הבלוג של פזית דבש נרקיס

עולם האופנה של פוז

אספנית פריטי וינטג' ויד שניה יחודיים ומסדרת ארונות בגדים. בעלת סטודיו במושב אודים ומכירות אונליין לכל העולם. אוהבת אופנה, מיחזור וקניה נכונה וממוקדת

עדכונים:

פוסטים: 10

החל מינואר 2019

למה להשתמש בפטריות מקופסא כשכל כך קל להכין פטריות טריות

27/07/2019

עד לפני 3 שנים הדבר היחיד שידעתי להכין היה חביתה. פשוט כל הזמן אמרתי לעצמי שאני שונאת את המטבח אבל הבעל ביקש והילדים גדלו ויצאו מצהרונים אז כמה אפשר לאכול בחוץ?! הדבר הראשון שעשיתי היה שפשוט הפסקתי להגיד שאני שונאת, שיניתי את החשיבה ואמרתי לעצמי שאולי אם אני אנסה אני אתאהב. אז מודה שלקח קצת זמן אבל אני לא שונאת יותר, ואפילו נהנית לאסוף מתכונים לנסות אותם ולקבל מחמאות. הדבר הבא היה לקבל מתכונים שווים מחברות בשלניות ובנוסף ללכת מדי פעם לסדנאות בישול. הסדנה הזאת היתה מהטובות שיצא לי להיות. קיבלנו הרבה מתכונים טעימים וקלים להכנה ששילבו פטריות.

צילום: גלית סבג

צילום: גלית סבג

השבוע השתתפתי בסדנה של מרינה שארגנה סלונה בבית הספר לבישול דן גורמה. על הסדנה ניצחה הנפלאה, פאני רוטשטיין, שהעבירה את האהבה שלה למטבח ולאוכל. נושא הסדנה היה פטריות, כשכל המתכונים בנויים על בסיס פטריות. אחרי מספר דברי פתיחה והסברים של פאני, התחלקנו לקבוצות כשכל קבוצה אחראית על הכנת אחד המתכונים. הריחות והעשייה היו מדהימים ואני נהנתי לעזור ולצפות בהכנות של כל הקבוצות והמנות. כל כך כיף להכין אוכל לא מעובד שבנוי מחומרי גלם משובחים וטריים.

הכי כיף שהכל טרי צילום: גלית סבג

הכי כיף שהכל טרי
צילום: גלית סבג

בחרתי לשתף במנה שיצאה מדהים ומשתלבת מעולה בכל אירוח. ההכנה סופר קלה ולא מסובכת ואלה בדיוק המתכונים שאני אוהבת. היה כל כך כיף לאכול אותה כשכל המרכיבים הוכנו מחומרי גלם מעולים ומפטריות טריות. בסדנה נחשפתי גם למוצרים האיכותיים של מרינה שגדלים בשטחים בארץ מאז שנות ה-80.

פטריות של חומוסיות

מצרכים :

2 בצלים לבנים בינויים פרוסים דק

2 קופסאות פטריות שמפיניון בינוניות

מלח פלפל מעט אגוז מוסקט

שמן זית

1/3 כוס מים

טחינה גולמית

שום כתוש

מיץ לימון

פטרוזיליה קצוצה

מים

במחבת נון סטיק מטגנים בצל, עם מעט מלח, על להבה גדולה בדרגה בינונית. הסוד לבצל מטוגן, מתקתק וזהוב הוא סבלנות. כך מתקבל בצל עדין בטעמו בצבע זהב יפהפה. במחבת מקבילה מוסיפים את הפטריות ומטגנים על מחבת יבשה במשך כדקה, מוסיפים מעט מלח ומעט שמן זית וממשיכים לטגן על להבה בינונית עד שהפטריות כמעט מוכנות. כשהפטריות והבצל מוכנים משלבים את שניהם וממשיכים לטגן יחדיו עוד דקה או שתיים, מוסיפים את המים על להבה גבוהה ומגרדים את תחתית המחבת עד שהמים מתאדים. מגררים מעל אגוז מוסקט, מערבבים ומורידים מהאש.

במקביל חותכים פיתות ל-4 וכל רבע פותחים לשני משולשים סך הכל 8 משולשים. משמנים את הפיתות ומפזרים מעל מעט מלח ופפריקה, קולים בגריל בתנור מחומם מראש. מכינים טחינה שאינה סמיה ואינה דלילה מדי ע”י ערבוב של טחינה גולמית, שום כתוש, מיץ לימון, פטרוזיליה ומים.

בתאבון

קל להכנה וטעים  צילום: גלית סבג

קל להכנה וטעים
צילום: גלית סבג

 

 

עוד מהבלוג של פזית דבש נרקיס

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

תעשי רק מה שאת אוהבת

אתמול הייתי בהרצאה של יובל אברמוביץ ואמא שלו תמר. הם סיפרו שהמילה השנואה עליהם, היא לא. והמילה האהובה עליהם היא כן. אז למה לא כשאפשר הרבה כן?? במשך כמה שנים יובל חלם ולא ויתר להוציא את הספרים שלו לאור אבל הוצאות הספרים סרבו...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

ילדות בצבעי ניאון

כילדה שגדלה בשנות ה-80, יש סרטים שנחרטו אצלי כסרטים לחיים. מאחר והייתי רקדנית בלט וג'אז, אחד הסרטים האהובים עלי היה הסרט פלאשדנס. השבוע חזרתי לשעתיים לילדות כשהגעתי לצפות במחזמר בתאטרון תל-אביב. שילוב של קאסט מדהים, ששיחק...

תגובות

פורסם לפני 2 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה