מסעדת השקד: להרגיש בבית

בימי שני של חודש אוגוסט מציעה מסעדת השקד תפריט קייצי של גריל דגים ופירות ים טריים, הלכתי לטעום וחזרתי עם חוויות

11/08/2016
לירון אוחנה קבלו עדכונים מלירון
  • RSS

הסבתא המרוקאית שלי הייתה בוודאי מרוצה. אין דבר שהיא שונאת יותר מאשר להזמין במסעדה ולחכות שהמנות יצאו, כשמולה שולחן ריק "קמצנים! מה קרה? שיוציאו לנו משהו בינתיים" היא נוזפת, כלא מבינה את דרכן של מסעדות עכשיות בהן מה שתזמין זה כל מה שתקבל.

תפריט קיץ במסעדת השקד: הלכתי לטעום וחזרתי עם חוויות (צילום: יאנה טובין)

כמה שהיא הייתה נהנית מתפריט הקיץ של מסעדת "השקד". בכל הזמנה מתפריט גריל הדגים מקבלים הסועדים מנות פתיחת שולחן של מגוון סלטים רעננים, כנהוג באירוח הים תיכוני. שמונה סוגי סלטים יצאו לשולחן עם הזמנת המנות בניהן: סלט עגבניות שרי מנומרות עם פלפל חריף, סלט שורשים בתיבול מעושן עם שומשום קלוי, כרוב כבוש וכוסברה, צזיקי, חציל בלאדי עם טחינה, ועוד. לצידן פיתות קטנות. כי מה יותר מושלם מלפרק שיפוד דג לתוך פיתה מטפטפת עם סלטים?

תפריט קיץ במסעדת השקד: מה יותר מושלם מלפרק שיפוד דג לתוך פיתה מטפטפת עם סלטים? (צילום: יאנה טובין)

גילוי נאות: בעלי ארגנטינאי. מה שאומר שכל ארוחה, גם ארוחת דגים, תלווה תמיד ביין אדום (לפחות ויתר על המלבק...) הלכנו על קיאנטי קליל והזמנו בקבוק ליפוצ'אנו בהמלצתו של חיים שלו, הבעלים, שהתגלה ככוכב של הערב (פרטים בהמשך). אבל למי שלא חייב דווקא יין אדום, מציעה "השקד" סצנת אלכוהול שמזכירה טברנות יווניות, ובה קנקן ליטר בירה מהחבית (55 ש"ח) או קנקן יין רוזה קר (99 ש"ח): מחירים שיבטיחו ערב מבושם במחיר שפוי.

מנות פתיחת שולחן: מפנקות, צבעוניות ומחומרי גלם טריים - אך לא מפתיעות (צילום: לירון אוחנה)

האווירה במסעדה נינוחה מאוד: קהל מעורב של מבוגרים וצעירים, לבוש לא מחייב, המנות במרכז השולחן. מסוג המסעדות שיזרמו טוב לארוחה משפחתית עם ההורים, וגם לדייט שלישי–רביעי אחרי שכבר לא צריך לעשות רושם. זאת מסעדה לאנשים שבאים לאכול ולא להראות את עצמם אוכלים.

מה שכן, עיצוב המסעדה קצת חורק: שילוב לא ברור בין קוים מודרניים, למסעדת ים מסורתית. ובייחוד: מסעדה שמשדרת מסורת וביתיות אפסקייל, ראוי שתשקיע במפות כותנה עם גימור נאות, ולא תסתפק במפת שולחן סינטטית.

תפריט קיץ מסעדת השקד: עיצוב המקום צריך חידוד (צילום: לירון אוחנה)

מה שהופך את "השקד" למקום שקל להרגיש בו בבית, מעבר לקהל הלא יומרני, הוא העובדה שמדובר בעסק משפחתי, סוג של בית. לאורך כל הערב הסתובבו בין השולחנות חיים שלו ובתו – שניכר שניהול המסעדה קרוב גם לליבה, ובדקו שהכל בסדר.

המנות העיקריות הגיעו אחרי זמן ממושך, יש שיאמרו ממושך מידי, אבל הקיאנטי והסלטים עשו את שלהם. כשהשולחן מלא, והיין טוב – ההמתנה לא מעיקה.

שיפודי לוקוס ברוטב שום שמן זית חמאה ופלפל שחור (70 ש"ח), שיפודי קוקי סאן ז'אק (128 ש"ח) ושיפודי תמנון ברוטב שום עגבניון ובזיליקום (72 ש"ח).

אם הסלטים היו בסדר: מפנקים, צבעוניים ומחומרי גלם טריים - אך לא הפתיעו, הדגים ופירות הים שהגיעו לשולחן היו לא פחות ממבריקים. התמנון – הטעים ביותר שאכלתי מעודי (וגרתי שנה ביוון, קחו בחשבון).

הסוד בדגים ופירות ים הוא טריות, וזה בהחלט היה שם: קריספי מבחוץ נימוח מבפנים ללא הצמיגיות שמאפיינת פירות ים שהוקפאו והופשרו. הטעם של הגחלים ניכר, בייחוד בשיפודי הקוקי סאן ז'אק, ושיפודי הלוקוס היו בתיבול עדין שנתן לטעמו המיוחד של הדג לבלוט. מבריק, כבר אמרנו?

תפריט קיץ במסעדת השקד: מנות הדגים ופירות הים לא פחות ממבריקות (צילום: יאנה טובין)

מבחינת כמות: בן זוגי ואני עטנו על שלושת מנות השיפודים ללא בעיה, כך שאם אתם אוהבים לאכול, ובאתם רעבים, לא הייתי ממליצה על פחות משלוש מנות לשני סועדים.

לאחר הארוחה הוגש לנו, יחד עם קיסמי השיניים והמטליות הלחות, עוד פינוק קטן: צלחת עם בוטנים ושוקולד, שקראה לכוס וויסקי שתצטרף אליה - ותהיו בטוחים שנענינו לקריאה. כוס ג'ק דניאלס בכמות מכובדת רק 28 ש"ח, מחיר שממש לא מקלקל את האווירה.

תפריט קיץ במסעדת השקד: עוד פינוק קטן שהזמין כוס וויסקי (צילום: לירון אוחנה)

ואחרי כל הטוב הזה לא נזמין קינוח?

בחרנו בקינוח שנשמע משונה: בננה ירוקה על האש עם גלידת וניל קינמון (38 ש"ח) – מדליק וטעים. החום של הגריל מוציא את הסוכרים שבבננה, כך שהיא מתוקה, נימוחה, ומשתלבת מושלם עם גלידת הוניל המצויינת. כמו מנות רבות אחרות במסעדה גם הקינוח נהנה מאותו קו קולינרי מאפיין: פשוט, איכותי, וטוב.

קינוח תפריט קיץ במסעדת השקד: בננה ירוקה על האש עם גלידת וניל וקינמון פשוט ומדליק (צילום: יאנה טובין)

בסיום הערב, המלצריות מגבירות את המוזיקה, לאונרד כהן שר בקולו העמוק, וחיים מצטרף אליו ושר ליד הבר.

וכאשר המסעדן שהלך לנמל לחפש דגים טריים בשעת בוקר מוקדמת מסיים את הלילה בשירה ערבה, תהיו בטוחים שהגעתם הביתה.

 

מסעדת "השקד", החשמונאים 99 תל אביב

חניה: מומלץ להחנות בחניון גבעון TLV במרחק כמה צעדים

ערב גריל דגים ופירות ים: במהלך חודש אוגוסט מידי יום שני החל משעה 19:00 – מומלץ להזמין מקום מראש

טלפון: 03-5610546




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה