והרי החדשות… מזירת המטבח… של סבתא
זהו … רגע לפני קבלת החג הכל כבר מוכן
למחר השארתי רק את הלחמניות והקניידלך…
ואת סידור השולחן בקטנה…
כולם בצד השני… למחרת נהיה בהרכב מלא…
לחגיגה שאחרי ליל הסדר…
אז בין המרור לשאר ירקות…
יהיו לנו הרבה הרבה יציקות בטון לא פשוטות
חרוסת… קניידלך קובה.. מציות…לחמניות…
מצות רטובות… מצות מרוחות… תפוחי אדמה
אורז… עוגות…עוגיות… שכחתי משהו…?
נו בטח… את שאר הבישולים…
בקיצור… לא סתם שרים שמחה רבה אביב הגיע פסח בא…
ובנוסף לכל היציקות…
ותודו… כמו בכל שנה אנחנו נשבעים שלא נשתולל ונכין פחות אוכל
אבל תמיד…
אולי נוסיף את זה אולי לא יספיק אולי ואולי ואולי…
וכמו תמיד נשארים כמויות של אוכל וממחר אוכלים…
יש שיוצאים עם "משלוח מנות" מאוחר…
את כל ה"חבלים" שבישלנו כל השבוע…
ולמי שלא יודע מה זה חבלים…
חבל לזרוק את זה… חבל לזרוק את…
אז רגע… לפני
כדי שישאר הרבה הרבה חבל…
החלטתי להכין את הקובה של פסח…
אצלנו במשפחה אוהבים רק קובה של פסח… גם לא בפסח
קובה פסח מתכון:
יותר קל להכנה מהקובה בורגול.
2 תפוחי אדמה בנונים לקלף לחתוך לקוביות
ולבשל היטב במים כמו לפירה.
להשאיר כוס מהמים שנשארו… בצד
למעוך את התפוח אדמה היטב לפירה בלי גושים!
להוסיף כף שמן זית ולהמשיך למעוך.
להוסיף 3 ביצים מלח,פלפל שחור פפריקה גרוסה גס וחצי כוס מהמים
להוסיף קמח מצה כמה שזה לוקח לאט לאט בערך 3/4 חבילה
וללוש היטב עד קבלת מרקם כמו בצק לא דביק
לתת לזה לנוח כ..10 דקות.
להכין כדורים להרטיב את היד במעט מים עם כף שמן ולמלא את הקובה
אפשר להקפיא ולטגן בשמן עמוק סמוך לארוחה.
אין צורך להפשיר מהמקפיא לשמן עמוק
למלית
3 בצלים קצוצים לטגן במעט שמן זית
כשהם מתחילים להיות מעט שקופים להוסיף כחצי ק"ג בשר פרגית טחון
אפשר עם בשר בקר .
ולערבב היטב עד שהבשר יתבשל.
להעביר למסננת כדי להוריד את כל הנוזלים.
לתבל מלח פלפל שחור בהרט םםריקה גרוסה גס
אפשר לשמור את הנוזלים לשדרג תבשיל אחר.
להוסיף צרור פטרוזיליה קצוצה.
לטגן 3 כפות צנוברים בטיפה שמן לערבב מהר כדי שלא ישרף !
ולהוסיף לבשר לערבב היטב וקדימה למלא בתוך עיגולי הקובה.
המילוי מתאים למילוי פטריות הגדולות…