הבלוג של conditory

conditory

בוגרת לימודי קונדיטוריה בפריז ובעלת הקונדיטוריה הביתית- מאפים ונפלאות

עדכונים:

פוסטים: 15

החל מפברואר 2013

3 תפוחי אדמה גדולים
חבילת טופו מגורר דק
חופן של אגוזי קשיו קצוצים גס
חופן צימוקים מהסוג הכהה הקטן
קצת צ’ילי אדום טרי קצוץ (לפי הטעם ואפשר גם בלי…)
כפית סוכר
חצי כפית גרה מסאלה
כפית כוסברה טחונה
כפית כמון
חצי כפית צ’ילי יבש (או יותר אם אין צ’ילי טרי… או פחות אם לא אוהבים חריף…)
חצי כפית הל טחון
מלח ופלפל לפי הטעם

CNX2_DSC_0767

 לרוטב:
קצת שמן צמחי לטיגון
2 בצלים קצוצים קטן
3 שיני שום
כף ג’ינג’ר טרי מגורר
4 עגבניות גדולות מרוסקות על פומפיה
כפית צ’ילי יבש גרוס (או לפי הטעם)
כפית גרא-מסלה
כפית א. כוסברה טחונה
כפית כמון
1 כף זרעי פרג (לא טחון)
1 כף סוכר
חופן קשיו קצוץ
בערך כוס שמנת סויה

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה במי מלח, עד שהם רכים מאוד. לקלף ולמעוך לפירה חלק.
להוסיף את הטופו המגורר ואת שאר חומרי הכופתה.
לגלגל בידיים משומנות כדורים בגודל כדור פינגפונג, לשים על תבנית עם נייר אפייה משומן ולאפות על 200 מעלות כ-10 15 דקות,
עד שהכדורים ישחימו קצת.
כמובן שאפשר לטגן

CNX2_DSC_0754
בזמן שהכדורים, לאדות בצל בשמן. להוסיף את השום, הג’ינג’ר ואת התבלינים היבשים. לערבב מספר שניות ולהוסיף את העגבניות המגוררות.
(אפשר כמובן לטחון את העגבניות בבלנדר לרוטב חלק יותר) לתת רתיחה ולהרתיח. להוסיף את הפרג והקשיו. להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות..
להוסיף את שמנת הסויה ולבשל עוד כמה דקות תוך ערבוב.

להגיש על אורז לבן ועם כוסברה קצוצה בזוקה למעלה….

תהנו גילת
מאפים ונפלאות

עוד מהבלוג של conditory

תצוגה מקדימה

כדורי טחינה וסילאן טבעונים‎

קינוח מהמם ומפנק שכולם, אבל כולם אוהבים: 250 גרם של פצפוצי אורז (ללא גלוטן) או קורנפלקס טחונים. 100 גרם אגוזים ושקדים טחונים גס (כל שילוב שבא לכם) 250 גרם טחינה גולמית 250 גרם סילאן קוקוס לציפוי הכדורים לערבב את הכל לעיסה...

תצוגה מקדימה

פאי תפוחי עץ של אימא

קר שם בחוץ... אין כמו ריח של קינמון כדי לחמם את הבית.... פאי תפוחי עץ של אימא תבנית חד פעמית 20X30 או בתבנית עגולה 26" לבצק: 2 כוסות קמח 180 גר' חמאה קרה כ-10 כפות מים קרים למילוי: קילו וחצי של תפוחי עץ גרנד סמית (יצא הרבה, אבל זה...

תצוגה מקדימה

סדנאות בפורים ומתכון נפלא

כיף לקבל משלוח מנות, אבל עוד יותר כיף להכין במו ידינו ולתת משלוח מנות, כי הרי מצווה זו בפורים מהווה הזדמנות פז לקירוב לבבות. ובנימה זו הכנתי סדנאות בנושא: סדנאות לילדים בחופשת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה