עדכונים:
פוסטים: 94
החל מיולי 2013
24/04/2014
בפעם הראשונה שהכנתי עוף בתנור לפני 25 שנים זה יצא….. איך נגיד בלשון עדינה? קטסטרופה! (והייתי עדינה).
עם שנים למדתי לחבב אותו והוא אותי עד שנוצרו בינינו יחסי ידידות ממש טובים.
תמיד ניסיתי כל מיני מרכיבים “סודיים” לשדרוג העוף עד שהגעתי לנוסחה שתמיד מצליחה – מרינדה הורסת שבתוכה שוחים חלקי העוף כמה שעות טרם הכניסה לתנור.
אחרי שהעוף יוצא מהתנור מתרחשים מספר מצבים:
מתעלפים מהריח
מצלמים בגלל הצבע
ומקווים שעד שמגישים לשולחן נשאר משהו…
מלקקים את האצבעות
וככה זה הולך –
מרכיבים:
6-8 כרעיים (אני חוצה אותם לשניים רבע ופולקע)
למרינדה:
3/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
4 כפות סויה
חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק
4-5 כפות דבש או סילאן (זה לא משנה)
פפריקה
1 כף א. מרק בצל (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
לערבב על כל מרכיבי המרינדה ולשפוך על חלקי העוף ולעסות אותם עם הרוטב (מסאז’ כייפי כזה).
להכניס למקרר לפחות ל-5-6 שעות (אפשר גם כל הלילה) כדי שהטעמים יתמזגו עם העוף.
לשים את השוקיים בתוך תבנית חסינה, לכסות ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך כשעה.
להוריד את חום התנור ל- 180 ולהסיר את רדיד האלומיניום ולתת לעוף לתפוס צבע כ- 20 דקות (לצבע אדום כתום כזה).
להוציא ולקרוא את המצבים הרשומים מעלה.
בתיאבון!
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות