להתפנק עם פינוקי בריאות בבוסתן הוד השרון

בכיכר המושבה של הוד השרון, המקום הטרנדי החדש בעיר, נפתחה חנות למוצרי בריאות וטבע של רשת בוסתן. בחנות מוצרים מפתיעים , טעימים ובריאים כמו כדורי תמרים עם פיסטוק ללא סוכר, קורנפלקס ללא גלוטן, אגוזים בציפויים וטעמים שונים וחליטות תה שלא מביישות אף בית תה אקסלוסיבי ברחבי העולם. בימי שישי יש טעימות שוות… כדאי להגיע!

צילום: שרה פלד

אחת החוויות האהובות עלי בעולם, היא להיכנס לחנויות של מוצרי בריאות, כאלו שאינם תעשייתיים שנמכרים בסופרמרקטים. כאן, אפשר לגלות, דרך המוצרים, תרבות, הרגלים וטעמים. חנות כזו, נפתחה לא מזמן בהוד השרון עירי. ריחות וטעמים המאפיינים את אגן הים התיכון, מקבלים את פני הנכנסים. העיניים לא נרגעות מהשפע הלא מוכר ומתחיל מסע הטעימות. כי הלא, איך נקנה אם לא נטעם?

צילום: שרה פלד

פינוק בריא – יש דבר כזה?

מזונות מפנקים נתפסים בדרך כלל ככאלו שהם מתוקים, שומניים או חריפים. אוכל בריא לעומת זאת נתפס כתפל ומשעמם.

הרצון ליהנות מחווית אכילת אוכל מעורר תיאבון לא פחתה. הצרכנים המודרניים מתעניינים יותר ויותר בבריאות וקיימות. הם רוצים לדעת יותר מהיכן מגיע האוכל שלהם וכיצד הוא ישפיע על גופם.

"בעבר, היה נהוג לחשוב שאוכל מפנק פירושו משהו שטעים מכדי להיות בריא. אוכל בריא, לעומת זאת, נפל לקטגוריה של ירקות חיים, לא מעובדים או גרסאות דיאטה חסרות טעם של מזון רגיל". כך טוענת אנו רהטיארווי, חוקרת טרנדים.

"למעשה כעת, שני המושגים לא חייבים לשלול זה את זה. אוכל יכול להיראות מפנק אבל עדיין בריא." בעידן המידע הזמין, נעשה קל יותר למצוא אפשרויות אכילה בריאה שהיא גם טעימה. "השאלה של אוכל בריא ופינוק היא גם שאלה אישית מאוד – רעיון של אדם אחד לגבי ארוחה טעימה עשוי להיות לא נעים בעליל לאחר". 

אכילה בריאה היא יותר מסתם האוכל

רווחה נפשית חשובה לא פחות מהגוף. אכילה היא חוויה חושית והעצמת ההנאה שלנו מהחיים. פינוק עם מזונות טעימים יכולה להשפיע לטובה על מצב הנפש שלנו.

"אכילה היא חוויה רגשית. הוא משחק תפקיד חיוני בחגיגות כמו חגים, חתונות ומסיבות", מוסיפה אנו. "אנשים מחוברים רגשית יותר לאוכל מאשר היו בעבר. זה משפיע על החלטות הרכישה שלהם במונחים אקולוגיים וסביבתיים".

פינוקי בוסתן מיוחדים בלעדיים לרשת

לרשת בוסתן יש מפעל המייצר את המוצרים הייחודיים שלהם. במפעל קולים פיצוחים בטעמים שונים. קולים פולי קפה אך טוחנים בחנות. מכינים את כדורי התמרים בטעמים שונים. כאן גם מכינים תערובות קטניות להכנת מרק.

עוד בחנות מבחר חלוות טורקיות, מוצרים ללא גלוטן, פסטות וקמחים ללא גלוטן, לוקום, ממרחים, סילאן בוסתן, ממרח שקדים בוסתן.

צילומים: שרה פלד

המלצה! באתר האינטרנט של רשת בוסתן מופיעים מתכונים מעניינים שכדאי לנסות.

מרק גונדי

צילום מדף המתכון אתר האינטרנט של רשת בוסתן

מרכיבים:

גונדי:

2 כוסות קמח חומוס קלוי של בוסתן

1 כפית אבקת אפייה

2 בצלים בינויים, מגורדים בפומפיה

1 כף כורכום של בוסתן

1 כף כמון של בוסתן

1/4 כפית הל של בוסתן, או לפי הטעם מלח ופלפל לפי הטעם

מרק:

5-6 כוסות מים

1 בצל גדול, חתוך לרבעים

3 מקלות סלרי עם העלים, חתוכים גס

2 גזרים קטנים, חתוכים לקוביות 2 קישואים קטנים, חתוכים לקוביות

½ צרור פטרוזיליה, גבעולים שלמים

2-3 עלי דפנה של בוסתן

1 כפית כורכום של בוסתן

לימון פרסי שלם של בוסתן

3-4 גרגירי פלפל אנגלי של בוסתן

2 כוסות חומוס של בוסתן, מושרה ללילה שלם מלח ופלפל לפי הטעם

הגשה: אורז פרסי של בוסתן, מבושל

אופן הכנה:

1. מכינים את הגונדי: שמים בקערה גדולה את קמח החומוס, אבקת האפייה, הבצל עם הנוזלים והתבלינים ולשים עד שמתקבלת תערובת במרקם בצק רך ודביק.

במידת הצורך מוסיפים עוד קצת קמח חומוס, או לחלופין עוד קצת מים. מניילנים ומעבירים למקרר לשעה לפחות, מומלץ יותר מזה.

2. מכינים את המרק: מביאים את המים לרתיחה בסיר רחב ושטוח.

3. מוסיפים את הבצל, הסלרי, הגזרים, הקישואים ועלי הדפנה ומבשלים כ-30 דקות, עד שמתקבל ציר ארומטי.

מסננים את הבצל (אם רוצים, מסננים את כל הירקות ומשאירים רק ציר שקוף), מוסיפים את כל התבלינים והחומוס, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק 20 דקות נוספות.

4. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בגודל אגוז או פינג פונג .

5. שמים את הגונדי בשכבה אחת בתוך המרק. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות נוספות.

לא מערבבים. מדי פעם מנענעים את הסיר כדי שהגונדי יתבשלו מכל הצדדים.

6. מגישים כמרק או רוטב מעל אורז מבושל.

בתאבון…

בימי שישי נערכים אירועי טעימות. לקראת החגים, מכינים מארזי שי מגוונים. גם לפי הזמנה אישית.

"בוסתן" הוד השרון כיכר המושבה – סוקולוב 46 הוד השרון.

וויז "חניון כיכר המושבה הוד השרון". חנייה חינם לשעתיים ראשונות.
ימים א'-ה'- 9:00-18:00
יום ו'- 8:00-14:00