לביבות דלעת ובטטה… בציפוי קוקוס הגשה עלי לימון ריחני

בפנים תמצאו תמונות יפות של שלבי ההכנה תיהנו.

ראשונה בפוסו

במסגרת השבוע של "סלונה בודקת" הכנתי אין ספור מתכונים

כדי לבדוק באמת אם הפילפסכמו שהוא החתיך ויפה עושה

את העבודה ללא שמן.

יש איזה לביבה שלא טעמתם או זללתם החנוכה?

מתכון לביבות דלעת ובטטה

החלטתי על לביבות של דלעת ובטטה

אחרי הקילוף הדלעת והבטטה ת'כלס במתכון צריך תנור אפיה

עכשיו בדיוק כמו שבהוראות כתוב,תיבלתי ושימנתי

בכף שמן זית מדודה!

הכנסתי לסיר החדש ל – 15 דקות ועמדתי ליד הפילפס את הפלא לראות.

מודה שמידי פעם פתחתי להציץ

ואז גיליתי שאפשר לעשות מדלעת צ'יפס.

כשהוצאתי אותם  מהפיליפס הם היו טעימים אש

זו אמרה טעים וזה עשה ממממ….

 ציפס דלעת ובטטה… 

2

 

ואני "שואגת" לא לגעת ! זו משימת ניסיון…

אחרי שאצלם… תאכלו בתיאבון !

אבל אין מי שיקשיב ואין מי שישמע

לוקלקו את צ'יפס הבטטה והדלעת בתאווה …

עכשיו… הכול מהתחלה!

למה?

כי כולם כמו עכברים יצאו מהחורים.

זו אמרה יוו תתחדשי…

והמטפלת לא מאמינה שהיא בולעת דלעת

הבעלול שלי אוכל ושואל באמת לא שמת שמן?

ופסק ! זה ממש, אבל ממש, טעים לי מאוד.

שוב הכנסתי דלעת ובטטה ושוב 15 דקות

אחרי צילום ראשון של צ'יפס דלעת ובטטה

הכנסתי הכול לקוצץ, כמה סיבובים…

ויש פירה בטטה ודלעת טעים.

רק אני והפירה במטבח בשקט הס…

טעמתי לבד לא שיתפתי אף אחד!

אם אשתף כולם יעופו על הפירה בכיף.

אז עכשיו ברור שאפשר להכין "בפיליפס"

גם צ'יפס וגם פירה,

כף השמן בפילפס שאפה וקצת השחים

עשה את טעם הפירה משובח וטעים.

אפילו לא היה צורך להוסיף חמאה.

תמונת מרקם הפירה דלעת….

3

הוספתי לפירה את כל מה שבמתכון

וליבבתי לביבות יפות, חציים בקוקוס מגולגלות

ישר לפילפס ועמדתי ליד החתיך לחכות.

הן יצאו אחת אחת זהובות ויפות.

שוב צילום פה ושוב צילום שם.

באו באו לשולחן גם לטעום הגיע זמן

אשמח לחוות דעת וניקוד.

וכל הגדוד בשאגה… למה רק דגימה.

תמונות של לביבות הדלעת והבטטה.

לפני המתכון

 

מתכון בטטה סלונה בודקת

כל מה שיש במתכון…

4

העיסה מוכנה ליבבתי לבביבות גלגלתי חצי בקוקוס וחצי בלי….

5

בעצם הלביבות מוכנות עוד לפני הטיגון או האפיה כי זה רק פירה פירה וגבינה והאפייה או הטיגון זה שלב אחרון.

אפשר בהחלט להכניס לתנור אפיה  על חום 200 ולאפות .

ומי שרוצה המחבת תמיד בסביבה .

במקרה שלי בסיר ללא טיגון…

pizap.com14487367563281 (Large)

ניסיתי את אותן לביבות ללא ציפוי הקוקוס…

pizap.com14487351005001 (Large)

7

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום לביבה להנות  ולהתנסות בהחוויה

תוכלו לטגן או לאפות למי שאין את הסיר ללא טיגון.

טעמתם נהנתם אז קדימה פרגנו בלייק אחד…ותודה על הפרגון

אחרונה בפוסט

אתם מוזמנים בכייף להנות מאוד מתכונים בסלון שלני המקסים כאן בסלונה

ובאתר שלי סבתא אילנה בישלה ארוחה. כל מה שצריך זה ללחות כאן ולהגיע

 

בהצלחה לכם ממני סבתא אילנה

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה