סיגל בלצר: תפריט לדיאטה ללא גלוטן

לרגישים לגלוטן או לאלו שנמנעים ממנו, לדיאטנית סיגל בלצר יש הצעה לתפריט יומי עתיר סידן שנועד להתאים גם לשומרים על תפריט ללא גלוטן ומאפשר לרדת במשקל בצורה טובה ויעילה

19/01/2020
סיגל בלצר קבלו עדכונים מסיגל
  • RSS

התפריט שבניתי הינו תפריט מזין ומאוזן שמתאים לירידת משקל ולוקח בחשבון סיכון של איבוד מסת שריר ועצם בשל קיזוז מזון וקלוריות. בנוסף, התפריט ללא גלוטן נועד להתאים גם לשומרים על תפריט ללא גלוטן.

ניתן לרדת במשקל בצורה טובה, יעילה וגם בריאה.

להתאמת תפריט מותאם אישית בהתאם למצב הבריאותי ולהעדפות אישיות מומלץ לפנות לדיאטנית קלינית מוסמכת.

 

תפריט יומי לדוגמה לדיאטה ללא גלוטן עתירת סידן:

ארוחת בוקר

3 פריכיות תירס, 100 גרם גבינה מסוג ריקוטה 5% או כף טחינה משומשום מלא, עגבניות שרי ופלפל אדום.

ארוחת ביניים

יוגורט דנונה light&free  +  שבעה שקדים לא קלויים.

דנונה Light & Free. צילום: יח"צ

 ארוחת צהריים

מרק ירקות, ירק מבושל או מאודה , סלט + כף טחינה או כף שמן זית, חזה עוף או סלמון או פילה דג או 3 קציצות הודו מבושלות או רבע עוף ללא עור. תוספת - 5 כפות של עדשים מבושלות או גרגירי חומוס או אפונה או שעועית לבנה או בטטה קטנה.

ארוחת ביניים

מנת פרי – בננה קטנה או 2 קלמנטינות או תפוח עץ או אגס.

3 חצאי אגוז מלך

ארוחת ערב

סלט + כף טחינה או כפית שמן זית. 100 גרם גבינה 5% שומן מסוג ריקוטה או צפתית 5% או 100 גרם גבינה מועשרת סידן או 50 גרם סרדינים. ביצה קשה או אומלט קישואים (מצורף מתכון). 3 פריכיות תירס או 3 כפות עדשים מבושלות או 3 כפות גרגירי חומוס.

אומלט קישואים לארוחת הערב. אלבום פרטי

אומלט קישואים:

מרכיבים (לסועד אחד)

1 כף שמן קנולה

1/4 בצל סגול קלוף, חתוך לקוביות קטנטנות

1 קישוא, חתוך לקוביות קטנות

1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה שלמה + 1 חלבון ביצה

מלח פלפל

קורט כמון טחון

אפשרויות: בצל ירוק קצוץ, 20 גרם גבינה מלוחה 5%

הכנה:

1. מחממים כף שמן קנולה במחבת לאש בינונית.

2. מוסיפים בצל סגול קצוץ ומטגנים 2-3 דקות.

3. מוסיפים קוביות קישוא וקוביות עגבניה, מטגנים ומערבבים 5 דקות על  אש קטנה.

4. בקערית טורפים ביצה וחלבון עם מלח, פלפל וכמון ויוצקים על הירקות במחבת.

5. כשהאומלט מתחיל להתייצב, הופכים  צד בעזרת מרית גדולה ומטגנים עד להזהבה טובה או

    מכניסים לתנור חם (180 מעלות) ל-10 דקות או עד להזהבה טובה. מגישים מיד.

דגשים חשובים:

צריך לשמור על תזונה ודיאטה מאוזנת למניעת נזקים בריאותיים לגוף כגון איבוד שריר וירידה במסת עצם.

ניתן לבצע תהליך מוצלח מותאם ונכון לכל גיל בהתאם לדרישות המשתנות עם הזמן תוך שילוב מזונות עשירים בחלבון, סידן, ויטמינים ומינרלים. יש חשיבות גדולה לשילוב נכון של מזונות על מנת להגביר ספיגת ויטמינים ומינרלים.

עצת זהב: אכלו ארוחת ערב לא מאוחרת אלא 4 שעות לפני השינה. הקפידו על שתיית מים, - 8 כוסות נוזלים לפחות (מים, סודה, תה ללא קפאין) במשך היום. שלבו פעילות גופנית לפחות 4 פעמים בשבוע באופן קבוע (למשל חצי שעה הליכה 4 פעמים בשבוע). הקפידו על אכילה איטית. הקפידו על ירק כמנה ראשונה בכל ארוחה. 

סיגל בלצר

מעוניינות ליצור קשר עם סיגל בלצר?

תוכלו להשיגה דרך דף הפייסבוק שלה או דרך האתר שלה




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה