
ואז שומעת את השיח של המנחים ומבינה ששוב נשארנו מאחור:
רותם ישראל – "חייבות לראות עוד נשים השנה בנינג'ה".
ניב רסקין – "אין סיבה שלא, אנחנו רואים את כל הנשים בחדרי הכושר ואין סיבה שלא יבואו לשרוף פה את המתחם".
אסי עזר – "הנינג'ה נכנס לכל הבתים, כולם היום עושים נינג'ה ,לא דמיינו לאן זה יגיע ומה תהיה ההשפעה על המשפחות".
ואז מציינים בפריים טיים איך המודל הוא שוויוני, רותם מסבירה לכולנו, שידוע שפיזיולוגית אנחנו שונים ,אבל המסלול של הנינג'ה הוא שוויוני, אותו אחד לנשים וגברים.

אז זהו שנפוכו, זה בדיוק ההסבר לזה שמסלול הוא אולי שוויוני אבל את מבחן ההוגנות הוא לא עובר
הסיכוי לנשים להצליח לעבור אותו נמוך משמעותית. אנחנו קופצות פחות גבוה, פחות רחוק, רצות יותר לאט ויש לנו פחות כוח פיזי ואז מצפים שנתחרה מול גברים במסלול שנבנה בדיוק לבדוק את היכולות האלה! נראה לכולם בפריים טיים איך רק אחוז קטנטן של נשים מצליח לעבור את האודישנים. נראה לכולם באתגר עצמו,איך במקרה המבאס אנחנו לא מסיימות את האתגר או שאם כבר הצלחנו לסיים אותו בהצלחה כנראה שיהיו מספיק מתמודדים גברים שיצליחו לעבור את זה בזמן קצר יותר וידחקו את הנשים, אל מחוץ לגמר.הנשים שכן מתמודדות מוצגות כיחידות סגולה, ממש wonder women, משהו בלתי ניתן להשגה.
שוויוני זה לא זהה, זו נקודת התחלה, אמצע וסוף שמתייחסת לכל הפרמטרים ונותנת הזדמנות שווה, כאן זה לא המקרה , מראש אחוז המתמודדות הוא נמוך, מראש היכולות שלנו פזיולוגית נחותות ולכן באחוזים, ובלי לקבל נתונים מההפקה,ההצלחה היא באחוזים נמוכים משמעותית.

אז מה הנזק? אנחנו רואים בתוכנית רק נשים עם יכולות על חלל בעצם סוג של wonder women ורק הן מתמודדות ורובן נכשלות… מציגים לנו בפרים טיים שגברים הם טובים יותר, חזקים יותר ולנו הנשים פשוט אין מה לחפש במסלול אתגרי.
שוויוני בעיניי, זה תוכנית עם שני מסלולים המותאמים ברמת הקושי למתמודדים ולמתמודדות ,נשים לא רצות 100 מטר מול גברים כי אז לא היינו רואות נשים באתלטיקה, נשים לא משחקות כדורסל עם גברים כי אז הן היו נשארות על הספסל ונשים לא צריכות להתמודד מול גברים בנינג'ה כי מראש זה מציג אותנו כפחות טובות. פחות מתמודדות, פחות מצליחות , פחות סיכוי שבאמת נצליח .שוויוני זה לבנות פורמט בו יש שני מסלולים שבתחילת העונה יהיה מספר זהה של גברים ונשים ובכל תוכנית יעברו אחוז זהה של גברים ונשים ולא שמראש יהיו רק עשרה אחוזים של מתמודדות , נתון שמראש מוריד את סיכויי ההצלחה לאפסיים.
בלי להתבלבל, אני לא מבקשת הנחות, המסלול צריך להיות קשה עם משימות קשות המותאמות לגובה הממוצע שלנו ולמשקלים שלנו, מתקנים שיעבדו על החוזקות והחולשות שלנו בתאם לנתונים.
כן , אני יודעת שהפורמט הוא בינלאומי, כן, אני יודעת, שיש נשים בעולם וממש מעט מהן, שהצליחו לסיים את המסלול ולהעפיל לגמר ( ג'סי גראף מלוס אנג'לס וגס'י לברק מפילדלפיה ועוד כמה בודדות) אבל זה לא נותן תקווה זה רק מציג שחור על גבי פריים טיים שעדיף שמראש לא נתמודד כי אף אחד לא באמת רוצה לראות נשים שם.

אסי עזר,ניב רסקין,רותם סלע ורותם ישראל אם אתם באמת מבינים את ההשפעה של הנינג'ה על משפחות, ילדים וילדות אז קחו את זה עוד צעד ותפעילו את הקשרים ויחסי הציבור שלכם ותעלו לשיח את נושא המגדר… 2019 הגיע הזמן שמגדר יהיה על הפרק.
ב 20 לאוגוסט יתקיים באצטדיון המושבה בפתח תקווה משחק ראווה של נבחרת הנשים של ישראל בכדורגל מול נבחרת הנשים של צ'לסי, זו הזדמנות להגיע למשחק ולהראות נוכחות נשית גם על המגרש , להגיע זה מסר, למלא את היציעים זה כבר מסר חד. לרישום וקבלת כרטיסים חינם כנסו ללינק ותעבירו את זה הלאה!
https://forms.gle/DjPUNsjsngvPTx8W7