רומנטיקה תוצרת בית

גיל סלוקי, שף וחקלאי ממושב גבעתי, ידוע ומוכר בתחום אשר בעקבות הקורונה החל לספק תוצרת טרייה לצרכנים מהאדמה ישירות אל פתח הבית.

צילום: שאטרסטוק

אין דבר רומנטי יותר מארוחת ערב זוגית שהוכנה בבית. ביקשנו מהשף הרומנטיקן גיל סלוקי שירכיב לנו ארוחה רומנטית וטעימה, אבל כזו שאנחנו באמת יכולים להכין בבית.
בימים כמו טו באב המסעדות עמוסות וקשה להזמין מקום, למה להצטופף במקום הומה אדם אם אפשר לאכול ארוחת שף מעולה בבית?כי אין מקום המדבר אהבה יותר מאשר קן האוהבים שלכם- הבית. אתם שולטים בתפאורה, במוזיקה ובאווירה וזו הדרך הרומנטית ביותר לחגוג את האהבה שלכם.
גיל סלוקי, שף וחקלאי ממושב גבעתי, ידוע ומוכר בתחום אשר בעקבות הקורונה החל לספק תוצרת טרייה לצרכנים מהאדמה ישירות אל פתח הבית.

הכל במארז אחד

לכבוד טו באב גיל מציע מארז מצרכים המכיל כל מה שזוג אוהב צריך להכנת הארוחה ויחסוך לכם את הקניות.

ארוחה רומנטית לטו באב

מחולקת ל2 מנות ראשונות
מנה עיקרית
וקינוח

מנות ראשונות

  1. איזה כיף זה פטריות פורטובלו, איזה כיף זו גבינת חלומי וכשזה בא ביחד אין יותר טוב וכיף מזה. מנה פשוטה וקלה שתהפוך את השולחן הביתי שלכם למסעדה של ממש ואתכם לשפים – לפחות בפני החברים שלכם. שלא נדבר על הריח שזה עושה בבית. כמה עובדות על פטריות שאולי לא ידעתם: הפטריות מהוות מקור מצוין למינרלים וויטמינים רבים. הן דלות בקלוריות ומלאות מים, מלאות בחומצות חיוניות וויטמינים.!

4 פטריות פורטובלו גדולות
100 גרם חמאה טרה
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור טחון
200 גרם עלי תרד
1 בצל סגול בינוני
קצוץ דק
4 שיני שום
קצוצות דק
200 גרם גבינת חלומי משק צוריאל
200 גרם פירורי לחם
4 כפות שמן זית

אופן הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליו את הפטריות (ללא רגל) כאשר חלקן העליון מונח כלפי מטה (כמו קערות).
חותכים את החמאה ל-4 קוביות במשקל של 25 גרם לקובייה, מניחים על כל פטריה קובייה אחת, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור טחון.
טוחנים במעבד מזון תרד, בצל, שום, גבינת חלומי ופירורי לחם לתערובת אחידה.
ממלאים את הפטריות בתערובת, מטפטפים מעט שמן זית מעל כל פטריה ושוב מתבלים במעט מלח ומעט פלפל.
מכניסים לתנור (ללא כיסוי) למשך 15 דקות או עד שהפטריה אפויה והתערובת נמסה ומזהיבה.

מנה ראשונה מספר 2

  1. אחד היתרונות שמצאתי בתקופה הזו הוא הסלט המפנק שאני מכין לי ולאשתי בכל ערב. והתקופה היא חתיכת תקופה, מה שדורש ממני יצירתיות ויכולת אלתור, כדי להפתיע את עצמי בכל פעם בסלט חדש. אתם בטוח זוכרים שאני מאמין גדול בתזונה עונתית ומקומית, בגלל זה אני מעדיף תמיד להשתמש בירקות ובפירות שנמצאים בשיא שלהם ובשפע בשווקים. הפעם זה היה המנגו שישב במגירה והסתכל עליי, הסתכלתי עליו בחזרה ותוך חמש דקות הוא הפך להיות חלק מאחד הסלטים הכי טעימים והכי קיציים שיצא לי להכין. עלים ירוקים וקריספיים, ביחד עם הרכות והחמצמצות של המנגו שעטופים ברוטב חמצמץ-מתקתק, יוצרים טעם כזה שאי אפשר להפסיק לאכול. אמנם מדובר בסלט “של גדולים”, אבל הילדים רואים אותי מתענג על הסלט שלי בכל ערב, ותמיד מבקשים לטעום גם. מה שגורם לי להכניס לסלט כמה שיותר ירוקים בריאים מכל הסוגים.טוב להם וטוב לנו. בזכות התקופה המשוגעת הזו, בת ה-10 שלי התחילה לאכול נבטי מיקרו באופן קבוע (היידה, קורונה!), אז אני ממליץ בחום שתשקיעו בעצמכם ובסלטים שווים, זו מתנה לכולם. טיפ בריא: אני הכי אוהב להשתמש בגידולי מים – ירוקים הידרופוניים שגדלו על מים ולא באדמה. הם טריים בטירוף, מלאים במים שהופכים אותם למתוקים במיוחד, אין בהם מזיקים, והם נשמרים טריים ופריכים לפחות שבוע.

מצרכים
סלט
1 ראש חסה סלנובה כדאי חצי ירוקה וחצי אדומה

יאמי

1 חופן עלי רוקט
1 חופן נבטי אפונה
1 מנגו בינוני בשל
1/4 כוס אגוזי פקאן טבעיים
1/2 בצל סגול קטן
10 עלי נענע
רוטב
3 כפות שמן זית
1/4 כוס נענע מופרדת לעלים, רבע כוס דחוסה
1 כף סירופ מייפל טבעי
1 ליים בינוני
1 קורט מלח דק לפי הטעם
1 קורט פלפל שחור גרוס לפי הטעם

המרת מידות ומשקלות

אופן הכנה
קורעים את עלי החסה לפיסות בגודל ביס. חותכים לחצי את עלי הרוקט ומערבבים עם עלי החסה. מוסיפים את נבטי האפונה.
מקלפים את המנגו בעדינות בעזרת קולפן, חותכים לקוביות גדולות
מקלפים את הבצל ופורסים דק לרבעי פרוסות.
מערבבים עם יתר הרכיבים ומפזרים מעל את עלי הנענע.
מכינים את הרוטב: בעזרת בלנדר מוט טוחנים את כל מרכיבי הרוטב עד למרקם אחיד. שימו לב שמשתמשים גם בקליפה של הליים וגם במיץ – מגרדים את הקליפה וסוחטים את המיץ. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מפזרים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

  1. עיקרית "חגיגה של טעמים" דג שלם אפוי בתנור על מצע של ירקות ארומטיים
    ארוחה שלמה בתבנית אחת – דג שלום צלוי על מצע תפוחי אדמה, שומר, זיתים ועגבניות. חגיגה של טעמים ים תיכוניים
זמן איכות מעולם לא הזיק. צילום: jason-briscoe

מצרכים :
2 דגי בורי בינוניים
1/2 כפית מלח גס
1/4כפית פלפל שחור גרוס
ירקות
1/4כוס שמן זית
1בצל בינוני
2 תפוחי אדמה בינוניים
4 עגבניות בינוניים
1 שומר בינוני
1/4 כוס זיתי קלמטה
1/4 כוס יין לבן יבש
1כפית אורגנו יבש

אופן הכנה
מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
מחממים את התנור ל-200 מעלות. חורצים פסים אלכסוניים בדגים (לא חותכים עד הסוף) במרחק של 4 ס”מ אחד מהשני ומתבלים במלח והפלפל. קוצצים את הבצל. חותכים את תפוחי האדמה, העגבניות והשומר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית, הבצל ותפוחי האדמה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה קלה.
מוסיפים את העגבניות, השומר, הזיתים והיין ומערבבים. מתבלים באורגנו, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

מניחים את הדגים על המצע.

אופים 30-25 דקות עד שהדגים מוכנים, ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. מגישים מייד.

  1. סלסילות קדאיף במילוי פיצוחים ופירות יבשים
    הקינוח המושלם לכל ארוחה, קל להכנה, מרשים וטעים. סלסילות קדאיף ממולאות במגוון אגוזים ופירות יבשים בסילאן. קינוח מתוק וטעים במיוחד. ניתן להכין גם פרווה.

זמן עבודה: 20 דקות

העולם נבנה על רומנטיקה. צילום: שאטרסטוק

סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
כ-15 סלסילות

מצרכים למתכון
לסלסילות קדאיף
חבילת שערות קדאיף
כוס חמאה / מחמאה מומסת
כפית אבקת סוכר

לפיצוחים בסילאן
חופן משמשים קצוצים
חופן תאנים מיובשות קצוצות

 

השף גיל סלוקי

באהבה,
השף של הטבע- גיל סלוקי
משק 27 מושב גבעתי
פייסבוק: השף של הטבע
אינסטגרם gilsluki
טלפון: 050-6338528

momento
אוהבת לכתוב על המון נושאים, אופנה, סטייל, ביוטי, טיפוח, עיצוב ובעצם כל מה שיפה, אסתטי ומעניין.