איזון עבודה-משפחה: כך תעשו את זה נכון

האיזון בין קריירה ומשפחה הוא איזון עדין וכדי שיהיה אופטימלי, חשוב להגדיר סדרי עדיפויות ובשלב שני לאמץ כמה טכניקות שיעזרו להפריד בין "זמן בית" לבין "זמן עבודה"

התקופה הקריטית לחיזוק הקריירה היא בדרך כלל גם תקופה בחיים שבה נשים מקימים משפחה ומגדלים ילדים. מדובר באתגר מורכב. בניית קריירה בעידן שבו הטכנולוגיה שולטת בחיינו – לחיוב ולשלילה – דורשת לעיתים זמינות כמעט מוחלטת לצורך התפתחות מקצועית, הכוללת פגישות, הכנת מצגות, כתיבת דו"חות, שיחות טלפון בשעות לא קונבנציונאליות ועוד. בתוך תקופה זו, הרחבת המשפחה היא מאורע שמשנה את חוקי המשחק.

איך מתנתקים מדרישות הקריירה ומתמקדים ב"כאן ועכשיו"? (שאטרסטוק / Chaprakova Anastasia)

אם לפני ההפיכה לאימהות, נשים רבות היו מסוגלות לעבוד שעות ארוכות ולהיות זמינות לאורך רוב שעות היום, בכפוף לוויתור על בילויים או שעות שינה, הרי שכשמעורבים ילדים נדרשת התארגנות לגמרי שונה. גם אם קבענו מראש זמן לבילוי משפחתי, לא פשוט להתנתק מהמחשבות ומהדרישות האינטנסיביות של הקריירה ולהתמקד ב"כאן ועכשיו", עם הילדים. מעבר לכך, אנשים זקוקים גם לזמן איכות אישי, בין אם במנוחה, בתחביבים או עם אנשים מחוץ לעבודה. אם כן, כיצד ניתן לחלק את הזמן בצורה נכונה ואופטימאלית?

בשלב הראשון, כל עובדת צריכה להקדיש מחשבה לסדרי העדיפויות ולערכים שלה כפי שהם באים לידי ביטוי היום. שאלות שכדאי לשאול את עצמנו הן: מה הכי חשוב לי? איך אני יכולה לתכנן את היום שלי, את השבוע ואת החודש כדי לקבל את מה שאני רוצה, את מה שמהותי לי? ייתכן שבהמשך העדיפויות ישתנו ולכן כדאי לבחון מחדש את התשובות לשאלות אלו, אחת לתקופה.

שאלי את עצמך, מה הכי חשוב לך? (צילום: שאטרסטוק / YAKOBCHUK VIACHESLAV)

לאחר שיש ברשותנו את התשובות, ניתן לאמץ כמה טכניקות, שיסייעו לכל אחת להפריד בין "זמן עבודה" לבין הזמן האישי והמשפחתי, ולחלק את הזמן בדרך הטובה ביותר עבורה:

  • לעשות מעין "טקס מעבר" בדרך הביתה, שיאפשר לשים בצד את המחשבות על העבודה ולהתרכז בזמן האישי והמשפחתי. ניתן, למשל, להירגע על ידי נשימת נשימות ארוכות והתרכזות אך ורק בנשימה או בנהיגה. רבים מאיתנו מתקשים שלא להציץ בטלפון הנייד, גם בזמן האישי. הפתרון יכול להגיע בדמות "אימון היפרדות מהטכנולוגיה" הנעשה בטכניקות שונות. ניתן, לדוגמה, להניח את הנייד בחדר אחר ולבדוק הודעות בהתאם לזמנים קצובים המתוכננים מראש שמתאימים לאותו יום. ניתן להגדיר חוקים ברורים לכל המשפחה  כגון: אין להשתמש בסמארטפון בארוחת הערב.
  • אם קשה להתנתק מהטלפון הנייד לחלוטין, ניתן להחליט שכשבודקים הודעות ומיילים, נתייחס רק למה שחשוב למשך מספר דקות ונשים בצד את השאר.
  • מדיטציה במשך מספר דקות במהלך היום עוזרת להירגע בטווח הקצר. בטווח הארוך, פעילות זו מסייעת להתמקד ותועיל בקבלת החלטות שיתאימו לצרכי העובדת.
  • חלוקה של עבודות הבית עם בן או בת הזוג יכולה להקל על הנטל ולאפשר יותר זמן אישי נטול דאגות וטרדות. ניתן גם לנצל את הטכנולוגיה לתועלתנו כדי לחסוך בזמן, ולערוך קניות באינטרנט, למשל.
  • תכנון מוקדם של השבוע ושל החודש, בכפוף לאירועים בלתי צפויים, יאפשר מיצוי גדול יותר של הזמן. קביעת מועדים ספציפיים לפעילויות פנאי או פעילויות שיש לקדם, כמו אימון או מפגש עם חברים, תאפשר לנו תחושה של סיפוק מהעשייה ומההישג.
  • וכמובן, באופן בסיסי, כדאי להשתדל לסיים את מה שהכרחי בזמן העבודה, כדי להתפנות לעניינים אחרים בזמן שאנחנו בבית.

 

חלוקת מטלות הבית והילדים יכולה לעזור (צילום: שאטרסטוק / Leszek Glasner)

איזון הקריירה והחיים האישיים הוא אתגר משמעותי, וחשוב לשים לב כי המילה "איזון" לא אומרת שכל האלמנטים בחיים צריכים לקבל זמן שווה. למעשה, כל אישה צריכה לעשות אינטגרציה של המרכיבים החשובים בחייה על פי הקריטריונים שמתאימים לה. רגשות האשם והתסכול של אימהות עובדות, הנוצרים בעקבות השוואות עם חברות וקולגות שעל פניו נראה כי הן "'אימהות מושלמות" או "נשות קריירה מצליחות", הם מיותרים ויוצרים נזק. נשים שמגשימות את שאיפותיהן התעסוקתיות והמשפחתיות צריכות להקדיש זמן ולהבין מה חשוב להן בחיים תוך ניסיון להתעלם מאלמנטים השוואתיים ושיפוטיים. מה שמתאים לאישה אחת הוא ייחודי למצבה האישי, הרגשי והכלכלי בחיים באותה עת, ובהחלט עשוי שלא להתאים לאישה אחרת.

עמותת נטע – המרכז לפיתוח קריירה תקיים קורס מיוחד לנשים המעוניינות ללמוד כיצד להתקדם ולפתח את הקריירה שלהן מבלי שהדבר יפגע בחיי המשפחה, בזוגיות ובפעילויות הפנאי. הקורס, שנקרא "איזון בין עבודה לבין חיים פרטיים", יתחיל ביום שני ה- 28/5/2018 במתחם "ירוק" בקמפוס רופין בעמק חפר.

ד"ר יעל יצחקי (צילום: ג'ודי בן יוד)

הכותבת היא מנכ"לית נטע – המרכז לפיתוח קריירה, הפועל לסייע לנשים לממש את שאיפותיהן המקצועיות וליצור תרבות ניהול המקדמת הוגנות מגדרית