מעבר ממיטת תינוק למיטת מעבר / נוער

בחורה עם מחשב נייד

בסביבות גיל שנתיים עולות השאלות הבאות:

1. מתי צריך להיפרד מיטת התינוק ולעבור למיטה של "גדולים"?
2. האם להעביר למיטת מעבר או למיטת נוער?
3. איך בכלל עושים את המעבר?
4. מה עושים כשהילד מתחיל לרדת מהמיטה ולטייל בבית?

בכתבה הבאה אענה על השאלות האלו ואתן לכם את כל הכלים והטיפים למעבר קל ובטוח.

מתי מעבירים למיטה של"גדולים"?

  • בטיחות – בראש ובראשונה מומלץ להעביר את הילד למיטה רגילה כאשר ישנה סכנה בטיחותית. אם הילד שלכם מנסה לטפס על הסורגים של המיטה ולצאת או לחילופין ניסה והצליח זה הזמן להעביר אותו ממיטת התינוק למיטה רגילה ולא לקחת את הסיכון שחלילה יטפס וייפול.
    חשוב להקפיד כמובן בשמיטה החדשה יהיה מעקה בטיחות.
  • כניסת אח חדש למשפחה – אם אתם מצפים לתינוק חדש בבית מומלץ להעביר את הילד למיטה רגילה כמה חודשים לפני הלידה על מנת לא לייצור מצב שבו התינוק החדש "ייקח" לאח שלו את המיטה.
  • הרגלי שינה – וודאו שהרגלי השינה של הילד טובים והוא יודע להירדם בצורה עצמאית, אם הרגלי השינה שלו לא טובים מומלץ ללמד אותו הירדמות עצמאית ורק לאחר מכן להעביר למיטה רגילה.

 

מיטת מעבר או מיטת נוער?

  • מיטת מעבר – היא מיטה קטנה יותר, תופסת פחות מקום בחדר, ניתן להשתמש במזרון של מיטת התינוק. הילד יכול לעלות ולרדת בקלות בצורה עצמאית, היא זולה יותר. החסרון שלה הוא שבגיל מסויים היא תהיה קטנה ותצטרכו להחליף למיטת נוער.
  • מיטת נוער – היא גדולה יותר, יקרה יותר אך תשמש אתכם לזמן ארוך יותר.

אין באמת חשיבות לאיזו מיטה להעביר, הכל תלוי בנוחות שלכם ההורים ובמקום שיש בחדר.

אז איך עושים את זה?

  • הכינו את הילד מראש למעבר – הפכו את המעבר לחגיגה, העצימו את הילד וצרו חוויה חיובית סביב המעבר. אפשרו לו לבחור יחד אתכם את המיטה החדשה, בחרו ביחד איתו את המצעים החדשים. לרוב מעבר למיטה של "גדולים" מתרחש סביב גיל שנתיים הידוע בכינויו – גיל ההתבגרות הראשון, גיל שנתיים "הנורא" – חשוב לתת לילד לבטא את עצמו, את הבחירות שלו, את העצמאות שלו.
  • אם אין לכם צורך במיטת התינוק הוציאו אותה מהחדר ואחסנו אותה.
  • מומלץ לשים את המיטה החדשה באותו מקום בו הייתה מיטת התינוק.

 

עברתם למיטה רגילה והילד יורד מהמיטה, מה עושים?

קודם כל  תופתעו לדעת שיש ילדים שלא יירדו מהמיטה ואף יחכו לכם שתבואו להוריד אותם.
ישנם ילדים שיירדו מהמיטה ופתאום תתחיל הטיילת בבית ויבדקו את התגובה שלכם. במקרים כאלו ההמלצה שלי היא להחזיר אותם למיטה תוך שמירה על איפוק, מינימום אינטראקציה, להשתדל לא לאיים, לא להבטיח הבטחות פשוט לקחת אותם ולהחזירם למיטה. המפתח להצלחה הוא התמדה ועקביות, ברגע שהילד יבין שכאשר הוא יורד מהמיטה ולא מקבל תשומת לב הוא יפסיק לרדת, נכון זה לא יקרה ברגע זהו תהליך שבו אתם יכולים בהתחלה למצוא את עצמכם מחזירים את הילד למיטה 30 פעמים, ברגע שתתמידו מיום ליום כמות הפעמים תרד עד שתיפסק.
אם הרגלי השינה טרום המעבר היו טובים המעבר אינו אמור להשפיע על השינה, אם הרגלי השינה לא היו טובים המעבר עלול להחמיר את בעיות השינה.

לסיכום:

מעבר ממיטת תינוק למיטה "רגילה" הינו סימן שהילד שלכם גדל ונהיה עצמאי. גישה חיובית, העצמה של הילד וזיהוי הקושי של הילד בזמן הנכון יאפשרו לכם מעבר קל ללא רגרסיות קיצוניות.

מאחלת לכולם מעבר קל ובטוח!!

שלכם,

דנה מצר – כלים להורות אחרת.
יועצת שינה ומדריכת הורים
052-6636740

מוזמנים לדף העסקי שלי:

דנה מצר – מדריכת הורים ויועצת שינה

מוזמנים להצטרף לקבוצה שלי:

ייעוץ שינה והדרכת הורים – מתייעצים עם דנה מצר

baby-1969826_1280