מי אמר קובה כשר לפסח … ולא קיבל

 

ראשונה

והרי החדשות… מזירת המטבח… של סבתא
זהו … רגע לפני קבלת החג הכל כבר מוכן
למחר השארתי רק את הלחמניות והקניידלך…
ואת סידור השולחן בקטנה…
כולם בצד השני… למחרת נהיה בהרכב מלא…
לחגיגה שאחרי ליל הסדר…
אז בין המרור לשאר ירקות…
יהיו לנו הרבה הרבה יציקות בטון לא פשוטות
חרוסת… קניידלך קובה.. מציות…לחמניות…
מצות רטובות…  מצות מרוחות… תפוחי אדמה
אורז… עוגות…עוגיות… שכחתי משהו…?
נו בטח…  את שאר הבישולים…
בקיצור… לא סתם שרים שמחה רבה אביב הגיע פסח בא…
ובנוסף לכל היציקות…
ותודו… כמו בכל שנה אנחנו נשבעים שלא נשתולל ונכין פחות אוכל
אבל תמיד…
אולי נוסיף את זה אולי לא יספיק אולי ואולי ואולי…
וכמו תמיד נשארים כמויות של אוכל וממחר אוכלים…
יש שיוצאים עם "משלוח מנות" מאוחר…
את כל ה"חבלים" שבישלנו כל השבוע…
ולמי שלא יודע מה זה חבלים…
חבל לזרוק את זה… חבל לזרוק את…
אז רגע… לפני
כדי שישאר הרבה הרבה חבל…
החלטתי להכין את הקובה של פסח…

ראשונה

 

אצלנו במשפחה אוהבים רק קובה של פסח… גם לא בפסח
 
קובה פסח מתכון:
יותר קל להכנה מהקובה בורגול.
2 תפוחי אדמה בנונים לקלף לחתוך לקוביות
 ולבשל היטב במים כמו לפירה.
להשאיר כוס מהמים שנשארו… בצד
למעוך את התפוח אדמה היטב לפירה בלי גושים!
להוסיף כף שמן זית ולהמשיך למעוך.
להוסיף 3 ביצים מלח,פלפל שחור פפריקה גרוסה גס וחצי כוס מהמים
להוסיף קמח מצה כמה שזה לוקח לאט לאט בערך 3/4 חבילה
וללוש היטב עד קבלת מרקם כמו בצק לא דביק
לתת לזה לנוח כ..10 דקות.
להכין כדורים להרטיב את היד במעט מים עם כף שמן ולמלא את הקובה
אפשר להקפיא ולטגן בשמן עמוק סמוך לארוחה.

אין צורך להפשיר מהמקפיא לשמן עמוק

 

3

למלית
3 בצלים קצוצים לטגן במעט שמן זית
כשהם מתחילים להיות מעט שקופים להוסיף כחצי ק"ג בשר פרגית טחון
אפשר עם בשר בקר .

 

 

1ולערבב היטב  עד שהבשר יתבשל.
להעביר למסננת כדי להוריד את כל הנוזלים.

לתבל מלח פלפל שחור בהרט םםריקה גרוסה גס

אפשר לשמור את הנוזלים לשדרג תבשיל אחר.
להוסיף צרור פטרוזיליה קצוצה.

2

לטגן 3 כפות צנוברים בטיפה שמן לערבב מהר כדי שלא ישרף !
 ולהוסיף לבשר לערבב היטב וקדימה למלא בתוך עיגולי הקובה.
 המילוי מתאים למילוי פטריות הגדולות…

 

 

5

 אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לבוא ולטעום קובה של פסח

תפשילו שרוולים ותתחילו להכין זוכרים מקפיאים ומטגנים

רגע לפני שהאורחים מגיעים ולא תפסיקו לקבל מחמאות

אהבתם קדימה פרגנו ואני אגיד תודה עד המתכון הבא

אחלה חג שמח וכשר לכם ממני סבתא אילנה

ראשונה

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה