בשנים האחרונות, בובת הברבי סובלת מירידה ניכרת בהכנסות והיא כבר לא המתנה המושלמת ליום הולדת של הבת שלכן. היא סובלת מתדמית גרועה במיוחד ונשים רבות יצאו נגד המסרים האיומים שהיא מעבירה, בכל הנוגע לדימוי גוף. מידותיה אינן סבירות ואפילו דוגמניות הניזונות על עלה חסה ביום שמנות ממנה. אם פעם ילדות רצו לשחק עם הבובה, להרכיב לה מתלחה ולבלות עם אהבה, קן, כיום כדאי מאוד שימצאו איזו אפליקציה נחמדה, רק שלא יקרבו לברבי הקרובה לאזור מגוריכן.
מחקר חדש מצא שגם אם בנות משחקות פעם אחת עם בובות ברבי, הן עלולות לפתח דימוי גוף שלילי לגבי עצמן ויאמינו שעליהן להיות רזות. המחקר, שפורסם ב- "journal Body Image", חשף שילדות בגיל 5 ראו בבובה הזו כבעלת אידיאל גוף נשי. המשמעות אמורה להטריד אמהות רבות, שלא ממש מודעות לנזק שבובות כמוה מעוללות בחדרי חדרים או בסלון, לנגגד עיניהן.
במסגרת המחקר, החוקרים ראיינו 160 ילדות אוסטרליות בגילאים 5-8 ודרכן הם ביססו את הממצאים שלהם. הילדות ששיחקו עם הבובה, או אפילו רק בהו בתמונותיה, קיבלו את התחושה שעליהן להיות רזות. מומחית לדימוי גוף, פרופסור מריקה טיגרמן, טענה בתקשורת שאסור לאמהות לתת לבנותיהן לשחק עם ברבי – אם הן רוצות שהן יגדלו להיות נשים בעלות בטחון עצמי וחשיבה הגיונית ובעלת פרופורציות ריאליות, בכל הנוגע לאיך הגוף שלהן אמור להיראות.
"אסור לתת לילדות ברביות בגיל קטן", אמרה. "ואם כבר יש להן ברבי אז הורים צריכים לעודד אותן לעשות יותר עם הבובות, מאשר להפוך אותן ליפות". פרופ' טיגרמן גם טענה שהעיסוק בבובות האלו גורם לילדות להאמין שחיצוניות – במיוחד מראה רזה – הוא מאוד חשוב ושצריך להיות יפה ובעל מידות גוף זעירות על מנת להצליח. "החשיפה לברבי גרמה לכך שאידיאל היופי בקרב ילדות הוא בינלאומי וכי הן שואפות להיראות כמוה".
מכאן הלוגיקה העקומה ש"שמן זה רע, רזה זה טוב והכי רזה יהיה נפלא".