מלך הבריאות: לא תאמינו כמה ארטישוק בריא

הוא נראה כמו שרביט של מלך, והוא עומד בראש רשימת הירקות הבריאים – הארטישוק נמצא בימים אלה בשיא עונתו, וזה הזמן להכין ממנו מטעמים שיעזרו לבריאות שלנו.

צילום: שאטרסטוק

ברפואה הטבעית ידוע שמומלץ לעשות "ניקוי" כבד והדרך הנוחה ביותר לעשות זאת היא ע"י אכילת ארטישוק ושתיית מי הבישול שלו. הארטישוק, הוא ללא ספק מלך הקוצים, אם מטפלים בו בצורה הנכונה מגלים שיש לו לב של זהב וממנו יכולים לצאת טעמים מדהימים שניתן לשלב באין ספור מנות.

צילום: שאטרסטוק

איך מקלפים ומנקים ארטישוק?

אם משתמשים בארטישוקים צעירים, אפשר גם להשאיר חלק מן העלים הפנימיים, מה שנהוג לכנות “לבבות ארטישוק”. הלבבות יתאימו יותר לסלטים, לקונפי ולקרפאצ’ו.

צילום: שאטרסטוק

התחתיות יתאימו לכל השאר. לפני שמתחילים מכינים קערה עם מי קרח ולימון — גם מיץ וגם חצאי לימונים. בכל שלב שבו הארטישוק לא נמצא בידיים שלכם הוא צריך להיות בתוך מי הלימון. המהדרין משפשפים בלימון גם את כפות הידיים לפני הקילוף וגם את הארטישוק עצמו בין שלב לשלב. מכינים גם קרש חיתוך, סכין משוננת או חדה, סכין טורנה קטנה, כף פריזיאן או כפית ושקית זמינה לפסולת (כי יש הרבה). אפשר לעבוד עם כפפות גומי (כדי שהידיים לא ישחירו), אבל לא חובה.

ארטישוק עם סלט רשאד של השף של הטבע גיל סלוקי
העשבים נועדו לרענן את החך בין המנות, אבל בתחילת הארוחה יש להם תפקיד נוסף: לפתוח את התיאבון. אצלנו בבית לא פעם מחליפים את צלחת הירוקים בקערה ענקית של סלט ראשד חריף-חמצמץ. כאן שילבתי אותו עם ארטישוקים צלויים, שאותם תוכלו למצוא בקלות בעונה הזו.

רכיבים

צילום:אנספלאש

לארטישוקים:
8 ארטישוקים טריים
1 לימון חצוי
1 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי

לסלט ראשד:
צרור ראשד קצוץ גס (ללא החלק התחתון והסיבי של הגבעולים)
1 בצל סגול חצוי ופרוס
1 כף שמן זית
1/2 כוס שקדים פרוסים וקלויים
מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

  1. הכנת הארטישוקים: חולטים וצולים את הארטישוקים – סוחטים לימון ושומרים את המיץ להמשך. מניחים את חצאי הלימון בסיר שיכיל בנוחות את כל הארטישוקים וממלאים במים קרים.
  2. חוצים ארטישוקים, מרוקנים בעזרת כף ומסלקים בזהירות את הליבה הקוצנית. מעבירים לסיר עם הלימון החצוי, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, משהים 10 דקות ומסננים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מסדרים את חצאי הארטישוק בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה, יוצקים מעל את מיץ הלימון ששמרנו, יין ושמן וממליחים.
  5. צולים 30 דקות עד שקצות העלים מזהיבים.
  6. מעבירים את חצאי הארטישוקים לצלחות הגשה.
  7. יוצקים למחבת את הנוזלים שנותרו בתבנית ומבשלים על להבה בינונית 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. יוצקים מעט מהרוטב על כל ארטישוק.
  8. הכנת סלט הראשד והרכבת המנה: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה בינונית, מניחים כף גדושה על כל ארטישוק ומגישים.
גיל סלוקי. השף של הטבע.צילום: יחצ

רבים מכירים את גיל סלוקי, שף וחקלאי ממושב גבעתי, שסיפורו נגע בכולנו. השף של מסעדת "שילה" המפורסמת שבעקבות הקורונה נסגרה. הוא שב למושב, הרים מערך שיווק דיגיטלי למכירת ירקות מופחתי ריסוס, הנקטפים באותו היום, ועם הטעם של פעם. העסק הפך לסיפור הצלחה כשהוא מספק תוצרת טרייה לצרכנים מהאדמה ישירות אל פתח הבית.

השף של הטבע- גיל סלוקי,  משק 27 מושב גבעתי
פייסבוק: השף של הטבע
אינסטגרם
gilsluki
טלפון: 050-6338528

momento
אוהבת לכתוב על המון נושאים, אופנה, סטייל, ביוטי, טיפוח, עיצוב ובעצם כל מה שיפה, אסתטי ומעניין.