ביקורת סרט: ''הפורצת''

הסרט מורכב מדימויים וויזואליים מרהיבים, גיבורה וירטואוזית ופריימים שהם עבודת אמנות בפני עצמה וגיבורה שכובשת אותנו בכל הבעה ויוצרת קירבה מיידית. בכל פעולה ופעולה שלה, אנחנו כצופים יושבים מרותקים ודרוכים

הגר בן אשר (״הנותנת״) פורצת למסך עם גיבורת ״על״ רק שהיא לא בעלת כוחות ״פלא״ אלא בעלת כוחות חייתיים של הישרדות, עד גבול היכולת של הגוף האנושי. לאורך אורכו של הסרט איננו מיטיבים לזכור את שמה של הגיבורה הצעירה (אלכס), שנאלצת להתמודד עם מציאות עגומה: היותה בת למשפחה הרוסה, המתגוררת בשיכון נידח, לא רחוק ממדבר עין גדי, בבניין מגורים שמתמזג בנוף המדבר ופוקדת אותו ריקנות איומה של ייאוש וחוסר אונים ומוצא.
כך, בכל שוט ושוט בסרט נוכחת תחושת נידחות. תחושת הנטישה סוגרת על הגיבורה ועל הצופים עם נטישת האם כבר בפתיחת הסרט. ומסצנות האימה שלו בהמשך, אנחנו מבינים שבעל הבית כועס ושיש חוב של חודשיים שכירות ושאין באמת לאן ללכת, כי האב שהוא עולה מרוסיה, לא רק שאינו יכול להיות אב, אלא מתנער מהאחריות המוסרית כלפי בתו ומסור למשפחתו החדשה. המציאות העגומה של אלכס הופכת אותה לשקופה וכדי לשרוד, היא חייבת כסף ואם לא די בכך, בעקבות פריצה, היא כבר לא מוגנת בביתה.
סנדי בר
אלכס (ליהי קורנובסקי המצוינת)  לא רק עמוק בבוץ אלא מנסה להתפרנס כעובדת בחוף של מלון, מורחת בוץ. כשהאם (סנדי בר) אינה עונה לה בטלפון, היא הולכת לעבוד במקומה בגן חיות קטן, שהוא מעין מוזיאון חי בסביבה. המפגש שלה עם נמר כלוא, משחרר את הנמר שבה. הנמר הוא משל קטן ליצר הרע. לחיה הרעה שבאדם. מנקודת המפגש עם הנמר, היא מתחילה לפרוץ לבתים של אנשים חסרי תקווה, בשממת הלילה.
תייר גרמני (רונלד זרפלד) שמגיע לאזור, צד את ליבה אבל הוא מבוגר מידי והיא צעירה מידי מכדי שיבחין בה. בתחבולות של כאב היא מתקרבת אליו ובונה סביבה מרחב מוגן של שקרים.
סרט פורצת
הסרט מורכב מדימויים וויזואליים מרהיבים, גיבורה וירטואוזית ופריימים שהם עבודת אמנות בפני עצמה וגיבורה שכובשת אותנו בכל הבעה ויוצרת קירבה מיידית. בכל פעולה ופעולה שלה, אנחנו כצופים יושבים מרותקים ודרוכים. בתוך בתי הזרים אנו חשים את הזרות עצמה, את הניכור ואת האירוניה הקיומית (בתפקידי אורח מפתיעים, השחקנית לירון בן שלוש ובעלה, הבמאי אסף קורמן). בן אשר מיטיבה להכניס אותנו לדמות ולפעול מתוכה.
זוג בפורצת
 
הסרט אמין על אף שקיים בו מיימד פנטסטי, הנמר למשל יוצא בשלב מסוים לשוטט, מה לנמר במרחב של נערה במצוקה רגשית וקיומית? אתם בוודאי שואלים ולרגע זה נשמע בדיוני לחלוטין אבל באופן האמין של היצירה הנוגה הזו, מקומו של הנמר נדמה אך טבעי ותפקידו הסמלי משרת היטב את הסיפור. גם איך יכול להירקם קשר שמבטא את החסך הרגשי של צעירה, רגע לפני הפיכתה לאישה ואת הרצון הבלתי נשלט של להיות נאהבת ולשמור עליה מוגנת? במקום הנידח, הרחק מהאורבניות, במעגל קסמים של מצוקה ושקרים, החיה השואגת מסוגלת להפוך גם את הכאב לנסבל וגם את הפשעים לסולם בדרך לתיקון. בסרט קיימת ביקורת חברתית גם על דימוי האם, גם על האיזוטרי והמוסרי והסיפור הוא סיפורם של האנשים השקופים אבל הגיבורה שלנו לא שקופה, היא צל מהדהד למוסר החברתי שלעיתים פוסח על חלקים בחברה.
[youtube n50XxDZXOoU nolink]
כוכבים- 4.5
מרלנה- עובר מאוד, בזכות שחקנית עוצמתית שמגלמת דמות בלתי נשכחת