הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

IMG_4039_800x533

למה שלא תאפסנו השנה את עוגת הדבש הנצחית והמשעממת?

למה שלא תלכו השנה על משהו חדש, מקסים, טעים וקל להכנה?

נשבעת לכם שהטארט הזה קלי קלות.

ואם ממש הסתבכתם עם הבצק , אפשר תמיד לקנות בצק פריך קפוא ולעבוד איתו על פי ההוראות.

את הטארט הכפרי הזה הכנתי משזיפי מיראבל שאין בארץ (סורי….)

הם מדהימים.

צהובים, קטנים, מתוקים מאוד והגלעין שלהם מזכיר גלעין משמש קטנטן ,קטנטן.

אבל החדשות הטובות שהשזיפים הצהובים המתוקים שיש פה ממש עכשיו, בסוף העונה, מתאימים לא פחות.

מאחר והמיראבל מאוד מתוקים לא היה צורך להוסיף סוכר , אתם תחליטו לגבי השזיפים שלכם ואם אינם מתוקים מספיק הוסיפו כף או שתיים של סוכר .

הכיף בטארט הזה הוא הסגנון החופשי שלו, אין צורך באפייה עיוורת, או בהתאמה מדוייקת , הכל חופשי וזורם.

ממש בכיף שלכם.

בסך הכל תצרכו

1.5 כוסות קמח לבן.

1/2 כפית א. אפייה

500 גרם שזיפים צהובים

3 כפות סוכר חום

4 כפות  גדושות של אגוזי לוז טחונים (או שקדים טחונים)

100 גרם חמאה.

לבצק

200 גרם קמח לבן (כוס וחצי)

100 גרם חמאה קרה בקוביות קטנות

1/2 כפית א. אפיה

2 כפות אגוזי לוז טחונים (או שקדים טחונים)

3 כפות סוכר חום

2 כפות מים קרים.

מפוררים את החמאה הקרה בתוך הקמח , עם הידיים, מוסיפים סוכר וא. אפיה עד שנוצרים פירורים .

מוסיפים את המים ומאחדים הכל .

הלישה חייבת להיות קצרה ומינימלית.

אפשרי גם ללוש במיקסר או במג׳מיקס .

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

למילוי:

מגלענים 400-500 גרם שזיפים צהובים (אם משתמשים באדומים חובה להוסיף להשרות אותם בשתי כפות סוכר למשך 20 דקות לפחות)

על נייר אפייה לבזוק מעט קמח ולרדד מעליו את הבצק לעיגול (פחות או יותר) בעובי של חצי ס״מ (בערך).

לפזר מעל 2 כפות אגוזי לוז טחונים

ומעל לסדר את השזיפים בערימה אחת גבוהה.

IMG_1097_800x600 (1)

לקפל את השוליים מסביב (כמו בצילום העליון) , להדק בעדינות ולאפות בתנור מחומם מראש 180 מעלות 45 דקות.

לצנן ולפדר באבקת סוכר. IMG_4039_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

 

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה