לשון שמח עם פטריות תמיד חגיגי טעים ויפה

אחלה מתכון מנצח שתמיד מקבל מחמאות שוות.

כל תהליך הבישול מהתחלה בתמונות גדולות.

ראשונה

זהו החג בפתח ואתם בשיא הכנת התפריט לכבוד החג.

אז כמו שכבר אמרתי אני כבר מוכנה מבשלת כל יום תבשיל וישר להקפאה.

מטבח "המשרתים" שלי הקטן והאהוב זה שכבר נכנס לכוננות כשר לפסח.

ובטח כבר שמתם לב שמאחורי כל תפריט שלי יש סיפור שאני

מתעדת בתוך המתכונים.

הפעם אסתפק באנקדוטה קצרצרה שעלתה בעקבות חג הפסח

והעלתה חיוך גדול…

עילי נכד הזקונים שלנו מדבר עם אמא שלו…

וסבתא מקשיבה…

"אמא את יודעת למה קוראים לחג הפסח חג חרות?"

למה שואלת אמא?

"כי פרעה התחרט אחרי כל מכה… ובסוף אחרי מכת בכורות

הוא התחרט שהוא לא התחרט קודם…!"

איזה תמימות מתוקה איזה כיף להקשיב לקטנטנים ולראות

את חשיבתם והבנתם.

אז השבוע בהכנות לכבוד החג תוך שיטוט בסופר במדף הבשרים

לשון חלקלקה שתכף זיהתה אותי ופתחה איתי בשיחה :

"היי סבתוש… מה נשמע סבתוש ?"

"הכל טוב …"

"מה עם ההכנות לכבוד החג?"

"תודה לאל יותר מחצי תפריט אצלי כבר מבושל" אני עונה…

"ומה איתי אני כלולה בתפריט שואלת הלשון?"

ואני אמ…אממ..מממממ… מגמגמת "בטח שאת בתפריט!"

ניגשתי ובחרתי שתי לשונות בנונים ויפים…

"חג שמח סבתא שמחה הלשון אני עוקבת אחריך בקפידה

בבלוג בסלונה… איתך בטופ עד למקום הראשון…

 זהו יש לי גם מנת לשון חגיגית לכבוד החג.

מתכון לשון

 

 

19

 

כך נראים שתי הלשונות  אחרי הפשרה נקים ומוכנים לבישול…

1

בצל ושום קצוץ…

2

לתוך סיר עם שמן…

3

 

 

הפפריקה מעל….

4

 

 

לערבבב…

5

 

 

6

להוסיף את הלשונות ולבשל…

7

 

לאחר הבישול להוציא את הלשון מהרוטב …

10

 

להוריד את הקליפה מעליו….

12

נקי אחרי שהורדה הקליפה…

11

ולהכניס אותו שלם ונקי להתקרר כדי שיהיה קל לפרוס אותו יפה…

 

17

 

לחתוך פרוסות דקות ויפות…14

ולחתוך….

15

ולחתוך…13

להכניס 2 קופסאות פטריות לרוטב…

8

לבשל….

9

 

לבשל ולצמצם אותו כדי שיהיה סמיך…

16

להכניס את הלשון החתוך לסגור ולהקפיא רגע לפני החג להוציא ולבשל 10 דקות ולהגיש…

ראשונה

בתפריט חג אני נוהגת להכניס

שני סוגי דגים לשתי התפוצות.

מנת קציצות

מנת עוף

מנת בשר

מנת ממולאים

וכמובן מבחר סלטים כך שכל סועד ימצא מה הוא אוהב

ויטעם מכל דבר .

האמת שהייתה לי הפתעה במחיר הלשון שתי לשונות

עם הפטריות פחות מ 100 ₪ והסיר מלא ומבורך.

 14

אז קדימה תביאו מזלג ותטעמו את הלשון הוא טעים גם קר…

חתוך דק ויפה ברוטב עשיר של שום בצל פפריקה ופיטריות,

עם תוספת של תפוחי אדמה או אורז ויש אחלה מנה שווה.

לשון שמח לכם.

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה