אוזני המן קרמבו של אור שפיץ-מלכי הפורים

סדנת אפייה שפיץ שהכתירה אותי מלכת הפורים עם אוזני המן יצירתיים. מביאה את המתכונים של אור שפיץ, קונדיטורית מובילה עם אנרגיה מקפיצה והמוצרים המעולים של חברת ׳מיה תעשיות מזון׳. בתמונות אפשרויות יצירתיות לגיוון

האופה והיפה בבית היא דניאל, הבת שלי.  בזכות סדנת האפייה לפורים עם הקונדיטורית המובילה אור שפיץ, בחסות חברת 'מיה תעשיות מזון', מחברות המזון הישראליות הצומחות ביותר, מייצרת, אורזת ומשווקת מגוון רחב של למעלה מ-400 מוצרים (כ-850 פריטים), בשלל קטגוריות: מוצרי עזר לאפייה, קטניות, אורז, דגנים, תבלינים, פיצוחים, חטיפים, סוכריות וממתקים ועוד, זכיתי ״לחטוא״ שוב באפייה ולצאת מלכה.

mayapu-419
צילום: בלה שחר הלל

 

כשהגיעה ההזמנה להשתתף בסדנה קפצתי על ההזדמנות לתפוס את המלוכה לפורים החג הכי שמח ומתוק בשנה.  בבוקרו של יום התקבצו מובילות דיעה בתחום הקולינריה לסדנת אפייה פורימית ב׳מבשלים חוויה׳. חווית המקום המקסים המואר באור טבעי שדרג לי גם את חווית התעוד.  במקום סדנאות אוכל ובישול לקבוצות ולזוגות במסגרת ימי גיבוש, ימי הולדת, מסיבת רווקות ועוד. עם הסדנאות שלהם  ניתן לשלב סיור שווקים מרענן, הרצאות מעשירות ותחרויות בישול לקבוצות, מתמחים גם בסדנאות לפיתוח צוותים ומעניקים סדנאות גם לאורחים מחו"ל.

mayapu-372
צילום: בלה שחר הלל

 

אור שפיץ, פצצת אנרגיה מתוקה הנחתה בחיוך וקריצה ואיתגרה ליצירות טעימות ולא פחות חשוב הורסות במראה.

mayapu-384
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-29
צילום: בלה שחר הלל

 

אזני המן קרמבו (המתכון ל12 יחידות, זמן הכנה: שעה)

mayapu-463
צילום: בלה שחר הלל

מצרכים לבצק:

 200 גרם חמאה קרה

2.5 כוסות (300 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה ,מיה תעשיות מזון,

שקית אבקת סוכר (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

רבע כפית מלח

רבע כוס (65 גרם) חלב

4 כפות (40 גרם) קקאו

מצרכים למרנג:

5 ביצים L – חלבונים

100 גרם (חצי כוס) מים

כוס ו 3/4 (360 גרם) סוכר

כפית לפי הטעם תמצית אגוזי לוז

למילוי  3 אפשרויות לפי הטעם

מצרכים למילוי פצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים:

שקית פצפוצי שוקולד

2 כפות חמאת בוטנים

מצרכים למילוי מעדן פרי תות:

2 צנצנות מעדן פרי תות ׳מיה תעשיות מזון׳

מצרכים למילוי ממרח פרג:

כוס וחצי (150 גרם) פרג טחון

כוס ו-2 כפות (120 גרם) סוכר

כף (15 גרם) חמאה

כף ( 10 גרם) קורנפלור

3/4 כוס (200 גרם) חלב

שליש כוס (30 גרם) שקדים טחונים

חצי כוס (50 גרם) ביסקוויטים טחונים

1 כף דבש

1 כף תמצית וניל

קליפת תפוז מחצי תפוז

מצרכים לציפוי הקרמבו:

150 גרם חמאת קקאו

שקית (300 גרם) שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה:

הכנת אוזני ההמן:

mayapu-57
צילום: בלה שחר הלל

מעבדים את המוצרים היבשים במעבד מזון עד קבלת מסה פירורית. מוסיפים את הצרכים הרטובים ומעבדים כמה שפחות לשמירת פריכות הבצק  עד קבלת אחידות. מרדדים, מקררים 10 דקות במקפיא, קורצים עיגולים, מסדרים על נייר אפייה מרווח.

mayapu-61
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-77
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-121
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-133
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-137
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-144
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-149
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-153
צילום: בלה שחר הלל

הכנת מילוי פצפוצי שוקולד וחמאת בוטנים:

mayapu-364
צילום: בלה שחר הלל

מערבבים את פצפוצי השוקולד וחמאת הבוטנים יחד. שימו לב שאפשר לשחק עם הכמויות. ניתן לעשות גם מילוי נפרד רק של חמאת בוטנים או רק של שוקולד צ׳יפס-לבחירתכם.

