פירות זה סוכר בריא – מתכונים פרי הדמיון

אם תהיתם מדוע פירות חזרו להיות פופולריים בשנים האחרונות, כדאי לכם לקרוא את הפוסט הבא

פירות להמונים

פירות להמונים

אם תהיתם מדוע פירות חזרו להיות פופולריים בשנים האחרונות, כדאי לכם לקרוא את הפוסט הבא.

מאז שהתחלתי להימנע מגלוטן וסוכר התפתח אצלי תחביב חדש ומהנה: חיפוש מתכונים בריאים ברחבי הרשת המכילים רכיבים שמהווים תחליף בריא ככל האפשר למאכלים המתוקים שהייתי רגילה אליהם לפני זה. בעיקר הייתה חסרה לי האפשרות פשוט לשים משהו על פרוסה או הטוסט של הבוקר ליד הקפה. לקנות כל מני מאפים במילוי פירות, או לחמים נטולי גלוטן אני מעדיפה שלא, כי לרוב יש שם כל מני רכיבים אחרים שלא אידאלים לתזונה ולעתים הם גם עתירי סוכר ו/או מעובדים. אז החלטתי פשוט לצאת למסע של ניסויים קולינריים לגמרי בעצמי ולבדוק מה הצורה הכי פשוטה, קלה, מהירה ובריאה שאני יכולה להכין לי בעצמי משהו שמספיק קרוב ללחם.

פירות להמונים: שינוי תפיסה – מתכונים ללא סוכר

אז הצעד הראשון במסע שלי, היה לגגל 'מתכונים ללא גלוטן וסוכר', משם זה כמובן התגלגל לקריאה של שעות ארוכות משום שיש בערך אינסוף מתכונים, בשלל וריאציות, צורות, סגנונות והצעות, כמעט לכל מאכל. שזה היה מפתיע ומשמח בערך באותה מידה. העניין הוא, שאני ומתכונים זה עסק די מורכב. אני כמעט אף פעם לא מצליחה למלא אחרי ההוראות בצורה מושלמת וזה קורה מכמה סיבות: ראשית, כמעט תמיד אין לי בבית בדיוק כל מה שצריך ולרוב אני חסרת סבלנות ולא אחכה לזמן שבו יצא לי לקפוץ ולקנות את זה.

פירות ושאר ירקות

אם בכלל זה רכיב שאני מבינה איך להגות את השם שלו או שלא יקר מדי. והאמינו לי, כשמתנסים באפייה או בישול בריאים, במיוחד נטולי גלוטן וסוכר, יש שלל רכיבים שמניחה שרובנו לא ידענו על קיומם ולרוב גם לא זולים, בלשון המעטה.

שנית, מאיזושהי סיבה, יש ברוב המתכונים נטייה קלה להגזים עם כמויות, גם של רכיבים מסוימים וגם של המנה באופן כללי, ומאחר שאפיתי או בישלתי רק לעצמי בדרך כלל – פשוט שיחקתי בכמויות. שלישית, ממש קשה לי להתאפק שלא להוסיף כל מני רכיבים שאינם כתובים כי אני פשוט אוהבת אותם או נראה לי שהם יעבדו כמו שצריך עם המתכון, גם אם לא היה אפילו רמז לכך או המלצה שזה מה שצריך לעשות.

שילוב בין מתכונים, תנסו את זה בבית

לבסוף, יש פעמים שאני פשוט עושה מן 'מיש מש' בין שני מתכונים שונים או יותר, לוקחת מה שנכון בעיני ומשלבת יחד. חייבת להודות, שאחד הדברים הכי אהובים עלי בעצם, זה להמציא את המתכון לגמרי בעצמי. זה ישמע מצחיק אבל לפעמים יש לי ממש 'הארה' לגבי כמה רכיבים שנראה לי פשוט גאוני לשלב ביחד.

אז למה אני מחפשת מתכונים אם אני הכי אוהבת להמציא, אתם בטח שואלים. ובכן, מתכונים זה בסיס חשוב, זה מידע שתורם המון והם השראה מעולה. בלעדיהם לא הייתי יכולה להתחיל להמציא מתכונים משל עצמי, פרי דמיוני. שלא תטעו, זה הרבה ניסוי וטעייה, אכלתי הרבה מאוד פריכיות בין ניסויים כושלים. אבל בסוף מצאתי את המתכון המנצח, ותאמינו או לא, הצלחתי אפילו להכין פעם "קוקילידה" (גלידה בין עוגיות) טבעונית, נטולת גלוטן וסוכר, בצורת לב,  אז בהחלט יש במה להתגאות.