ראשי ארטישוק במילוי בשר ורוטב זעפרן לימוני

מאמא אסתר היתה יפהפיה.

גבוהה מאוד, עור חיוור ובהיר, עיניים כחולות שמיים ושיער שחור כהה.

עצמות לחייה היו גבוהות והיא נראתה כמו אלה יוונייה.

IMG_2363_800x533

היה לה צחוק שהאיר את כל הפנים היפות שלה וכשהיא צחקה, היא נהגה להסתיר את הפה כי חסרה לה שן.

היא היתה ביישנית ואנחנו הילדים אהבנו אותה מאוד.

למאמא אסתר היה תפקיד קבוע בהכנות לארוחת ליל הסדר:

היא קילפה את הארטישוקים.

הסירה את העלים הדוקרניים והעקשניים, הגיעה לליבם השעיר,

בכפית קטנה הסירה אותם במיומנות ובסבלנות , ואחר כך הטילה אותם לקערה גדולה

מלאה במים ומיץ לימון.

שלא ישחירו.

כך, כל שנה, כל ליל סדר.

שני ארגזים שלמים.

אחר כך, אמא היתה לוקחת את האטישוקים וממלאת אותם בבשר, שריחו מעלף

מתבלינים  והם הלכו לישון בסיר הגדול , יחד עם הזעפן ומיץ הלימון.

מדובר בקלאסיקה מרוקאית יפהפיה, טעימה וחגיגית.

מה

לבבות ארטישוק מנוקים (או קפואים)

½ ק״ג בשר בקר טרי טחון

1 כפית ראס אל חנות או בהראט

1 תפוח אדמה קטן מגורר

1 בצל לבן קטן מגורר

4 קוביות פטרוזיליה דורות

מלח, פלפל לבן

ביצה קטנה

2 כפות פירורי לחם או מצה

2 כפות שמן

1 כף מים

לרוטב

2 כוסות מים רותחים

מעט חוטי זעפרן (או כורכום)

½ לימון סחוט (או לפי הטעם)

מלח, פלפל לבן

4 קוביות שום דורות

4 קוביות פטרוזיליה דורות  להשלמת המנה

6 כפות שמן זית

IMG_2265_800x533

איך

בקערה נוחה לשים את כל החומרים לקציצה ושמים בצד למנוחה של 10 דקות

בסיר רחב מסדרים את לבבות הארטישוק.

פורסים את השומים.

מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בזהירות 2 דקות.

יוצרים קציצות כמספר ראשי הארטישוקים וממלאים את הראשים .

דוחסים היטב את הבשר ומחליקים את הקציצה מעל הארטישוק.

מפזרים את השום הכתוש.

מניחים על להבה גדולה את הסיר ומוסיפים בזהירות את הרוטב .

מרתיחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים שעה אם הארטישוק טרי ושעה וחצי

אם הארטישוק קפוא מבשלים כשעה וחצי או עד שהארטישוק רך רך.

בודקים, אם חסר מים מוסיפים מעט.

טועמים ומוסיפים תבלינים בהתאם או מיץ לימון נוסף לפי הטעם.

מפזרים פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.