כל אחד יכול: מאפה תפוחי אדמה וצ'יפס פולנטה לפסח

אם אין לחם, תאכלו תפוחי אדמה! זה שאין לחם במשך כמה שבועות, לא אומר שאתם חייבים לאכול מצות. גיל סלוקי, השף של הטבע, מפנק אותנו עם שני מתכונים פשוטים וטעימים במיוחד של מאפה תפוחי אדמה בשמן זית וצ'יפס פולנטה, שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין בקלות.

מאפה תפוחי אדמה. משביע וטעים

כשמגיע פסח, אי אפשר שלא להידרש לחלקה הראשון של האמרה הידועה המיוחסת למארי אנטואנט (שההיסטוריונים טוענים כי לא היא שטבעה אותה) – "אם אין לחם". מאחר שהתשובה המתבקשת "תאכלו מצות" לא תמיד מקובלת, והתשובה המקורית "תאכלו עוגות" לא תמיד רלוונטית, לא נותר לנו אלא להשלים אותה בתחליף הפחמימתי הכי מתאים לפסח – תפוחי אדמה. את המאפה הבא אפשר להגיש כמנה עיקרית בארוחה צמחונית או ארוחת ערב קלה, לצד סלט חסה או סלט ירקות מרענן, ואפשר לשדך אותו כתוספת למנה עיקרית בארוחה חגיגית. רצוי לאפות אותו בכלי שבו יוגש, אבל אם תשתמשו בכלי עם ציפוי אל דבק משובח – יש סיכוי טוב שתוכלו להפוך אותו בשלמותו על צלחת ההגשה.

מאפה תפוחי אדמה בשמן זית

המצרכים (ל-6 מנות):

750 גרם תפוחי אדמה (רצוי מזן דזירה)

1/3 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור, גרוס גס

מעט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

  • משמנים בנדיבות בשמן זית מחבת קטנה ללא ידית, תבנית או כלי עגול מפיירקס או מחרס (בקוטר 18-16 ס"מ).
  • קולפים את תפוחי האדמה, ופורסים אותם לפרוסות דקות מאוד (רצוי במנדולינה או במעבד מזון עם דסקית פריסה).
  • מניחים בכלי שכבה דקה של פרוסות תפוחי אדמה. מזלפים מעט שמן, ובוזקים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. ממשיכים להניח כך את כל פרוסות
    תפוחי האדמה בשכבות, כשביניהן השמן והתבלינים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים (נועצים סכין במרכז המאפה לבדיקה) ופני המאפה שחומים.
צ'יפס פולנטה פריך פריך

צ׳יפס פולנטה
הצ׳יפס הזה הוא החטיף המושלם בעיניי: יש בו את הפריכות הממכרת כל כך של צ’יפס, אבל הוא מושחת הרבה פחות. הבונוס: את רוב ההכנות
אפשר לעשות מראש.

החומרים:

700 מ"ל (3 כוסות פחות 2 כפות) חלב מועשר 3% יטבתה
300 מ"ל (¼1 כוסות) שמנת לבישול 9% יטבתה
250 גרם (¼1 כוסות) קמח תירס אינסטנט
50 מיל שמן זית
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח דק
שמן זית לשימון
לסלסת עגבניות
2 עגבניות מגוררות גס בפומפייה
1 כף שמן זית
קורט מלח
להגשה
שמנת חמוצה 27% יטבתה

אופן ההכנה

  • מביאים חלב ושמנת עד סף רתיחה בסיר רחב. טורפים פנימה קמח תירס ומבשלים כ־ 10 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב לקבלת מרקם של דייסה סמיכה מאוד. מערבבים פנימה חמאה וחצי מכמות הפרמזן, ממליחים לפי הטעם ומערבבים עד שהחמאה והפרמזן נטמעות בתערובת.
  • מרפדים תבנית אפייה באורך 30 ס"מ לפחות בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית (אם התבנית קטנה יותר, הצ'יפס ייצא עבה מדי). יוצקים פולנטה בגובה ½1 ס"מ לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כוס. מכסים בניילון נצמד (הניילון צריך להצמד לפני הפולנטה) ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית. מחלצים את הפולנטה מהתבנית ובעזרת סכין חדה וארוכה, חותכים אותה ל"אצבעות" ומעבירים לתבנית. מגררים את יתר הפרמזן מעל הצ'יפס ואופים 10 דקות, עד שהצ'יפס מזהיב.

מכינים סלסת עגבניות ומגישים:

  • מערבבים את כל חומרי הסלסה. מגישים את הצ'יפס החם לצד הסלסה ושמנת חמוצה.

השף של הטבע- גיל סלוקי,  משק 27 מושב גבעתי
פייסבוק: השף של הטבע
אינסטגרם: gilsluki
טלפון: 050-6338528

 

 

momento
אוהבת לכתוב על המון נושאים, אופנה, סטייל, ביוטי, טיפוח, עיצוב ובעצם כל מה שיפה, אסתטי ומעניין.