mayapu-303
צילום: בלה שחר הלל

ממלאים את העיגולים, שקרצנו במילוי, מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות.

mayapu-268
צילום: בלה שחר הלל

חשוב להדק היטב בשביל שהמילוי לא ישרף בתנור.

mayapu-232
צילום: בלה שחר הלל

מכניסים לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ל 10-15 דקות עד להתחלה של הזהבה.

mayapu-248
צילום: בלה שחר הלל

הכנת מילוי מעדן פרי תות:

mayapu-216
צילום: בלה שחר הלל

ממלאים את העיגולים שקרצנו במעדן פרי תות, מקפלים לצורת משולש וסוגרים את הפינות. חשוב להדק היטב בשביל שהמילוי לא ישרף בתנור. מכניסים לתנור מחומם לטמפרטורה של 180 מעלות ל10-15 דקות עד להתחלה של הזהבה.

הכנת מילוי ממרח פרג:

mayapu-214
צילום: בלה שחר הלל

מרתיחים וניל, חלב, קליפת תפוז וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים פרג ומבשלים. לאחר 5 דקות מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. שמים בצד עד שמתקרר ואז ממלאים את העיגולים שקרצנו מהבצק במילוי, מקפלים לצורת משולש וסוגרים  היטב את הפינות. מכניסים לתנור מחומם ל 180 מעלות ל 10-15 דקות עד להתחלה של הזהבה.

אופו הכנת מרנג איטלקי:

mayapu-172
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-174
צילום: בלה שחר הלל

מפרידים את החלבונים ושוקלים בקערת מיקסר. בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים עד לטמפרטורה של 117-118 מעלות. מתחילים להקציף את החלבונים במהירות גבוהה. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות מוסיפים אותובזרם דק  לחלבונים תוך כדי הקצפה. מקציפים את המרנג 10 דקות לפחות, עד שהוא יציב וניתן לגעת בקערה (כבר לא רותחת). לקרת סוף ההקצפה ניתן להוסיף תמצית אגוזי לוז.

mayapu-193
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-206
צילום: בלה שחר הלל

לאחר שאוזני ההמן מתקררות, מזלפים את המרנג בתנועת סיבוביות מעל אוזן ההמן.

mayapu-274
צילום: בלה שחר הלל
mayapu-344
צילום: בלה שחר הלל

ליצירת ציפוי הקרמבו מחממים בסיר קטן על אש נמוכה שוקולד צ׳יפס וחמאת קקאו עד לקבלת תערובת אחידה. מחכים מעט לקרור והתייצבות התערובת ושופכים בעדינות מעל אוזני ההמן עד לכיסוי המרנג.

mayapu-393
צילום: בלה שחר הלל

מחכים שתערובת השוקולד תתקרר ובתאבון.

mayapu-391
צילום: בלה שחר הלל

 

ניתן במקום ציפוי השוקולד לצרוב את המרנג עם ברנר.

mayapu-411
צילום: בלה שחר הלל

 

 

mayapu-467
צילום: בלה שחר הלל

לתמונות נוספות מהסדנה : https://www.facebook.com/pg/בלה-שחר-הלל-מציירת-באור-מצלמת-באהבה-320719111285831/photos/?tab=album&album_id=3065743626783352

 

אור
צילום: אור שפיץ

לאתר של ׳מיה תעשיות מזון׳http://www.maya-foods.com

 

בלה שחר הלל
צלמת שיווקית, מומחית ויז’ואל לעסקים ופוטותרפיסטית. חיה צילום, נושמת צילום מדברת צילום מאז שאני זוכרת את עצמי. בפרק ב׳ מיוחד, אמא לשלושה ולארבעה שעירים שתיים ממין כלבה ושניים ממין חתול. אוהבת טבע, קולינריה והכי בעולם להכיר אנשים ותרבויות.מלווה עסקים משלב הרעיון עד לשלב ההגשמה. יוצרת שפת ביטוי ויזואלית בעזרת מיתוג וצילום יוצרת קונספט ויזואלי מכוון אסטרטגיה עסקית. מרצה ומנחה סדנאות ויז’ואל בארגונים ולאנשים פרטיים. מלמדת צילום במצלמה ובסמרטפון ומעבירה תהליכי פוטותראפיה בקבוצות וליחידים.ממיסדות עמותת פרויקט עסקית ומפתחת מפגשי עסקית פלוס, בי״ס לנטוורקינג וצמיחה עסקית יצירתית. מנהלת תחום הנטוורקינג בעמותה.יזמית בלתי נדלית, ומתנדבת סדרתית. מציירת באור מצלמת באהבה.