פשטידת חצילים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים של הבצק ומניחים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.

מהדקים את הבצק לתוך תבנית משומנת ומניחים במקרר למשך 40 דקות.

3 כוסות קמח תופח אסם

200 גרם חמאה

2  ביצה

1 כפית מלח

2 כף מים

 

 

למלית

 

4  חצילים גדולים

4  פלפלים אדומים

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

2 גביע שמנת חמוצה

2 מיכל שמנת מתוקה

6  ביצים

קורט מלח ופלפל שחור

 

 

אופן ההכנה

 

מערבבים את כל החומרים של הבצק ומניחים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.

מהדקים את הבצק לתוך תבנית משומנת ומניחים במקרר למשך 40 דקות.

 

מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.

קולים על הכיריים את החצילים והפלפלים שאחוסנו עם קופסאות סולתם,מצננים את הפלפלים באמצעות שקית

ניילון למשך 15 דקות,מקלפים וחותכים לרצועות,מוציאים את פנימית החציל ושמים במסננת להוצאת הנוזלים.

מניחים את תוכן החצילים על הבצק באמצעות שכבה אחת,מפזרים מעל את הגבינה ומעליה מסדרים את הפלפלים

הקלויים.

בתוך קערה מערבבים לתערובת אחידה את השמנת החמוצה,הביצים והשמנת המתוקה ומתבלים בפלפל ומלח.

יוצקים מעל הפלפלים את הבלילה שהתקבלה.

אופים במשך שעה עד להזהבה.