אחלה מתכון מנצח שתמיד מקבל מחמאות שוות.
כל תהליך הבישול מהתחלה בתמונות גדולות.
זהו החג בפתח ואתם בשיא הכנת התפריט לכבוד החג.
אז כמו שכבר אמרתי אני כבר מוכנה מבשלת כל יום תבשיל וישר להקפאה.
מטבח "המשרתים" שלי הקטן והאהוב זה שכבר נכנס לכוננות כשר לפסח.
ובטח כבר שמתם לב שמאחורי כל תפריט שלי יש סיפור שאני
מתעדת בתוך המתכונים.
הפעם אסתפק באנקדוטה קצרצרה שעלתה בעקבות חג הפסח
והעלתה חיוך גדול…
עילי נכד הזקונים שלנו מדבר עם אמא שלו…
וסבתא מקשיבה…
"אמא את יודעת למה קוראים לחג הפסח חג חרות?"
למה שואלת אמא?
"כי פרעה התחרט אחרי כל מכה… ובסוף אחרי מכת בכורות
הוא התחרט שהוא לא התחרט קודם…!"
איזה תמימות מתוקה איזה כיף להקשיב לקטנטנים ולראות
את חשיבתם והבנתם.
אז השבוע בהכנות לכבוד החג תוך שיטוט בסופר במדף הבשרים
לשון חלקלקה שתכף זיהתה אותי ופתחה איתי בשיחה :
"היי סבתוש… מה נשמע סבתוש ?"
"הכל טוב …"
"מה עם ההכנות לכבוד החג?"
"תודה לאל יותר מחצי תפריט אצלי כבר מבושל" אני עונה…
"ומה איתי אני כלולה בתפריט שואלת הלשון?"
ואני אמ…אממ..מממממ… מגמגמת "בטח שאת בתפריט!"
ניגשתי ובחרתי שתי לשונות בנונים ויפים…
"חג שמח סבתא שמחה הלשון אני עוקבת אחריך בקפידה
בבלוג בסלונה… איתך בטופ עד למקום הראשון…
זהו יש לי גם מנת לשון חגיגית לכבוד החג.
כך נראים שתי הלשונות אחרי הפשרה נקים ומוכנים לבישול…
בצל ושום קצוץ…
לתוך סיר עם שמן…
הפפריקה מעל….
לערבבב…
להוסיף את הלשונות ולבשל…
לאחר הבישול להוציא את הלשון מהרוטב …
להוריד את הקליפה מעליו….
נקי אחרי שהורדה הקליפה…
ולהכניס אותו שלם ונקי להתקרר כדי שיהיה קל לפרוס אותו יפה…
ולחתוך….
ולחתוך…
להכניס 2 קופסאות פטריות לרוטב…
לבשל….