הבלוג של סתת-TEAM

carmels

כרמלה סתת, מעצבת תכשיטים. נשואה לאיתן מזה 45 שנה. אמא לשלי, גיא והגר וסבתא אוהבת של 10 נכדים בגילאי 20 - 7. יוצרת תמיד יש מאין בסקרנות ובאהבה.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מספטמבר 2012

איך יודעים שיום שישי מגיע?לפי ריח ה״קובה פטטה״ שמטגנים וממלאים את חלל הבית בידיעה שאוטוטו שבת

22/02/2017

הכל מתחיל ב״קובה פטטה״IMG_1770

התרגשתי מאוד מהרעיון שאצליח להכין
״קובה פטטה״ בפעם הראשונה בחיי ולהתגאות.
לא. זה לא הצליח. למיטב זכרוני גם לאמא שלי זה היה מתפרק.
מדובר בעיסת תפוחי אדמה מעוכים ומטובלים ממנה יוצרים
מעין קעריות בכף היד וממלאים בבשר שטוגן עם בצל ועוד דברים טובים.
ואז ברגע אחד החלטתי לעשות את הרעיון במינימום עבודה
ולהביא אליכן אפשרות יותר פשוטה שגם למתחילות היא תהיה נהדרת כי התוצאה בהחלט מרשימה.
איך יודעים שיום שישי מגיע?לפי ריח ה״קובה פטטה״ שמטגנים וממלאים את חלל הבית בידיעה שאוטוטו שבת.
המתכון:
לשכבת הבשר:
3 בצלים בינוניים קצוצים דק בסלייסר + 2 קוביות בצל ״ דורות״
מוזהבים לריכוך בשמן חמניות- לזה מוסיפים
1/2 קג בשר טחון ומפוררים אותו בערבוב
עם הבצל ועם 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית
פלפל שחור ולסיום מוסיפים 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה לעוד ערבוב או שניים.
יודעים שזה מוכן לפי הצבע החום- העמוק שהכל מקבל.
IMG_1765לשכבת תפוחי האדמה:
10 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים מקולפים ומעוכים יחד עם ביצה אחת מלח פלפל קוביית פטרוזיליה ״דורות״
1/2 כפית כורכום .
IMG_1764שמים בקאפקייקס משומנים שכבה ראשונה ממחית תפוחי האדמה עלה שכבה של
המלית ומכסים בשכבה נוספת של תפוחי האדמה ו… לתנור בחום של 190 מעלות ל-15 דקות עד להזהבת השכבה העליונה.
מגישים עם כפית ויודעים שבעוד רגע זה הכל נגמר. בא בקלות הולך בקלות.
ושבת שלום על כולנו.

IMG_1767

עוד מהבלוג של סתת-TEAM

שלום עולם!

שלום, ברוכים הבאים לבלוגים של סלונה. שיהיה הרבה בהצלחה, ויש לנו גם כמה טיפים בעמוד הראשי של הבלוגים (הקישור הכי שמאלי בסרגל הניווט)....

תגובות

פורסם לפני 7 years

כמו תהילה של עגנון...

אמא'לה ..פתחתי בלוג! מה זה? מה עושים עם זה? מה צריך לכתוב? מה ...לספר עלי? על המשפחה? על מה קורה? אני שמתמצתת הכל במעט מילים כמעט כמו תהילה של עגנון כאילו חושבת שיבינו מתוך השתיקה והמילים לפעמים יכולות רק לקלקל  .. אז עכשיו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

חריף חמוץ מלוח -קבלו את ה"טורשי"

"עשית טורשי היום, נכון? כבר במעלית הרחתי. מסכנים השכנים. כל הבית מריח והאף שלי מדגדג והראש שלי מגרד ולא סגרת את חדר השינה ואני לא יודע איפה להיות עכשיו"- כך איתן אהובי, שיש לו מין קדחת השחת כזאת בכל הנוגע לחומץ ובהארט...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה