נוי גולד: תפריט לתזונה צמחונית

נמנעים מאכילת בשר, עוף ודגים? לדיאטנית נוי גולד יש הצעה לתפריט עבורכם שיסייע גם בשמירה על הגזרה

19/01/2020
נוי גולד קבלו עדכונים מנוי
  • RSS

אם אתם נמנעים מאכילת בשר, עוף ודגים הנה הצעה לתפריט יומי מגוון ומזין, למי שמעוניין לצרוך תזונה צמחונית אך אין לו זמן רב להשקיע במטבח. התפריט מתאים לכל עונות השנה ויכול לסייע בשמירה על הגזרה.

חשוב להקפיד על שתיה של מינימום 10 כוסות מים או סודה במהלך היום, ומומלץ לצמחוניים לעשות בדיקות דם תקופתיות על מנת לשלול מצב בו קיימים חוסרים.

תבשיל קארי ואורז. shutterstock

תפריט יומי לדוגמה לתזונה צמחונית:

ארוחת בוקר

2 פרוסות לחם מלא + 2 כפות גדושות גבינה לבנה 5% שומן / קוטג'  5% שומן או 2 כפות שטוחות של טחינה + ירקות חתוכים    

ארוחת ביניים

יוגורט דנונה 0% שומן עם תות / אפרסק + בננה (או כל פרי אחר)  + 7 שקדים.

ארוחת צהריים

תבשיל ירקות בקארי עם טופו ואורז לבן (מצורף מתכון)

משך הכנה: 40- 30 דקות

מספר מנות הגשה : 3

מרכיבים

2 זוקיני, חתוכים גס

1 גמבה אדומה גדולה, חתוכה גס

1 פלפל צהוב או כתום חתוך גס

2 בצלים לבנים בינוניים או 1 גדול חתוכים גס

240 גרם טופו מוצק חתוך לקוביות

1 פחית של חלב קוקוס

2 כפיות של רוטב קארי

1 כפית שמן (עדיף קנולה)

1 כפית של מיץ לימון / ליים

2 כוסות של אורז לבן (יסמין)

הוראות הכנה

1. חותכים את כל הירקות גס ואת הטופו לקוביות. במקביל מתחילים להכין את האורז בסיר נפרד.

2. מחממים את השמן במחבת עמוקה, מוסיפים את הירקות ומערבבים מדי פעם .ניתן להוסיף פלפל שחור או עלי למון גראס יבשים.

3. כשהירקות מתחילים להתרכך (אבל לא רכים מדי) ,מוסיפים את החלב קוקוס, רוטב הקארי, מיץ הליים והטופו. מערבבים בעדינות כך שהקארי וחלב הקוקוס יתערבבו , מבלי לפגוע בקוביות הטופו. מניחים לבישול כ5 דקות- עד שהירקות והטופו בשלים לחלוטין.

להגיש עם אורז (1/2 כוס) . ניתן להחליף את הטופו בדג / פירות ים. ניתן להוסיף מגוון ירקות : גזר, כרוב , ברוקולי על מנת להעשיר את המנה.

ארוחת ביניים

חטיף חלבון / חטיף חלבה / שורה של שוקולד מריר /2 תמרים.

דנונה Light & Free צילום: יח"צ

ארוחת ערב

שקשוקה מ-2 ביצים עם גבינת פטה (לא חובה להוסיף פטה – מתכון מצורף)  + סלט ירקות (רוטב – מיץ לימון וכף שמן זית)

משך הכנה: 15- 20 דקות

מספר מנות הגשה : 4

מרכיבים

1/8 כוס שמן זית

3 פלפלי חלפיניו מאודים, קצוצים (לא חובה)

1 פחית של עגבניות חתוכות / עגבניות מרוסקות

1 בצל לבן בינוני קצוץ

4 שיני שום חתוכות לפרוסות/ כתושות

1 כפית של פפריקה

4 ביצים – 8 כדי שיצא 2 ביצים למנת הגשה

1/4 כוס פטה מגוררת (5% שומן)

קורט מלח

1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים

הוראות הכנה

1. מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה. להוסיף את הצ'ילי והבצל ולטגן, לערבב מדי פעם עד להזהבה – בערך כ6 דקות. להוסיף את השום והפפריקה, לערבב מדי פעם עד להתרככות של השום- בערך 2 דקות.

2. למעוך בקערה בנפרד את העגבניות, להוסיף את העגבניות והנוזל שלהם למחבת יחד עם 1/2 כוס מים, להנמיך ללהבה לבינונית כ15 דקות עד להסמכת הרוטב.

3. לשבור את הביצים לתוך המחבת, לכסות את המחבת ולבשל בין 5-7 דקות עד שהביצים מוכנות.

לפזר פטה ופטרוזיליה מעל.

ארוחת לילה

יוגורט דנונה 0% שומן בטעם קפוצ'ינו / עוגת תפוחים.

נוי גולד

רוצה ליצור קשר עם נוי גולד?

לדף הפייסבוק של נוי גולד




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה