טירמיסו מהיר

אפשר להחליף מדי פעם מרכיבים באפייה ולקבל תוצאה מפתיעה. אורלי כהן הכינה טירמיסו קלאסי בדרך קצת שונה ונוצר קינוח מתוק וטעים במיוחד

טירמיסו

כתיבה: אורלי כהן

טירמיסו מהיר (צילום: אורלי כהן)

טירמיסו הוא קינוח איטלקי קלאסי שכולל בדרך כלל גבינת מסקרפונה וביצים חיות. גבינת מסקרפונה היא גבינה שמנה מאד, שאני משתדלת לא להתקרב אליה (היא ממכרת), וביצים חיות, שאני מעדיפה בלעדיהן. לכן, הכנתי את הקינוח מקצפת וגבינת שמנת סימפוניה שהיא בעלת מרקם שמנתי נהדר, ורק 5% שומן. לסימפוניה יש מליחות עדינה שמאזנת את מתיקות הקינוח.

המרכיבים:

לתבנית מרובעת 24*24

2 שמנת מתוקה להקצפה

2 גבינת שמנת סימפוניה 5%

2 שקיות סוכר וניל

2 כפות אבקת סוכר

חבילת ביסקוויט פתיבר (או בישקוטים)

1 כוס קפה נמס (איך שאוהבים לשתות)

2 כפות ברנדי רמי מרטן או ליקר קפה

מרכיבים (צילום: אורלי כהן)

אופן ההכנה:

– ראשית נרפד תבנית בניילון נצמד, כך שיגלוש מכל הצדדים. בצורה זו נוכל להוציא אחר-כך את הקינוח לצלחת הגשה.

– לקערת מערבל נכניס שמנת מתוקה ונתחיל להקציף. נוסיף אבקת סוכר וסוכר וניל ונמשיך להקציף עד שנוצרת קצפת קרמית, במרקם יוגורט. לא להקציף יותר.

– נעביר את הקצפת לקערה.

– נכניס לקערת המערבל את גבינת השמנת ונרכך אותה תוך כדי הקצפה במשך כמה דקות. נוסיף פנימה את הקצפת ונקציף יחד עוד חצי דקה במהירות גבוהה.

הרכבת המנה:

נטבול למספר שניות את הביסקוויטים בתערובת הקפה-ברנדי, ונניח בתחתית התבנית. אני אוהבת שהתחתית עבה, לכן ממליצה להניח שתי שכבות.

מעל הביסקוויטים ניצוק חצי מתערובת הקצפת-גבינה ונמרח לכיסוי אחיד.

שוב נניח שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה ונסיים בשארית תערובת הקצפת גבינה.

שכבה ועוד שכבה (צילום: אורלי כהן)

נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא להתייצבות.

נוציא מהמקפיא ונעביר למקרר 3-4 שעות לפני ההגשה, או שנניח מחוץ למקרר 1 שעה לפני ההגשה.

להגשה: נוציא את הטירמיסו מהתבנית ונניח על צלחת הגשה יפה. נזרה מעל אבקת קקאו ונחלק למנות אישיות.

כמו התרגום המילולי של השם טירמיסו. המנה הזו מעיפה למעלה. אין ספק בכלל!

בתיאבון!

חיים וטעים!

*

לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס