מלבד השרקיות, החורף לא ממש הגיע לגולן. אבל אם תציצו אצלי בגינה, תראו שמבשרי החורף כבר על העצים: תפוזים, קלמנטינות, פומלות, לימונים ואשכוליות נקטפים ונחטפים היישר מהעץ.
חורף בגולן הוא כמו אופרה, או שאוהבים אותו בטירוף או שסובלים. אני מהסוג הראשון, כשמתחיל האוויר הקריר הזה אני נושמת לרווחה והירוק הזה מסביב עושה לי שמח וטוב בנשמה. כן, אני אומרת את זה גם כשממש קר כאן.
עוד מתנות שהחורף מביא איתו אלינו הם פירות ההדר שמקשטים את העצים בגינה שלנו. אין כמו לקטוף מהעץ ולאכול, הטריות הזו והטעם הזה אין לו תחליף וכמובן שהוא בא עם כמות הויטמין C בדיוק בזמן.
בכל שנה אנחנו מגוונים עם הפירות בין מיץ, עוגות, סלטים ושאר נשנושים וכשיש שנה עם שפע אז גם עושים משלוחים למשפחה, לחברים ולשכנים.
הפעם אמנם החורף קצת מתעכב אבל התפוזים כבר כאן, אז הלכתי על שילוב מנצח שנראה גורמה, טעים כמו גורמה אבל קל ומהיר כל כך, שמתאים לעסוקים ביותר, בדיוק כמו שאני אוהבת.
מוכנים?! אל תמצמצו כי זה הולך להיות מהיר!
המצרכים הדרושים:
3 -4 פרוסות פילה סלמון
2 תפוזים מהעץ (אפשר גם מהסופר)
1 פלפל חריף פרוס לטבעות דקות
1/4 כוס סילאן
3 כפות צ'ילי חריף מתוק
2-3 כפות סויה מתוקה
קורט שאטה גרוס – לא חובה
רבע בצל סגול פרוס לרצועות דקות
מלח פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות. מרפדים תבנית מתאימה בנייר אפייה. במידה ויש עור על הדג, רצוי להוריד. ממליחים ומפלפלים את הדג משני צידיו ומניחים על נייר האפייה. מפזרים מעל את השאטה הגרוס, הפלפל הירוק, הבצל הסגול ומפזרים פרוסות מתפוז אחד.
תפוז אחד סוחטים למיץ ומגרדים מממנו מעט גרד מהקליפה. את הגרד מפזרים מעל הסלמון. למיץ מוסיפים את הסילאן, הצ'ילי והסויה. שופכים את הרוטב מעל הסלמון.
משאירים כרבע שעה לספיגת הטעמים ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות.
בינתיים מכינים פירה ושעועית מוקפצת או אורז לבן וברוקולי/אספרגוס, סיידר משובח סלט טוב ויש לכם ארוחת ערב היישר ממסעדת גורמה.
מממ…הביס הזה עם העקצוץ החמצמץ-מתקתק- חרפרף עם הנימוחות של הפירה גורם שיר בלב ומנגינה בקיבה. עכשיו מה שנותר להפוך הכל למושלם יותר, זה שהשרקיות ילכו ויגיע הגשם.
"חורף הוא זמן לנוחות, לאוכל טוב וחמימות,
למגע היד החברית ושיחה ליד האש.
זהו הזמן לבית"
(אדית סיטוול)