יצא ככה שלא נכנסתי לכאן המון זמן לכתוב, אני מודה שזה חסר לי מאוד וגם יודעת שזו תקופה כזו, זמנית, שתחלוף.
אבל, מצד שני, את האוכל לנשמה לא עזבתי. בינתיים המשכתי והעליתי מתכונים קסומים, מהירים וקלים בדף שלי בפייס.
פתאום נזכרתי שהבלוג שומר לי על המתכונים הרבה יותר טוב וגם שזה הזמן הכי מתאים לירקות, אז אספתי כמה מתכונים שהעליתי לאחרונה לפייס, אני יודעת שישמרו ואתם מרוויחים אותם ביחד בפוסט אחד♥
אז מעבר לטעם ולצבע שהם מוסיפים, כולנו יוצאים מרוצים ורעננים. אני כבר מודיעה שלא סתם מתכונים אלו הפכו במהרה למתכוני הבית, הם קלים, מהירים ובריאים וכמובן נחטפים!
אני בטוחה שתהנו מהם כמונו♥
ירקות בתנור
ה-מנה המושלמת וצבעונית.
כאן יש דלעת, דלורית, דלעת ערמונים, פטריות, בצל סגול ושום.
לתיבול: רוזמרין יבש, עלי זעתר יבש, מערבבת סילאן,טחינה גולמית, רבע כפית קינמון ושמן זית לתערובת נוזלית קצת. מפזרת מעל הירקות קצת מל"פ גס ולתנור.
לבריאות.
לפני…
אחרי…
********************************************************************
ירקות בתנור, עוד אופציה…
הכי פשוט ומהמם, הצבעים עושים את העבודה. כאן יש כרובית, בטטה, זוקיני, חציל, עגבניות שרי, בצל סגול ושום.
לתיבול: טימין, מל"פ גס ושמן זית.
ולתנור.
לפני…
אחרי…
*******************************************************************
ממעדני הערב ובין הקבועים שלנו:
***בטטות בתנור***
בטטות שטופות לא קלופות.
חותכים לצורה הרצויה.
לתיבול: מעט מלח גס, טימין, שמן זית
לתנור בחום 200 עד להשחמה הרצויה
(בין 30-40 דקות)
ההתקרמלות הזו הופכת אותה למעדן!!!
בתיאבון!
*********************************************************
קינואה ירקות:
כוס קינואה
2 כוסות מים
כוס וחצי ירק חתוך קטן או קפוא(מה שרוצים)
מעט שמן זית
מלח, כורכום, שן שום כתושה
אפשרי להוסיף ירק, הוספתי כאן חופן בזיליקום יבש.
אופן ההכנה:
מטגנים מעט את הירקות בשמן זית, מוסיפים את הקינואה לעוד דקה. מוסיפים 2 כוסות מים. מחכים לרתיחה, ערבוב קטן. סוגרים עם מכסה ל-15-20 דקות, תלוי בירקות. טעים גם כסלט קר.
פשוט, מהיר ומושלם!!!
********************************************************************