לסופר נכנסת סבתא בלי סלים, ישר היא ניגשת לבדוק ת'פלפלים.
אלה הקטנטנים הצבעוניים שארוזים בצלחת.
אוהבת אותם מאוד זו מנה אישית קטנה ולא חייבים להיות תקועים
עם פלפל גדול. ומתי כל זה קורה?
נכון! בדיוק בארוחת יום שישי כשיש מכל טוב בארוחה המשפחתית,
כשרוצים לטעום מזה, ומזה, ומזה ואז מתחילים,
מי רוצה להתחלק איתי בחצי פלפל?
אני לא אגמור פלפל כזה גדול!
ומה עם יש אורח בכלל הוא מסכן הלך עליו, אם הפלפל לא יהיה
טעים לו, זהו הוא תקוע עם הפלפל הגדול.
מה יגיד למארחת זה לא טעים?
ככה פלפלון קטן אפשר לבלוע בלי בעיות אבל פלפל גדול מי יבלע?
אצלי לא מתחלקים, הפלפלון קטן הזוקיני גם אפשר לקחת תוספת.
יאלה תתכבדו…
דיאטה מתחילים רק יום ראשון!
מתה על ארוחות חלביות אומרים יותר עבודה אבל ממש לא!
הפעם לארוחת השישי החלבית הכנתי "מדייאס" מעורב.
סבתי הכינה מדייאס מקישואים כמו סירות, אני מזוקיני הוא יותר בשרני
וכמובן הוספתי את הפלפלונים הקטנים עם הצבע המקסים.
בטח סבתא שלי גאה בי, מסתכלת עלי מלמעלה ואומרת:
"וואלה איזה צבעים כל הכבוד לנכדה שלי."
מצד שני היא אומרת: מה זו מכינה? עכשיו לא "שבועות"
המדיאס שסבתי הכינה שייך ל"חג השבועות".
כך פעם בישלו כל חג עם התבשיל שלו ואם בא לך פתאום?
סבתא היתה אומרת: "שיבוא החג אני אכין"!
נראה לכם אני "מתה" על גבינות אחכה לאכול אותם רק
"בחג שבועות" ממש לא!
ההכנה כל כף פשוטה שאפשר לעשות יום יום "חג שבועות".
"סבתא אם את כבר מביטה מלמעלה, אני הפעם הוספתי לגבינה
גם חצילים קלויים, וחלק עם תרד וגבינה.
אני אוהבת כמובן את אלה עם החצילים.
והילדים אומרים מה עשית הכל עם חצילים?
כאילו מה? רק את אוכלת?
ואני למה לא מגיע לי להכין לעצמי פעם אחת מה שאני רק אוהבת?
וואלה יופי, ואז אני מתחילה להסביר להם: זה עם תרד וגבינה
וזה עם חציל וגבינה.
הזוקיני איך חותכים ואיך מוציאים….
לטגן את הבצל עם הפנים שהוצאנו מהזוקיני…
לערבב את הגבינות עם הזוקיני שטוגן יחד עם הבצל ולהוסיף הביצה …
החציל הקלוי עם הגבינות…
למלא את הכול לפזר נענע ולהכין את הרוטב…
לבשל עם הרוטב על אש קטנה…
אם אתם כמוני אוהבים בולגרית וחצילים
אז קדימה תביאו מזלג ותטעמו ישר מהסיר,