גרנולה עם יוגורט (סויה) ולפעמים גם עם פירות חתוכים (מוזלי) זו ארוחת הערב האולטימטיבית שלי.
מעבר לעובדה שהגרנולה מזינה מאד ומועילה לעיכול, היא מכילה פחמימות, סוכרים, סיבים תזונתיים וויטמינים. בתוספת יוגורט מקבלים גם את החלבונים ויש ארוחה מושלמת !
קבוצה I – בסיס
- 400 גרם שיבולת שועל (לא אינסטנט!)
קבוצה II – העשרה
- 100 גרם שומשום מלא
- 100 גרם קוקוס
- 100 גרם שקדים פרוסים
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 50 גרם גרעיני חמניה
- 50 גרם גרעיני דלעת קלופים
קבוצה III – מתוקים
- 2 כפות גדושות של סילאן
- 2 כפות גדושות טחינה גולמית
קבוצה IV -פירות מיובשים
- כוס חמוציות קצוצות
- כוס צימוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- חיממתי על האש בתוך סיר בינוני ושטוח את קבוצה I+ קבוצה III, תוך כדי בחישה עד ששיבולת השועל ספגה באופן שווה את המתוקים והתערובת הזהיבה מעט (כ- 3 דקות)
- העברתי את התערובת ל-2 תבנית אפיה גדולות (של התנור) מרופדות בנייר אפיה ואפיתי 5 דקות בתנור על 200 מעלות.
- הוספתי לכל תבנית חצי מתערובת ההעשרה שבקבוצה II- תוך ערבוב קל והמשכתי לאפות/לקלות את הגרנולה עוד 5 דקות.
- הוצאתי את התבניות מהתנור והוספתי את הפירות המיובשים (קבוצה IV). חצי כמות לכל תבנית (בלי אפליות כאן, כן?)
- ערבבתי וציננתי את הגרנולה.
- כשהיא התקררה לחלוטין הכנסתי הכל לצנצנת אטומה. טוב ל- 2 צנצנות אבל אחת נשנשתי מיד אז לכל מי ששואל – יצאה רק צנצנת אחת… אבל גדולה.
- הערב נאכל מוזלי!!!
גיוון:
- ניתן להוסיף בוטנים קצוצים וכף חמאת בוטנים (במקום כף טחינה או בנוסף).
- ניתן להוסיף בשלב האחרון גם פירות מיובשים שונים: פרוסות קוקוס קלוי, אננס מיובש, פפאיה מיובשת , משמש מיובש, תמרים מיובשים, כשהכל קצוץ לפיסות קטנטנות.
נזכרתי עכשיו בפרסומת הישנה בכיכובו של גבי עמרני לפירות יבשים: הוא שוב אכל פירות יבשים, ועכשיו הוא טרזן במיטה. חחח … זו לא אני זה הערוץ הראשון. שנות ה-70.
בתאבון!
חיים וטעים!