הבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

אילנה עמר זכרון יעקב

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש... +עוד

פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה

עדכונים:

פוסטים: 172

החל מפברואר 2015

אפשר לשבת ככה בקטנה על פיטפוטי פטה ומבלי להרגיש לרדת על חבילת קרקרים מלוחים, לחם שום חם מהתנור, צלחת פטה ולחסל הכל …

03/08/2016

ראשונה

אפשר לשבת ככה בקטנה על פיטפוטי פטה ומבלי להרגיש לרדת על חבילת קרקרים מלוחים,

לחם שום חם מהתנור, צלחת פטה ולחסל הכל …

ראו הוזהרתם ! פטה כבד זה לא ארוחה זה נישנוש ממכר.

 10

פטה אמיתי של עשירים מכינים מכבד אווז.

אבל אנחנו מעמד העם נכין פטה מכבד עוף.

עכשיו יהיו שיגידו אני לא אוהב כבד אז זהו שיש הבדל בין פטה לכבד.

בקיצור איזה פטה ואיזה בטיח

“פטה” זה בצרפתית – בעברית זה ממרח.

סליחה – פָרְדוֹן

הגיעו אורחים בשביל הרושם לא תגידו “הכנתי פטה” ?

 9

פעם כשהילדים היו בבית הייתי מכינה את הפטה בכלי חרס ארוך,

אבל מאז שהם התחתנו הם רוצים גם  TAKE  AWAY .

היום אני מכינה בצלחות חד פעמיות עגולות עוטפת בניילון נצמד וישר למקפיא.

כן כן אני מקפיאה בכל פעם שרוצים לאכול אני מורידה חד פעמי מהמקפיא למקרר

להפשרה ורגע לפני שזה כבר הפשיר זה כבר פיניטו נגמר!.

נגמרו פטפוטי הפטה קדימה להכנה.

 מתכון פטה כבד

 

להמיס את המרגרינה…

1

 

להוסיף את הבצל והכבד…

2

 

להוסיף עלה דפנה…

3

 

למעבד מזון עם יתר המצרכים….

5

 

לשמן צלחת חד פעמית ולמלא ולקרר …

4

 

להפוך מהצלחת לקשו ולהגיש…

7

 

11

 

10

 

תתחילו לפטפט ולנשנש…

12

 

 

13

 

 

14

pizap.com14699121552031

מוזמנים להביא סכין ובכיף ליהנות מהפטה כבד

אהבתם קדימה תפשילו שרוולים ותקבלו מחמאות.

וסליחה – פָרְדוֹן

אל תשכחו להגיד פטה כבד … נתראה במתכון הבא.

ואל תתקמצנו לעשות לייק. תודה

פטה כמה שזה מפתה

אחרונה

עוד מהבלוג של סבתא אילנה בישלה ארוחה

תצוגה מקדימה

מי אמר בפסח לחמנייה ולכל קבל לחמנייה כשרה? מתכון מנצח

זהו האביב כבר כאן וערב ערב חג הפסח גם והלחמניות של פסח גם אני מבטיחה שלא תרגישו מחסור בלחם ואפילו תגידו טעים, אפשר לטבול לחמנייה בדגים בבמיה ובכל.... מה שבא. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פטיר בטעם של תרד אורגנו לימון ושמן זית...

חום יולי אוגוסט נראה לי רק מתחיל... איזה עונש החום הזה כמה שהוא דביק... בדיוק כמו דבק 3 שניות... מדביק הכול... כל רקמות המוח שלי נדבקו וחיברו אפילו את מערכת העצבים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה