לנשום, להשתחרר ולהתפנק: יום פינוק בספא מלון DAVID TOWER HOTEL

הלחץ היומיומי, הימים שבהם אנחנו רצים מהעבודה, לילדים, למכון הכושר ולכל שאר הפעילויות והמשימות – כל אלה מובילים אותנו לצורך העז לנוח מידי פעם, לעצור את השגרה ולהתנתק. אז עצרנו רגע ויצאנו לבדוק את המקום המושלם ליום פינוק זוגי. התחלנו בארוחת בוקר גורמה, המשכנו בטיפולי ספא איכותיים וסיימנו בשקיעה מרהיבה על חוף הים. המקום המושלם הזה נקרא ספא ויה מאריס של מלון דיוויד טוואר והוא נמצא על חוף ימה הקסום של נתניה. המלון חוגג 5 שנים לקיומו והתחדש בסדרת טיפולים חדשים מתאילנד, הודו, מלזיה, שבטי האינדיאנים מאמריקה הצפונית, רומי העתיקה וסין.

צילום: שרה פלד

לפני כשלוש שנים התארחתי במלון לראשונה. גם אז זה היה ליום פינוק בספא. גם אז החוויה המפנקת היתה מעולה. גם אז, הטיילת המשתרעת לרגלי המלון היתה מזמינה לצעידה. כעת, כשהמלון כבר חוגג יום הולדת 5 וגם מציע מבצעי חבילות, החלטתי להתפנק בו שוב. התגעגעתי – אז באתי…וגיליתי שהמלון התחדש בטיפולי ספא ייחודיים רק בו – טיפולים מסורתיים מתאילנד, הודו, מרוקו, סין ויפן ואפילו מהמסורות האינדיאניות.

צילום: שרה פלד

לפני שקונים – בודקים!

כשהתחלתי בחיפוש באינטרנט לחבילת ספא מפנקת, שקלתי מספר פרמטרים שגרמו לי להבין מה אנו מקבלים בתמורה לתשלום. בדקתי מה משך זמן הטיפולים, האם מקבלים חלוקים ומגבות, מה מקבלים במקלחות, האם הטיפול הזוגי נעשה באותו חדר או בחדר נפרד, מוודאים לקבל הבטחה שהמקום מטופל ונקי, שהמטפלים עם תעודת הסמכה, שניתן לבחור במטפל או במטפלת, שהמקום הוא עסק עם רישוי ויש לו חנייה צמודה או קרובה וכמובן, בעידן הקורונה, יש שמירה על מגבלות משרד הבריאות וקיים גם תקנון ביטולים בהתאם. הציון שקיבל אצלי "ספא ויה מאריס" היה 100!

צילום: שרה פלד

לנשום, להשתחרר ולהתפנק

מהרגע שנכנסנו למלון DAVID TOWER HOTEL בנתניה, הרגשנו כמו משפחת מלוכה בארמון. לובי יוקרתי מקדם את פנינו בעיצוב מהודר ומלכותי, העיצוב הזה מלווה אותנו במעלית, במסדרונות ובעיקר ביחידות האירוח שביקשנו להציץ בהם (בעבור הפעם הבאה…). הצצנו לחדר מפנק, המעוצב כחדר שינה בארמון מלכותי, בו חדר האמבט מאובזר כהלכה ובעיקר יש לו מרפסת מרווחת הצופה על חוף הים הכחול. ההצצה היתה לחדרי האקזקיוטיב במלון בקומות 6 ו-7 שהפכו לחדרי "אקזקיוטיב ספא". אלו הם חדרים רחבי ידיים עם מרפסת ונוף לים שעברו שידרוג כדי לאפשר אוירה רגועה וייחודית. בחדרים אמבט מיוחד ומערכת עם מוצרי שמני אמבט ייחודיים. בדומה לקפסולת הקפה, האורחים מקבלים מבחר של קפסולות שמני אמבט, כל אחת בעלת ריח אקזוטי, מרענן וייחודי. בחדר ימצאו האורחים גם משקאות במיני בר ועוד הפתעות.

צפו בסרטון הכולל הצצה לחדרי האקזיוטיב ולארוחת הבוקר:

כשמזרח ומערב נפגשים: סיפורו של מלון

מלון הספא מסדרת היוקרה BY SOFITEL  M GALLERY של רשת המלונות הבינלאומית Accor ממוקם בקו הראשון לחוף הים של נתניה, במרכז  העיר נתניה, סמוך לכיכר העצמאות – הכיכר האינטראקטיבית הראשונה בישראל. הוא נמצא על רחוב דוד המלך ועל שמו נקרא המלון. המגדל בן 29 קומות כאשר 7 הקומות הראשונות משמשות את המלון היוקרתי. המלון הממותג מסדרת GALLERY בחר להשתמש בסיפור מעניין שילווה את המעצב מיכאל אזולאי בבחירת פריטי העיצוב ובקונספט המיוחד שבחר: "בשנת 1500 לספירה, יצא דָאוּד פָאשָה, הסולטאן הטורקי הגדול ששלט במזרח התיכון, למסע כיבושים רחב ברחבי האימפריה העות’מאנית. במהלך המסע הפליג הסולטאן דָאוּד ברחבי הימים והגיע אף לחופי ארץ ישראל. חיבתו של דָאוּד פָאשָה למרחבי הים הגדול ולנופים הקסומים של ארץ ישראל, הם אלו שהעניקו לו את ההשראה לבניית מגדל מפואר לאהובת לִבּוֹ הצעירה על אחד מהצוקים הנישאים הנושקים לים התיכון. לצורך בניית המגדל, הובאו לארץ ישראל מיטב האדריכלים והבנאים, והושבעו לא לגלות לעולם את מיקומו של המגדל. בבניית המגדל שולבו סיפורי מסעותיו של הסולטאן בים, לצד שכיות חמדה ואלמנטים עיצובים שונים שהביאו לידי ביטוי את העושר התרבותי הרב של המדינות באימפריה העות’מאנית". אז זהו הסיפור, והתוצאה נמצאת בכל פרט ופרט המרכיב את המלון.

אבל היי, אנחנו הרי הגענו ליום פינוק! את היום פתחנו ארוחת בוקר גורמה ולאחריה ירדנו להתפנק בספא MARIS VIA  בו קיבלנו עיסוי מעולה, התרככנו בסאונות ובחמאם וקינחנו בבריכה המקורה המחוממת בפרטיות נדירה.

ארוחת הבוקר החדשה

ארוחת הבוקר המשודרגת המוגשת בסגנון "בופה" הפתיעה עם סוגים שונים של לחמי מחמצת, לחמניות ביס לבן ודגנים, באגט בורקס חמאה בולגרית עם שלל ממרחים (טפנד זיתים, ממרח עגבניות מיובשות, פסטו, לימון כבוש). גבינות הבוטיק הקשות והרכות היו תוספת נהדרת לבאגט הצרפתי, כמו גם הדגים הכבושים והמעושנים (מקרל מעושן, הרינג, מטיאס). מאד אהבנו את מבחר הסלטים (ישראלי, קפרזה, יווני, עדשים, קינואה, חסה ועוד). ל"בריאים" ממתינה עמדת בריאות הכוללת יוגורט, פירות יבשים ומגוון גרעינים, לחם ללא גלוטן, גרנולה, ריבה ללא סוכר ועוד. לחובבי הבראנץ' יש גם עמדת מנות חמות אקטיבית הכוללת אומלטים, שקשוקות, מגוון פשטידות, אנטי פסטי, פיצה איטלקית. המנות האחרונות היו כמובן הכי טעימות, בעיקר אהבנו את הקראפ הצרפתי אורגינל. יש גם פירות שלמים וחתוכים, מגוון עוגות, קרואסונים עבודת יד מיצים טבעיים ובריאותיים (כולל מיץ ספירולינה, מיץ תפוזים טבעי ועוד) וקפה ברמה הכי איכותית במגוון טעמים. אהבנו מאד את חדר האוכל האינטימי והשקט ללא רעש המולת משפחות הומיות.

על הספא VIA MARIS

מתחם הספא משתרע על שטח של 1000 מ"ר ובו חדרי טיפול מאובזרים במיטות חשמליות, מתכווננות עם מזרן מתחמם, סוויטת טיפולים זוגית עם ג'קוזי ואמבט שמנים פרטי, חמאם טורקי אותנטי המקבלים בו טיפול טורקי מסורתי, סאונה רטובה, סאונה פינית, ג'קוזי, פינות מנוחה והתרעננות, חדר כושר מאובזר ומצויד במכשירי כושר המתקדמים ביותר ובליווי צמוד של מאמן חדר כושר מוסמך, בריכת שחייה פנימית ומחוממת ופינת רביצה ומנוחה בסגנון אותנטי מסורתי כיאה לסולטאנים.

צפו בסרטון בספא:

צילום: שרה פלד

הקונצפט החדש בטיפולים המסורתיים שהספא נותן, מקורם בהשראות שהובאו ממסעותיו של הסולטאן ברחבי תבל. החומרים והמרכיבים בהם משתמשים לטיפולים לקוחים מתוך יומן המסע שניהל, בו תיאר את אותן מסורות עתיקות יומין שנחשף אליהן. ביקשנו פרטים – אז הנה הם:

המסע לתאילנד- טיפול שמקורו מהמסורת התאילנדית במסגרתו משתמשים בתרכובת עשבים ייחודית עטופה בכדורי צמר שאותם משרים במים חמים ומספיגים את חליטתה בגוף המטופל תוך כדי לחיצות ועיסוי ותוך כדי שימוש בטכניקות מהעיסוי התאילנדי המסורתי. הטיפול מסייע בפתיחת נקבוביות העור ובניקוי רעלים מהגוף.

המסע למלזיה- טיפול שמקורו במסורת מלזית עתיקה בה שילבו שימוש במקלות במבוק מחוממים עם טכניקות עיסוי עמוקות ועוצמתיות לשחרור שרירים, גידים ורצועות. הבמבוק על פי המסורת העתיקה במלזיה מסמל גמישות, חוזק ומסייע להזרמת דם באופן מהיר לשטח גדול בו זמנית ולשחרור לחץ.

המסע לאמריקה הצפונית- טיפול שמקורו בשבטים האינדיאנים שביבשת אמריקה הצפונית .בשבטים היה נהוג להשתמש באבני בזלת חמות הידועות בסגולותיהן המרפאות וביכולתן לאגור חום לאורך זמן ממושך בכדי לטפל בכאבים חבלות וטראומות פיזיולוגיות. שימוש בטכניקה זו ושינוי הטמפרטורה בגוף מעודדת תגובה פיזיולוגית של שחרור שרירים והפגת מתחים.

המסע להודו עיסוי שמקורו בהודו ולקוח מתוך תורת הידע של הרפואה ההודית העתיקה בת אלפי שנים שמטרתו העיקרית היא להגיע להרמוניה ובריאות פיזית, מנטאלית ורוחנית .העיסוי נעשה על ידי ניסוך עדין של שמן שומשום בתנועות ריקוד מלטפות לאורך כל הגוף ובסופו ניסוך והזלפת שמן על העין השלישית ועיסוי קרקפת וראש המסייעת בפתיחת העין השלישית הרוחנית המביאה את המטופל לרגיעה, שלווה ושחרור מוחלט.

המסע לרומי העתיקה הטיפול שמקורו במנהגי קיסרי רומי העתיקה מתחיל בעיסוי קלאסי ובהמשכו ממשיך בבית המרחץ החמאם. לאחר העיסוי הבלן מעניק קרצוף נמרץ בו הוא משתמש בליפה וכפפה עם סבון המופק משמן הזית ובעזרתו מקציף נמרצות את כל חלקי הגוף להמרצת מחזור הדם, ניקוי וטיהור הגוף מתאי עור מתים אדי החום והחום המופק מחימום מזבח הטיפולים ממריצים את חילוף החומרים בגוף ומכניסים את המטופל למצב של תחושת טוהר ורוגע מנטאלי.

המסע לסין ויפן – הטיפול פותח בסין לפני למעלה מ 3000 שנה. ראשיתו נעשה במגע וטכניקות של טווינה המבוססת בעיקרה בהפעלת מניפולציות קבועות ורצופות על גוף המטופל ומטרתה שחרור חסימות אנרגטיות כיום ידועה כפיזיותרפיה סינית. בהמשכו העיסוי מתמקד בלחיצות אצבע לאורך ערוצי אנרגיה בגוף ובסוף המסע עיסוי בכפות רגליו של המטופל בכדי לשחרר חסימות אנרגטיות במערכות הגוף של המטופל .

המסע למרוקו-  המסע למרוקו מתחיל בפילינג גוף עדין במיוחד המכיל קליפות תפוזים טבעיות עם תרכובת שמן הארגן, ולאחר מכן המטופל מנקה את שאריות הפילינג ומגופו ומקבל עיסוי עדין להחדרת שמני הארגן בכל הגוף. עיסוי זה חיוני להזנת העור וטיפוחו.

אני בחרתי בעיסוי בהתאמה אישית ממבחר עיסויים קלאסיים: עיסוי שבדי ששחרר לי את כאבי הגב והצוואר, אך ניתן לבחור גם בעיסוי אבנים חמות, רקמות עמוק, עיסוי לנשים בהריון, הרבל בול וגם רפלקסולוגיה.

כמה עולה?

המלון חוגג 5 שנים לקיומו ומציע מספר חבילות מעניינות:

חבילת סוף שבוע זוגית בתאריכים נבחרים לחודש אוקטובר החל מ-1,800 ₪ לזוג ל2 לילות על בסיס ארוחת בוקר.

חבילת אירוח וספא זוגי באמצע שבוע החל מ-1,250 ₪ לזוג הכוללת לילה על בסיס ארוחת בוקר, כניסה לספא וטיפול של 45 דקות בספא לכל אחד מבני הזוג,

חבילת אקספרס ויה מאריס זוגי + ארוחת בוקר זוגית החל מ750 ₪ לזוג הכוללת שימוש במתקני הספא, זוג טיפולי ספא לבחירה 45 דקות לכל אחד מבני הזוג וארוחת בוקר זוגית (בתוקף בימים א-ד' בלבד),

חבילת פינוק יומי החל מ700 ₪ לזוג, הכוללת חדר מנוחה בין 10:00-18:00 כולל ארוחת בוקר המוגשת עד שעה 10:30 ושימוש במתקני הספא.(החבילה בתוקף בימים א-ד בלבד).

חבילת DAY SPA החל מ1,250 ₪ לזוג הכוללת חדר מנוחה בין 10:00-18:00, ארוחת בוקר זוגית, שימוש במתקני הספא ו45 דק' טיפול ספא לכל אחד מבני הזוג (בתוקף בימים א-ד' בלבד).

יש מה לעשות בסביבה

הצעת הטיול שלי כוללת מסלול צעידה קצר בטיילת וסיור מעניין ברחוב הרצל וסביבותיו מראשית ההתיישבות בנתניה. צפו בסרטון בהמשך.

מהמלון יורדים ישירות לחוף דרך שדרת פרגולות וצמחיה עשירה, הישר למרפסת תצפית. המרפסת המקורה מאפשרת מבט על צוקי נתניה מצפון עד דרום. פונים דרומה בטיילת ומיד פוגשים באמפי הפתוח המיועד למופעי שקיעה וערב. זהו הלוקיישן מהסרטים. כדאי לברר מתי יש בו מופעים.

ממשיכים דרומה על טיילת שקד עד למפגש עם טיילת העצמאות. בתחילת טיילת העצמאות קרוב לים, ניצב מבנה לשימור של קולנוע אסתר. בית הקולנוע שהוקם ב-1936, שימש כבית התרבות הראשון ובתקופת המנדט שימש את האצ"ל כבית לקליטת מעפילים א-לגאליים. כרגע המבנה עומד בשיממונו וממתין להתחלת ביצוע פרויקט שימור.

טיילת העצמאות מובילה לכיכר העצמאות המרשים, פיאצה של בתי קפה הומים בדוברי צרפתית תושבי המקום. הכיכר מובילה אל רחוב הרצל ההיסטורי שהיה למרכז המסחרי הראשון בעיר נתניה. לרחוב שני חלקים: החלק המערבי שהוא מדרחוב והחלק המזרחי פתוח לכלי רכב. בין שני החלקים, מפרידה כיכר ציון, בה ניצבים פסלים בגודל אדם של מוזיקאים מנגנים ולצידם עומד לו פסנתר המשמש את כל מי שחפץ בנגינה.

במרכזו של רחוב הרצל, במספר 15, שוכן בית המוסדות שהוקם בשנות ה-30 (נתניה נוסדה ב-1929). המבנה שימש למשרדי וועד המושבה והבנק. על גגו הפתוח נערכו פעילויות תרבות בקיץ. מומלץ לצאת לסמטאות הניצבות לרחוב הרצל, שם מוצאים בתים רבים שנבנו בסגנון הבינלאומי בהשראת הבאוהאוס.

גרפיטי לאורך רחוב הרצל

כדאי להרים את הראש, מעבר לחנויות, ולהביט על ציורי הגרפיטי הענקיים שהזמינה עירית נתניה לפני כחמש שנים. כמובן, שהם כבר לא טריים ואפילו קצת דהויים, אך מרשימים בהחלט באומנותם. בפרויקט השתתפו אמני גרפיטי מכל העולם והקבוצה הישראלית "אמנים למען ישראל".

להזמנות: מלון DAVID TOWER  רח' דוד המלך 8 נתניה.