הבלוג של עידית כהן ברגר

המטבח של דיתי

עדכונים:

פוסטים: 44

החל מינואר 2017

מאז ומתמיד אהבתי לארח. גם כשאני מוזמנת לחברים מאד אוהבת להביא קינוח שישאיר טעם מתוק בפה גם אחרי לכתי…

02/03/2017

יש לנו חברים אהובים במיוחד שגרים במושב ולהם 3 נסיכות. הגדולה, שכבר חגגה בת מיצוה, נגעה לי בנשמה כבר לפני הרבה שנים. זה הקינוח שתמיד גורם לה לחייך כשאני מביאה אותו, כך שלא משנה מה אכין – המאפינס האלה תמיד יגיעו איתי בשבילה.

אם תרצו להכין אותם בוורסיה חלבית, תוכלו לבחור בחמאה במקום מחמאה ובתוספות חלביות כמו פררו רושה פנימה, אבל הוורסיה הזאת שהיא פרווה ממש מעולה ומגיעה איתי לכל ארוחה בשרית.

 

20170301_205901_sמצרכים:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם מחמאה

כוס סוכר

4 ביצים + 4 חלמונים

2/3 כוס קמח לבן

מצרכים להפתעות:

מרשמלו

100 גרם שוקולד מריר

שליש קופסא ממרח לוטוס

*הערה חשובה: הכמות הזאת מספיקה לשתי תבניות סיליקון , כלומר 12 מאפינס גדולים.

 

איך מכינים?

מחממים תנור לכ-170-180 מעלות – תלוי כמה התנור שלכם חזק.

ממיסים שוקולד ,מחמאה ן-3/4 כוס סוכר בבן מארי. מוציאים לצינון לאחר שהתערובת נמסה לחלוטין.

מערבלים בנפרד את הביצים עם רבע כוס הסוכר הנותרת לקציפה רכה.

שופכים פנימה לביצים את תערובת השוקולד ומערבלים קלות. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט מאד רק עד לתערובת חלקה.

משמנים את התבניות ומכניסים פנימה שתי קוביות שוקולד מריר לכל כוס. בתבנית אחת אני שמה כפית ממרח לוטוס ובתבנית השנייה מרשמלו שלם (לא להיבהל – המרשמלו יצופו וייצרו מעין כיפה טעימה מעל המאפינס).

20170301_192614_s

שופכים תערובת מעל התוספות עד לשני שליש מגובה הכוס.

מכניסים לתנור לכ- 20 דקות. שימו לב שמוציאים את המאפינס כשהחלק העליון עדיין רטוב!

המתינו להתקררות התבניות ,אם תצליחו להתאפק, אחרת השוקולד יישאר נוזל על ריצפת הכוסות…

אפשר כמובן להכין ולהכניס למקרר בקופסא סגורה ולחמם במיקרו מיד לפני ההגשה.

20170301_210137_s

20170301_210325_sבתיאבון!

עוד מהבלוג של עידית כהן ברגר

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כנפיים ברוטב טריאקי ושום בחמש דקות

מה קורה כשאין זמן להכין צהריים? מוצאים שיטות לארוחות מהירות במיוחד שייראו הכי מושקעות וטעימות שיש! מזמינים כנפיים נקיות מהקצב, מפשירים, משרים ברוטב לספיגת טעמים והופ! תנור לחצי שעה וכולם מלקקים את האצבעות... הילדים שלי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת דבש מדהימה בחמש דקות שתמיד מצליחה!

בתוך כל כאבי הלב האלה יש כמובן גם לא מעט דבש- זכיתי להיות יותר עם הילדים וליהנות מזמן איכות שמעולם לא הספיק קודם לכן, פתחתי את בלוג האוכל שלי, ניסיתי מחוזות מקצועיים חדשים ומאתגרים והכי חשוב התפתחתי ריגשית באופן שלא קרה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה