בימינו כל המידע שאנו צריכים נמצא ברשת. בין אם אנחנו בודקים במנוע חיפוש כזה או אחר, במדיה חברתית שאנחנו נמצאים בו או אפילו בפורומים למיניהם- נוכל למצוא את אשר חיפשנו באינטרנט. אפילו בזק 144 ודפי זהב העבירו את רוב השירותים שלהם אונליין ומציעים אותם בנוסף לטלפון גם באתרים מקודמים.
כך שכל מה שאתם מחפשים בכל תחום תוכלו למצוא בקלות רק על ידיד הקלדה וביצוע חיפוש. אם לדוגמא אתם מחפשים 'עורך דין צוואה בתל אביב' תוכלו להקליד את המילים כמו שהם בשורת החיפוש, ללחות על חיפוש ולחכות שהרשת תפעיל את קסמיה.
וכן- גם במושג 'עורך דין ירושה תל אביב' הרשת מפעילה את קסמיה ומופיעים בפניכם מספר דפים המכילים מידע ופרטי התקשרות על עורכי דין לענייני ירושה בעיר תל אביב יפו.
אבל איך בוחרים עורך דין מתאים?
הרי הרשת לא בוחרת עבורכם וגם לא מספקת המלצה אלא מעלה רשימה של נותני שירות שמן הסתם מקודמים יותר או פחות ברשת וכך מגיעים למקומות גבוהים בעמוד הראשון של החיפוש. כמו כן יש לא מעט פרסומות, קמפיינים ממומנים, באנרים קופצים. אז איך בוחרים?
הכללים הם זהים בכל תחום בו מחפשים עורך דין מומחה (או כל בעל שירות אחר לצורך העניין)- בראש ובראשונה חשוב לוודא שאכן מדובר בעורך דין מומחה בתחומו שמכיר את כל התקנות והפסיקות הרלוונטיות בתחום של דיני ירושה.
לאחר שבחרתם מספר עורכי דין שנראים לכם רלוונטיים התחילו לקרוא עליהם- המלצות ודיס המלצות, מידע באתר, מקרים בהם טיפלו במידה ומופיע מידע. העלו ברשתות החברתיות את שמם ובקשו מידע אם מישהו נעזר בשירותיהם במקרים דומים והיה מרוצה יותר או פחות ומדוע.
אין כמו המלצות מאנשים שאתם מכירים אך אל תמהרו לשפוט עקב המלצה אחת אלא בררו לגבי עורך הדין אם מדובר בדעה אחת או דעה רווחת שחוזרת על עצמה.
חשוב לשוחח עם עורך הדין או אפילו להיפגש, להציג את המקרה, לקבל תוכנית עבודה ואסטרטגיה, להבין באילו תחומים הוא יכול לעזור ועד כמה הוא בקיא בכל הנושאים והסוגיות הקשורות לדיני ירושה- עריכת צוואה, התנגדות לצוואה, הוצאת צו ירושה ועוד.
לאחר שהחלטתם בררו את המחיר והשוו מחירים והצעות רלוונטיות מעורכי דין אחרים אך החשוב ביותר הוא שתתחברו ותאמינו לגמרי בעורך הדין בו בחרתם שכן הוא הולך לנהל עבורכם תחום רגיש וחשוב ביותר למשך זמן לא מועט ולכן אל תקלו ראש בבחירה.
קראו עוד על איך מתחלקת ירושה