הסיטואציה הזאת בטח מוכרת לכל הורה: מתארגנים לצאת לביקור אצל סבתא בחיפה והילדים פוצחים בזעקות שבר. האמצעית לא רוצה לפספס את "כדברא" שמתחיל בשלוש וארבעים בדיוק, הקטנה בוכה כי לסבתא יש רק עידן+ ואם היא תפספס את "יחידת החילוץ" היא פשוט תשתגע והגדול מגלגל עיניים בייאוש מעצם המחשבה על בילוי של שעה וחצי בדרכים עם שתי הבכייניות האלה. אתם מסדירים נשימה, סופרים עד 10 שלוש פעמים, מה עכשיו?
והנה עוד תסריט מוכר: הילדים רק חזרו מבית הספר ומלחמות השלט מתחילות. היא רוצה לצפות בפרק חדש של iCarly והוא פשוט חייב את בובספוג ושניהם רוצים לשבת לצפות דווקא בסלון ועכשיו. למה? ככה.
מלחמות טריטוריאליות על השלט וילדים (וגם מבוגרים) שלא רוצים לפספס אף תכנית אהובה גם אם הם בחופשה באילת, בצימר בצפון או אצל הסבתא בחיפה, מביאות משפחות רבות לבחון פתרון שמאפשר צפייה בתכני טלוויזיה דרך האינטרנט, באופן שמשחרר את הצופים מהכבלים ומאפשר להם לצפות בתכנים גם דרך מחשב, טאבלט או טלפון נייד וכך כל אחד יכול לצפות בתכנית המועדפת עליו, בכל מקום בבית וגם מחוץ לבית, כל עוד יש חיבור לאינטרנט.
איך זה עובד?
במקום שתכני הטלוויזיה יגיעו למכשיר או מכשירי טלוויזיה בבית דרך ממיר המחובר לכבלים או ללוויין, מתחברים לשירות המעביר את התכנים דרך האינטרנט. רוחב הפס שיש כמעט בכל בית כיום מאפשר שידור תכנים באיכות מצוינת לכל מכשיר: טאבלט, מחשב, טלפון נייד וגם טלוויזיה חכמה או טלוויזיה מצוידת בסטרימר. כך, אחד הילדים יכול לצפות בטלוויזיה בתכנית האהובה עליו בזמן שילד אחר צופה בתכנית אחרת בטאבלט, למשל. ובגלל שהכל עובד דרך האינטרנט, לא צריך להיות פיזית בבית ואפשר לקחת את שירותי התוכן במכשירים הניידים לכל מקום בארץ.
עד כאן הילדים עם רצונותיהם והצרכים הייחודיים שלהם (או גם של ההורים), אבל שקט תעשייתי בבית הוא לא המטרה היחידה. שירותי טלוויזיה בסטרימינג הם גם זולים יותר משמעותית ממנוי לשירותי טלוויזיה בכבלים או בלוויין. במנוי אחד, שעלותו דו-ספרתית, משפחה שלמה יכולה לצפות בתכנים על מכשירים שונים.
נהדר, אז למה לא כולם עוברים?
השינוי בהרגלי הצריכה של תכני טלוויזיה הוא שינוי תפיסתי והמעבר מצפייה המבוססת על מכשיר הטלוויזיה וכבולה לו, לצפייה דרך שירות אינטרנטי על פלטפורמות שונות מחייבת הסתגלות מסוימת. ישנם אלה שמהססים מסיבות טכניות וחוששים שלא ידעו איך לחבר את הטלוויזיה לאינטרנט. אחרים מבולבלים מהיצע הולך וגדל של ספקי תוכן חדשים ולא מוכרים ולא בטוחים עם איזה ספק יוכלו לקבל מספיק תכנים עם תרגום לעברית שהילדים יוכלו ליהנות מהם, האם הערוצים המועדפים על הילדים יהיו זמינים גם בשירות אינטרנטי ובכלל, האם יהיה אותו עושר ומגוון של תכנים שמציעות חברות הלוויין והכבלים.
ספרייה גדולה, תשלום קטן
אז איזה ספק נותן את המענה הטוב ביותר מבחינת תוכן? סלקום TV, טריפל סי, נטפליקס או אולי פרטנר TV? לכל ספק יש היצע תוכן קצת שונה. עכשיו נכנס לשוק תכני הטלוויזיה שחקן חדש בשם STING TV, שמבטיח היצע יחסית גדול של ערוצים עם ספריית VOD עשירה מאוד עם מאות סרטים, סדרות ותכני ילדים, בנוסף לתוכן עשיר ובלי פשרות. המערכת של STING TV מבוססת על פלטפורמת אנדרואיד TV, שהיא מערכת פתוחה שמאפשרת הוספת אפליקציות ותכנים שונים ומגוונים.
את ההרשמה לשירות של STING TV ניתן יהיה לבצע דרך אתר ייעודי, באופן עצמאי ובלי צורך בתיווך של נציגי שירות, בלי להמתין בטלפון או לחכות לשעות הפעילות.
לפרטים נוספים ולהרשמה מקדימה לשירות החדש, לחצו על הקישור
צילומים: שאטרסטוק