ומלח על כיריים כמו לפסטה.

להוסיף את האורז ומרגע הרתיחה לבשל בדיוק 8 דקות לא יותר.

להוריד , לסנן מיד ולשטוף במים קרים.

זה השלב שהרוטב הבצל והגזר מוכן להוסיף את האורז ולערבב בעדינות.

לטעום ולוודא שיש מספיק טעמים ומספיק מלח.

לחתוך את פילה הסלמון לקוביות של 3×3 ס״מ ולתבל אותו בקארי התיאלנדי (או בתערובת התבלינים).

עד רגע זה אפשר להכין יום מראש ולהכניס למקרר. כשרוצים לאכול יש שתי אופציות:

בתנור – לוקחים סיר/תבנית/קערה שניתן גם להגיש איתה להוסיף חצי מהאורז ו״לקבור״ את קוביות הסלמון בתוכו.

מעל לפזר את האורז שנותר.

להתיז 1/3 כוס מים בעדינות על התבשיל, לכסות עם נייר אפיה + מכסה ולהכניס לתנור שחומם מראש 100 מעלות למשך 1.5 בערך.

בסיר – לסדר את השכבות באותו סדר בדיוק . עם הצד ההפוך של כף עץ ליצור ״בורות״ בתוך האורז ולתוכו לטפטף את המים הרותחים.

לכסות בנייר אפייה (או מגבת מטבח נקייה) לכסות במכסה הסיר וולבשל על להבה נמוכה נמוכה בערך 25-30 דקות.

להוריד, לפזר מעל כוסברה טרייה ולסחוט לימון.

משגע…..באחריות.

*מי שרוצה יכול להוסיף מעט אפונה עדינה קפואה או שעועית ירוקה חלוטה.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_4048_800x266

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה