לאחרונה פרסם האו"ם דוח חמור על ההתחממות הגלובלית. אחת המסקנות המרכזיות שבדו"ח הינה שעד שנת 2030 עוד ניתן להפחית פליטת גזי חממה ולהשפיע על המצב העגום, אך אם לא נעשה דבר, ערי חוף רבות יוצפו ונהיה עדים לאסונות שלא הכרנו עד כה. כדי למנוע את התרחשותו של תרחיש קשה זה, כל אחת ואחת מאיתנו חייבים לפעול כדי להפחית את ייצור הפסולת ולדאוג לסביבתנו הקרובה. בסופו של דבר, אם כל אחד מאתנו ידאג לעצמו ולסביבתו הקרובה, נמצא את עצמנו במקום טוב, נקי ובטוח יותר עבור כולם.
הנה מספר חלופות לפעילויות יום יומיות של כולנו שיכולות להצעיד אותנו לעבר עתיד טוב יותר עבורנו וילדינו:
השתמשו בשקיות רב פעמיות בעת הקניות: אמנם מדינת ישראל לאחרונה חוקקה את חוק השקיות שנועד להפחית את השימוש בשקיות חד פעמיות, אך עדיין, המצב רחוק מהרצוי. בכל שנה נזרקות כמיליארד שקיות פלסטיק ברחבי העולם והשפעותיהם על הסביבה הרסניות. כאשר אתם יוצאים לסיבוב קניות הביאו עמכם שקיות רב פעמיות ואל תיקחו שקיות פלסטיק.
השתמשו בסוללות נטענות: סוללות מורכבות ממגוון חומריים כימיים שחלקם רעילים ביותר ועלולים לזהם את הקרקע ואת מקורות המים. במקום לקנות את הסוללות הרגילות חפשו את הסוללות הנטענות ותשתמשו בהן.
השתמשו במסנני קפה במקום בקפסולות: לחלק נכבד מאזרחי ישראל ישנה מכונת קפה המופעלת באמצעות קפסולות ומייצרת קפה משובח, אך מה קורה לקפסולה רגע אחרי ירידת הטיפה האחרונה לכוס? היא נזרקת לפח. בישראל נמכרות בכל שנה כ-250 מיליון קפסולות קפה שבסוף השימוש נזרקות לפח. כיום ישנם מספר פתרונות לקפסולות רב פעמיות להם אפשר להכניס את כל סוגי הקפה שאתם רוצים כולל קפה שטחנתם בעצמכם.
עברו לשתות מברי מים וסודה: ברי מים המייצרים סודה, כמו זה של סודהסטרים, נותנים מענה למי שאוהב סודה ואינו רוצה להזיק לסביבה ומאפשרים להכין את הסודה בבקבוקים רב שימושיים שמהווים חלופה חלופה לכ-3,883 בקבוקי פלסטיק למשפחה.
הפרידו אשפה והעבירו הלאה את מה שאתם לא צריכים: אומנם בשנת 2018 פחים בכל מיני צבעים פרוסים לאורכה ורוחבה של ארצנו, אך עדיין ישנם רבים שאינם מפרידים את האשפה שלהם. הפרדת האשפה הינה חיונית בהפחתת כמות הפסולת ותורמת לכולנו. הפרידו בין האשפה שניתנת למחזור ולבין זו שלא. במידה ועשיתם סדר בארון או במחסן ומצאתם פריטים שאינכם חפצים בהם עוד, העבירו אותם הלאה, ישנם ארגונים רבים שישמחו לקבל את מה שאתם כבר לא רוצים.
עברו להשתמש במנורות LED: נורות לד הם עד 80% יעילות יותר מפתרונות התאורה המסורתיים. מנורות לד משתמשות גם בהרבה פחות חשמל ממנורות רגילות ובכך מקטינות את פליטת גזי החממה.
עברו להשתמש בבקבוקים רב פעמיים: למרות תכניות המחזור שקיימות כיום כ-91% מבקבוקי הפלסטיק שאנו משתמשים ביום יום מוצאים את דרכם אל אתרי פינוי הפסולת, המספרים עצמם מבהילים יותר כאשר הנתון הרשמי הוא שבכל דקה משתמשים בכמעט מיליון בקבוקים ברחבי העולם. כיום ישנם פתרונות רבים בצורת בקבוקי פלסטיק רב פעמיים שאותם ניתן לקנות כמעט בכל מקום.
עברו לייצר חשמל בבית: בשנים האחרונות פרצו לחיינו הפאנלים הסולאריים, כיום בנוסף לחיסכון בצריכת החשמל חוק "מונה נטו" יכול הצרכן להרוויח מייצור החשמל בביתו בעזרת קיזוז עם חברת החשמל. חברת אינרפוינט לקחה את החוק צעד קדימה ומציעה הלוואה של עד 100,000 ₪ לתקופה של עשור לטובת ייצור חשמל ביתי. את הפאנלים הסולאריים ניתן להתקין על כל גג מעל ל-70 מ"ר.