הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

fannyrothstein

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי... +עוד

בסוף .....רוצים אוכל של בית. עורכת דין, מגשרת, מבשלת, מפנקת.. בסדר הפוך :-) מסרבת להשתמש באבקות למיניהם, רטבים מוכנים וכל ה.... הזה. טבעי, טבעי, טבעי והכי HOMEMADE שאפשר. מפעילה סדנאות בישול איטלקי. מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי וגם בדף "הסדנאות של פאני" .

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מספטמבר 2012

 

IMG_3841_800x533

את האורז השחור הכרתי לפני 20 שנה דווקא בסיציליה. קניתי חבילה והבאתי הביתה.

לא היה לי מושג איך לבשל אותו.  בינתיים פרץ טרנד הבריאות לחיינו לפני לא מעט שנים וגם האורז השחור והאדום הגיעו.

והם נהדרים. כל כך טעימים . מסתבר שאוהבים אותו גם בויאטנם שם עושים ממנו דווקא קינוח.

זה אורז נ פ ל א.

IMG_3839_800x533

הערכים התזונתיים שלו גבוהים מאוד, הטעם שלו מזכיר קצת אגוזים והנגיסות שלו ממש כיפית בפה.

אני אוהבת להכין סלטים ממנו וגם תוספות חמות .

האורז הזה הוא סלחני, בדיוק כמו קוסקוס, כמו בורגול ,כוסמין או קינואה , כ ו ל ם  מקבלים אליהם כל טעם שתרצו.

בא לכם אסייתי : קצצו ג׳ינג׳ר עם שום, צ׳ילי, נאם פלא ,מעט חלב קוקוס ובוטנים קצוצים וכוברה.

בא לכם ים תיכוני – קצצו ירקות קלויים בגריל, עם צלפים, נענע, בזיליקום וקליפת לימון מגוררת עם שמן זית.

בא לכם כתוספת: המון בצל מטוגן, כמון , פלפל מלח והופ – לשולחן

בא לכם אלגנטי כמו זה שלפניכם : עשבי תיבול, עגבניות מיובשות,  שקדים קלויים ומעל הכל ריקוטה סלטה , שזו גבינה מקבילה לצפתית הקשה שלנו.

גבינה מלוחה עם המון טעם שמגררים מעל והיא מקפיצה את הסלט הזה לגבהים.

IMG_3815_800x533

גם לסלט הזה אפשר לעשות התאמות שונות, אפשר להוסיף חצאי שרי צבעוניים, אפשר להוסיף רצועות ארוכות של גזר או כלרבי , או שניהם. בקיצור. הסלט הזה הוא רק חרך קטן לעולם שלם ומלא בדמיון -

הדמיון שלכם.

לכו על זה. תתפרעו. זה יהיה טוב.

מבטיחה.

טוב, אחרי שחפרתי, אפשר עבור לשורות הבאות.

יאללה.

IMG_3801_800x533

מה?

כוס אורז שחור (או אדום או אפילו שניהם יחד)

2 כפות עגבניות מיובשות פרוסות לרצועות דקיקות

4 כפות שקדים פרוסים וקלויים

2 כוסות של עשבי תיבול אהובים , אני השתמשתי בפטרוזיליה,נענע,בזיליקום, הירוק של בצל ירוק  ומעט זעתר טרי

טיפונת מלח,

פלפל שחור גרוס טרי גס

2 כפות שמן ארגן או שמן זית.

קליפת לימון מגוררת

1/2 כוס גבינת ריקוטה סלטה .

מלח – רק אחרי שמוסיפים את הגבינה כי היא מלוחה דיה.

IMG_3833_800x533

איך

לשטוף את האורז היטב ולהכניס לסיר , עדיף עם דפנות גבוהות (כי כשהאורז רותח הוא גולש בקצף שחור לכיריים – לא נעים).

להוסיף מים קרים כמו לפסטה ולבשל 18 דקות בדיוק.  ז ה ו !!

אנחנו רוצים אותו נגיס, קפיצי בפה ולא מעוך ורכיכי.

לשטוף, לצנן.

בינתיים, בזמן שהאורז מתבשל אפשר להכין את יתר החומרים לסלט.

לקצוץ את עשבי התיבול דק דק, לפרוס את העגבניות המיובשות רצועות דקיקות, לרסק את הגבינה ולקלות את השקדים *

לאחר שהאורז שטוף, מיובש וצונן , מוסיפים לו את כל המרכיבים ומתבלים (תיבול ייעשה ממש בסמוך לאוכל )

מגררים מעל ריקוטה סלטה

ויוצאים בריקודים.

IMG_3852_800x533

טבעוניים : יכולים כמובן לוותר על הריקוטה סלטה ובמקומה לפזר מעל אגוזי קשיו קלויים וטחונים או טופו מגורר או לאמץ את ** למטה.

* על מנת לקלות אגוזים למיניהם כדאי לקחת מחבת עם דפנות מעט גבוהות, להדליק את הלהבה הגדולה על בינוני ולהוסיף למחבת את השקדים. להקפיץ את השקדים מידי פעם עד שמזהיבים. (אין צורך להוסיף שומן ויש חשיבות להשאר ליד המחבת שהשקדים לא יישרפו).

** אם תבשלו 1/2 כוס עדשים שחורות עם האורז השחור ותוסיפו לסלט ,תקבלי מנה טבעונית ומושלמת מבחינת אבות המזון .

תיארו את הצבעים המדהימים של האורז הזה.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_3882_800x533

עוד מהבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

תצוגה מקדימה

מרק המשי של אמא שלי- חרירה

  מרק חרירה אכלנו רק בימי שישי בערב. זהו מרק ששמור לשבתות. לא אוכלים חרירה באמצע השבוע. בכלל, היתה חלוקה מאוד...

תצוגה מקדימה

הקציצות שלי.

מי לא אוהב קציצות ? שיקום. איזה דבר טעים זה קציצות . תמיד כשאין לי רעיון מה לבשל אני עושה קציצות. כי זה קל, מהיר ויש מליון מתכונים לקציצות. למשל, אחרי שבת שבה זללנו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

צלעות טלה בפסטו מיוחד,שומרים צעירים וציר טלה

בואו נתחיל מהסוף. ובסוף :  בתוך מחבת נחושת רחבה ורוחשת, נמוכת שוליים ובוהקת בניקיונה, שכבו צלעות הטלה: קטנות, שחומות, פריכות ומזוגגות מבחוץ ,ורודות ומתמסרות מבפנים, מצופות ברוטב ענברי שהסמיך. ביניהן, הצטופפו בחינניות,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה