סושי שף ופיציולו מתארחים בערבי טעימות יין ב"דרך היין"

בחורה עם מחשב נייד

סושי של סושי שף ישראלי ופיצה של פיוצולו (שף פיצה) מאיטליה, יתארחו באירועים מיוחדים שתקיים רשת חנויות היין "דרך היין" בסניפיה, במהלך חודש יוני. הסושי יוגש לצד טעימות של יינות לבנים מרחבי העולם ואל הפיצה יתלוו טעימות מהקיאנטי המפורסם של יקב רופינו מטוסקנה.

xuahphmv

יין לבן הולך טוב עם סושי?

כנראה שכן, כי הייננים הישראלים ממליצים עליו כמלווה אולטימטיבי קל ורענן למנת הסושי הישראלי המוגדרת כמנה קלה ורעננה. ביפן, מנת הסושי מלווה בדרך כלל בבירה יפנית טובה צוננת. גם הסושי איננו רול ממולא, אלא קציצת אורז עטופה בדג נא. אולי בכל זאת כדאי לנסות את הקומבינציה החדשה שמציעה "דרך היין" בשיתוף עם השף מורן גולדשטיין, אשר מזמינה אתכם לטעום יינות לבנים לצד הסושי שיכין לכם השף. מורן גולדשטיין שעבד 5 שנים במסעדת "אונמי" הידועה, הוא כיום הבעלים וסושי שף ב"אומקסה" אירועי יוקרה.

מורן גולדשטיין צילום ליאור דיגיטל

מורן גולדשטיין, צילום: ליאור דיגיטל

היינות שיוצעו לטעימה עם הסושי:

2017 Bestheim Gewurtztraminer, Alsace, France

Hugel & Fils Gentil, Alsace, France 2016

2016 (750 ליטר)  Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken, Mosel, Germany

2016  Cantina Bozen Muller Thurgau Alto Adige, Trentino-Alto Adige, Italy

2017  Estate Argyros Atlantis White, Santorini, Greece

2017  Talamonti 'Trabocchetto' Pecorino Colline Pescaresi IGT, Abruzzo, Italy

2017  Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon Blanc, IGP Val de Loire, France

Martin Codax Albarino, Rias Baixas, Spain 2017

2017  Icardi Balera Cortese Piemonte, Piedmont, Italy

2017  Karcher, Gruner Veltliner, Burgenland, Austria

כמה עולה ומתי ואיפה מתקיים?

מחיר: 150 ₪ לחברי מועדון ו200 ₪ רגיל. האירוע יתקיים ב-4 סניפים של הרשת:

17.6 בשעה 20:30 בסניף צומת סביון

19.6 בשעה 20:00 בסניף נס ציונה

24.6 בשעה 20:00 בסניף השלום בת"א

26.6 בשעה 20:00 בסניף גבעתיים

קיאנטי ופיצה – הזוג המושלם

הפיציולו (שף פיצה) המפורסם Giovanni Santarpia שמגיע מאיטליה במיוחד לאירוע, יכין את פיצות הגורמה המעולות שלו בפוד טראק  שהובא במיוחד בשבילו. ג'ובאני סנטרפיה הוא פיציולו מוכר ואהוב באיטליה. לאחר שעבד במספר מסעדות נחשבות,  הוא מסייר כיום סביב איטליה והעולם, ומדגים כיצד מכינים את הפיצות המיוחדות שלו. לצד הפיצות יוצעו טעימות ממגוון היינות של היקב האיטלקי רופינו Ruffino. רופינו הוא אחד היקבים המפורסמים בטוסקנה וברחבי העולם כולו. בשנת 1877 משפחת רופינו הקימה את היקב הראשון על אדמותיה בלב אזור הקיאנטי קלאסיקו, כדי לייצר את היינות האיכותיים ביותר באזור היסטורי זה. בתחילת המאה ה-20 הפך היקב לספק היינות של בית המלוכה האיטלקי ומאוחר יותר היה ליצואן הקיאנטי הראשון אל מחוץ לגבולות איטליה. בשנת 1913, מכרו בני הדודים לאופולדו ואילריו את יקב רופינו למשפחת פולונארי, אשר המשיכה את דרכה של משפחת רופינו והשקיעה רבות בפיתוח הכרמים, היקבים וייצור יינות איכותיים במיוחד. כיום לרופינו שבע אחוזות ברחבי טוסקנה המשמשות לגידול הכרמים ולייצור היינות. כל אחוזה מנוהלת על ידי צוות מקצועי הכולל אגרונום, ייננים וצוות מנוסה עם ידע עצום.

גובאני

פודטראק

הפודטראק – משאית שעברה הסבה והותקנו בה תנורים מיוחדים לאפיית פיצות. התנורים יעבדו במלוא המרץ לאורך הערב.

כמה עולה ומתי ואיפה מתקיים?

27.6 בשעה 20.00 בסניף השלום ת"א. מחיר: 95 ₪ לחברי מועדון ו-120 ₪ לרגיל

לפרטים והרשמה: אתר האינטרנט של דרך היין