כבדים בפטריות ויין

כבד מבחינתי זה גורמה. בישול של כבד ביין והגשה על מצע אורז או פירה לצד כוס יין…. מושלם.

בחורה עם מחשב נייד

10849798_10202899276313204_6993219887516509242_n[1]

אני אישית מאוד אוהבת מאכלי כבד: החל מהמקום ממנו באתי – הבית הפולני שלי שם אכלנו כבד קצוץ עאסלי, עד סלט כבד שסבתא שלי הכינה בערב פסח (חתיכות כבד, ביצים קשות, בצל וחתיכות תפ"א מבושל), מעורב ירושלמי עם כבדים וכמובן כבדים במגוון רטבים.

מבחינתי כבד זה גורמה. רק להוסיף אורז לבן או פירה אמיתי כמצע… ויש לנו ארוחה מהסרטים.

הפעם הלכתי על הגירסה הבטוחה, הקלילה ושתמיד מצליחה, כבדים שטוגנו ובושלו עם פטריות ויין אדום ואורז ליד. מושלם.

אז ככה זה הולך :

חצי קילו כבד עוף, שטוף טוב טוב ונקי

1 בצל סגול חתוך גס

3 שיני שום פרוסות

עלים מ- 3 גבעולי טימין

1 גבעול רוזמרין

1 חבילת  פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

2/3 פטריות פורטובלו חתוכות גס

2 כפות אבקת מרק פטריות (אני אוהבת את של קנור)

חצי כוס יין אדום משובח

מלח ופלפל שחור גס

1 כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

יוצקים מעט שמן זית (3-4 כפות) לתוך מחבת גדולה  ומטגנים את הבצל הסגול עד שקיפות. מוסיפים את פרוסות השום ועלי הטימין ומערבבים.

מוסיפים למחבת את חתיכות הכבד ומשחימים טוב טוב מכל הצדדים.

מוסיפים את הרוזמרין ומערבבים.

מוסיפים לכבדים חצי כוס יין אדום ומבשלים עד שהיין מתאדה.

מוסיפים פטריות (שמפניון ופורטובלו), 2 כפות אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים כוס מים ומערבבים ומשאירים להתבשל למשך כ-10 דק' תוך ערבוב מידי פעם (ללא מכסה).

מגישים עם אורז לבן או פירה אמיתי, מוזגים כוס יין אדום ו…בתיאבון.