הבלוג של כרמית זק

העולם המתוק שלי

אמא לבנים, שהכניסה ורוד לחיים שלה. הכל בזכות עוגות מעוצבות בבצק סוכר והפעלות לבנות בעיקר.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מיוני 2018

חורף מבחינתי זה קודם כל התכרבלות והתעטפות בשכבות מחממות, שמיכת הפוך האהובה שלי וגרביים חמות. לחמם מבפנים זה להיות בבית כשבחוץ יש גשם ולהתפנק במרק טעים. אצלנו בבית אני אחראית על העוגות ואייל על המרקים. מרק בצל מפנק שאפילו הילדים שלי מחכים לו

13/11/2018

נובמבר, הסתיו כאן, הייתה הבטחה לשבת גשומה. כל מי שאני מכירה (גם בעולם הוירטואלי) הכין השבת חמין, צ’ולנט או טבית.

התמונות שוגרו בפייסבוק, באינסטגרם ובוואטצאפים, הסירים הוכנסו לתנורים גם אצל אמא שלי, גם אצל חברה שאירחה אותנו. אנחנו לא כמו כולם, אצלנו התבשל מרק.

בישול ארוך פחות מדבר אליי, אני מעדיפה מרקים,  המרקים האהובים עליי זה המרקים שאייל מכין לנו, מרקים בהם צריך להשקיע, מרקים שנעשים עם המון הנאה גם אם מדובר בבצל ששורף קצת בעיניים. הפעם גם לי שרף קצת בעיניים כי תיעדתי את השלבים.

אדים של מרק, ריח של בצל מתקרמל, יחד במטבח, אני מאחורי מצלמת הטלפון והוא חותך, בוחש ומתבל, בוקר של שישי שאמור להיות חורפי.

הילדים יחזרו מבית הספר, יפשטו את שכבות הבגדים שיצאו איתם בבוקר היישר לצלחת מרק חמימה.

אז הכל התחיל בהליכה משותפת למכולת שבפינה ומה קונים?

הרבה בצל ,יין לבן וטימין, את עלי הדפנה קוטפים בדרך מהשיח ליד הבית. אייל מכין תמיד שני סירים כי זה ממש טעים וכולנו אוהבים.

ההכנות לפני

בתור התחלה לסיר גדול אחד זה מה שצריך:

8 בצלים גדולים פרוסים דק

50 גרם חמאה

כף עלי טימין

2 עלי דפנה

6 כוסות מרק עוף

חצי כוס יין לבן יבש

מלח ופלפל גרוס

פרוסות חלה קלויה או בגט קלוי

פרמזן מגורד לפי הטעם.

שלבי ההכנה:

לפרוס את הבצל דק, כמה שיותר דק יותר טוב.

להמיס חמאה בסיר גדול להוסיף  את הבצל, הטימין ועלי הדפנה ולבשל על אש נמוכה כשעה, לערבב מידי פעם.

ערבוב בצל (1)

לאחר שעה להגביר את הלהבה ולערבב עד להתקרמלות הבצל.

השלב החשוב ביותר הוא שלב הקמח ,מוסיפים את הקמח ומערבבים כל הזמן כ- 3 דקות רצוף עד שהקמח נטמע.

שלב הקמח (1)

מוסיפים את הנוזלים, מרק העוף והיין הלבן מרתיחים ואז מחלישים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כשעה.

קולים חלה/בגט עם מעט שמן זית או במצנם.

הצעת הגשה: בכל קערית מרק להניח חלה קלויה ועליה פרמזן מגורד.

מרק 2 (1)

חורף חמים וטעים.

ולכל אלה שהתכוננו הגשם נדחה, שוב אכלנו מרק עם בגדי הקיץ שלנו, מסתבר שמרק בצל טעים גם שלא כל כך קר בחוץ.

אנחנו כבר מוכנים לחורף, והילדים שלי ישמחו לאכול מרק בצל גם אם לא כל כך קר.

 

 

עוד מהבלוג של כרמית זק

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

כוס קפה שכולו עוגה

ביום ראשון, בעקבות הרצאה של דריה מוזס בקורס "דיגיטליות בעסקים", נזכרתי איך הכל התחיל? הבנתי שקיבלתי מתנות, מי לא אוהב לקבל מתנות? אז קודם כל, תודה, ואם אתם שואלים באיזה מתנות מדובר, אז המשיכו לקרוא. דימיון ויצירתיות -...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אמא לשלושה בנים בחופש מהחופש הגדול.

אני לא מאמינה, אבל יש לי חופש קטן מהחופש, אולי זה היתרון להיות אמא לבנים. שלושה בנים ובעל נסעו להם ללילה על החוף, קמפינג לבנים בלבד! נשארתי עם שקט, כלב שמידיי פעם נובח ושירים שאני אוהבת לשמוע. ברור שנשארתי גם עם כביסות,...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה