אז נכון שאת המתכון לפיצה הזו לא יכינו האיטלקים בכבודם ובעצמם, אך מצד שני אנחנו לא באיטליה. אז לא נורא אם תעשו כמה קיצורי דרך כדי להתפיח את הבצק במהירות ולא נורא אם הרוטב עגבניות שלכם יהיה עשוי מרסק ולא מעגבניות טריות. התוצאה שלשמה אתם עושים את הקיצורים הללו, בהחלט תהיה שווה אותם. לפניכם כמה מתכונים לפיצות בסגנונות שונים ואת כולן לא תוכלו להפסיק לאכול.
שבלולים של פיצה
גרסת פיצה שאהובה במיוחד על קטנטנים היא שבלולי פיצה. תוכלו להשתמש במתכון של בצק זה והרוטב גם למתכונים שבהמשך המאמר. ומליץ לכם כטיפ מועיל להכין כמות גדולה מראש ולהקפיא, כך תוכלו ליהנות מארוחות ערב מהירות, שבהן רק תצטרכו להפשיר את השבלולים שהילדים הכינו במו ידיהם.
שיטה זו חוסכות מריבות והתלבטויות רבות לגבי נושא האוכל בערב, נושא עקוב מדם שגורם לא פעם לבכי של ההורים. ועכשיו למלאכה! בקערה גדולה שימו קמח, שמרים, מלח, סוכר ושמן זית, ולסיום הוסיפו מים קרים. תנו לילדים שלכם לטחוב את ידיהם לתוך העיסה הזו וללוש אותה. אין דבר שילדים אוהבים יותר מללוש בצק. כעת כסו והניחו לו להכפיל את גודלו. בזמן הזה תתחילו את רוטב העגבניות שלכם. תנו לילדים לחתוך את העגבניות לקוביות, הוסיפו שמן זית לסיר וגם שום. הוסיפו קצת תיבול של מלח-פלפל ואפילו מעט בזיליקום טרי. הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה עוד עשר דקות. לאחר שהבצק תפח, זה הזמן ללוש אותו שוב ולהוציא ממנו את כל האוויר שהצטבר. לאחר מכן הכינו ממנו כדור ורדדו אותו לעיגול רחב, בקשו מהילדים למרוח שכבת רוטב ולהוסיף מעל פתיתי מוצרלה או גבינה צהובה. תוכלו להוסיף גם זיתים ואז גלגלו את הבצק כרולדה. חתכו אותו לחתיכות של 2 ס"מ, מרחו ביצה והכניסו לתנור לכ-40 דקות, בסיום האפייה יצאו לכם שבלולים מהממים.
מקלון פיצה ממולא
מקלוני פיצה הם קונספט מגניב, ביס אחד מהם והופ כל הפיצה בפה. הם קלים מאוד להכנה, אפשר לצפות אותם עם שומשום או קצח ואפילו לא לבזוק עליהם דבר, אלא רק למרוח בביצה. אפשרויות התוספות שלכם כאן הן מגוונות מאוד, תוכלו להחביא בתוך המקלון תרד וגבינה בולגרית, אצבע מוצרלה, מילוי של פירה תפוח אדמה, מלית פטריות, גבינה וזיתים ועוד. תנו לילדים לבחור איזה מילוי הם רוצים בתוך המקלון שלהם. הבצק כאן זהה לזה של השבלולים, אך כאן יש לרדד אותו לצורת מלבן מאורך. כעת יש לכם שתי אפשרויות: הראשונה היא למרוח שכבה דקה של רוטב עגבניות, לפזר מוצרלה ותוספת, לגלגל היטב ולסגור את הקצוות. השנייה היא לא להוסיף רוטב כלל ולהגיש אותו בנפרד, כך שאפשר יהיה לטבול את המקלון בתוך הרוטב. הכניסו לאפייה של ארבעים דקות ותיהנו מהמקלונים שלכם.
מיני ילד- מיני פיצה
ילדים קטנים אוהבים אוכל קטן ומכאן שהמיני פיצה תפורה עליהם. הבצק והרוטב הם כמו במתכון השבלולים, ואת הבצק מחלקים לכדורים קטנים. כל ילד מרדד את הבצק הקטן שלו כמו פיתה קטנה ומורח אותה עם רוטב העגבניות או קטשופ לאניני הטעם שביניהם, מוסיפים גבינה צהובה ותוספת אהובה כמו תירס, פטריות, בצל וזיתים, או כל תוספת אחרת.