המלצות על סרטי מלחמה היסטוריים ואיפה אנחנו יכולים למצוא אותם

במהלך השנים, הוליווד ידעה להפוך אירועים וסיפורים על מלחמות שהתרחשו ברחבי העולם לסרטים מצליחים בקופות, וחשוב לא פחות, סרטים איכותיים, מרגשים, מעניינים וכאלה שמלמדים את הצופים הן על הנעשה במלחמה בה הסרט עוסק והן על הלכי הרוח באותה תקופה.

קרדיט תמונה: freepik

במאמר זה אנחנו נציג המלצות על מספר סרטי מלחמה היסטוריים שנעשו במהלך השנים. לפני כן נספר מעט על סרטי מלחמה באופן כללי וכן איפה אנחנו יכולים למצוא ולראות סרטי מלחמה חדשים וישנים.

מאז מלחמת העולם השנייה ובמיוחד ככל שחלף הזמן, הקולנוע עסק לא מעט במלחמות על היבטים שונים. במקרים מסוימים זה היה ניסיון לייצר תעמולה ולעודד מוטיבציה בקרב הציבור, במקרים אחרים, זה היה ניסיון להתמודד עם טראומות שהמלחמה יצרה ולהבין מה בדיוק התרחש שם. זו אחת הסיבות שאנחנו יכולים למצוא היום, למשל, סרטים שעוסקים במלחמות עבר. ישנם מקרים שהסיפור הוא פשוט טוב, בין אם הוא נכתב קודם בספר או בדרך אחרת, ויש רצון להסריט אותו.

איפה וכיצד אנחנו יכולים למצוא סרטי מלחמה היסטוריים?

היום עומדים לרשותנו לא מעט מקורות דרכם אנחנו יכולים למצוא ולצפות בסרטי מלחמה מסוגים שונים.

בראש ובראשונה, אנחנו יכולים למצוא שורה של סרטי מלחמה בקולנוע. כמעט מדי שנה יוצאים סרטים על מלחמות עבר. למשל, שבעים שנה אחרי מלחמת העולם השנייה, עדיין מעת לעת יוצאים סרטים על המלחמה את החיילים בחזית ואת האזרחים בעורף.

שנית, היום באמצעות שירותי סטריימינג אנחנו יכולים למצוא אינספור סרטי מלחמה מסוגים שונים. מדובר על סרטים ישנים וחדשים. חלקם מבוססים על סיפורים אמיתיים ואחרים מבוססים על דמיון מפותח של היוצרים.

שלישית, ישנם מקורות נוספים כמו ערוצי סרטים בכבלים ובלווין, כותרים של DVD, ועוד. באופן טבעי, אם הזמן הם הופכים להיות מקורות הרבה יותר זניחים ביחס למה שהם היו בעבר.

5 סרטי מלחמה מומלצים

אפוקליפסה עכשיו – אחד מסרטי המלחמה הפופולאריים והמומלצים ביותר. הסרט יצא בסוף שנות השבעים, בבימויו של פרנסיס קופולה ובכיכובם של מרטין שין ומרלון ברנדו. הוא מתאר חוויות של חיילים אמריקאיים במלחמת וייטנאם.

וואלס עם באשיר – אחד מהסרטים הישראלים המצליחים ביותר אי פעם. הסרט מתאר את חוויותיו של הבמאי, הארי פולמן בעת מלחמת לבנון הראשונה. הסרט ברובו מתבסס על אנימציה.

פלטון – סרטו של אוליבר סטון מאמצע שנות השמונים ובכיכובו של צ'רלי שיין, מתאר את חוויותיו של הבמאי במלחמת וייטנאם. הסרט ביקורתי מאוד ומציג צדדים פחות נעימים של המלחמה.

במערב אין חדש – סרט חדש משנת 2022 שמתאר את חייהם של חיילים גרמנים בחזית מלחמת העולם הראשונה. הסרט הוא אנטי מלחמתי ומציג את הטראומות שיוצרת המלחמה לכל מי שמשרת בה.

מטען הכאב –  סרט מתאר את חייהם של החיילים האמריקאים בעיראק אחרי הפלישה בשנת 2003, והתמודדות שלהם עם האזרחים במקום.

סרט זה זכה בשישה פרסי אוסקר בשנת 2008 מתוך תשע מועמדויות, והיה לאחד הסרטים המצליחים ביותר בשנה בה הוא יצא. הוא רשם גם היסטוריה קטנה, כאשר במאית הסרט קתרין ביגלו זכתה באוסקר על בימוי, והיתה לאחת הנשים היחידות בהיסטוריה שזוכות בפרס זה.

מלבד סרטים אלו, חשוב לציין סרטים נוספים כמו למשל שתי אצבעות מצידון, גמר גביע, בופור וכיפור סרטי מלחמה ישראליים, וכן בלק הוק דאון על מבצע אמריקאי בסומליה, טוראי ראיין על מלחמת העולם השנייה ולגעת ביהלום על מלחמת האזרחים בחוף השנהב.

החשיבות של סרטי מלחמה

במהלך השנים, סרטי מלחמה רבים זכו להצלחה גדולה, הן בקרב הצופים והן בקרב המבקרים, בזכות האיכות שלהם והמשחק הייחודי שהציגו דמויות מסוימות. כך היה למשל בסרט אפוקליפסה עכשיו במקרה של מרלון ברנדו ומרטין שין, בסרט צייד הצבאים במשחקו של רוברט דה נירו, בוקר טוב וייטנאם במשחקו של רובין ויליאמס ואפילו בסרטים ישראלים כמו למשל, אלון אבוטבול בסרט שתי אצבעות מצידון.

אך מעבר לכך הסרטים זכו להצלחה מאחר והם הצליחו לשקף בעיניי הצופים, שחלקם לחם במלחמה וחלקם לא, את מה שאירע שם והעביר להם את התחושה מה התרחש בזמן המלחמה. לא מעט סרטי מלחמה הפכו לקאנונים בתרבויות שונות, מאחר והם הצליחו להבליט היבטים שונים במלחמה, כולל את האבסורד שלה.