חלוקת זמני שהות עם הילדים בחנוכה בגירושין ?

חנוכה הוא חג טוב וכל אחד מאיתנו רוצה לבלות עם הילדים והמשפחה בחנוכה. בגירושין , פיצול זמני השהות עם הילדים בתקופת החגים והחופשות היא משימה  שעלולה להיות מורכבת  ולא תמיד קלה מבחינה רגשית. לעתים קרובות אנו מקשרים את החגים למפגשים משפחתיים משמחים. אבל המציאות היא שגירושין משנים את הדינמיקה המשפחתית כולה. זו אולי הפעם הראשונה שאתם לא עם הילדים בחג. אמנם אפשר להתנחם בכך שבשנה הבאה הילדים יהיו איתכם, אך אין ספק שהשנה הראשונה קשה במיוחד.

לרוב מקובל לעשות חלוקה שווה  של החגים והחופשות, כשבכל שנה  הסדר מתהפך כך שכל צד יכול להיות עם הילדים אחת לשנתיים בכל חג לסירוגין. הבעיות מתעוררות כשלא  דואגים מראש ליצירת תוכנית ספציפית מפורטת , שתתאים  לילדים, לכם  ולצד השני ולמה שהיה מקובל במשפחה, למשל חשוב לסכם מראש שזמני השהות בחגים גוברים על חלוקת סדר של סופי השבוע, יש להגדיר בפירוט האם הימים של החג כוללים גם את ימי החופשה ממוסדות החינוך, יש לסכם את שעות האיסוף והחזרת הילדים, תוך התחשבות בפעילויות הילדים, בחוגים, קייטנות או תנועות נוער. במידה ואחד ההורים רוצה לצאת עם הילדים לחופשה בחו"ל, יש לדאוג  להסכמת ההורה האחר ורצוי לתאם לילדים מועדים חלופיים עם ההורה האחר ומשפחתו. מומלץ לתאם מראש איזה מתנות כל צד קונה לילדים, כמה דמי חנוכה לתת או לקנות במשותף את המתנות. השתדלו להימנע מתחרות עם ההורה האחר, של מי המתנה הטובה ביותר. זכרו שמתנות גדולות אינן מפצות או משנות את המצב, כך שהרעפת מתנות לילדכם לא תפתור שום בעיה. אם תצליחו לתקשר טוב עם ההורה האחר, זו תהיה מתנה שתאפשר שלילדים תהיה חופשה מדהימה.

לילדים קשה לבלות הרחק מההורה האחר, לכן חשוב להקל על הילדים, להימנע ממריבות בתקופת החגים והחופשות, באמצעות תיכנון מוקדם ככל הניתן ורצוי כבר בתחילת השנה או  לפחות כל חצי שנה, לתכנן מראש ולתאם את החלוקה עם לוח האירועים של פעילויות המשפחה, הילדים ומוסדות החינוך. במידה והיחסים בין ההורים תקינים לאחר הגירושין, אפשרי לחגוג ביחד ולבלות במשותף את החגים עם המשפחות המורחבות.

קבעו את לוח הזמנים מראש

עדיף שתעבדו יחד בתאום, כדי לקבוע אירועים משפחתיים נפרדים שמתאימים ללוחות הזמנים של כולם. לדוגמה, אם ההורה האחר בדרך כלל חוגג הדלקת נרות משפחתו, זכרו שזה יהיה נחמד שהילדים יוכלו להמשיך את המסורת הזו. השתדלו להיות גמישים בלוח הזמנים שלכם:  למשל אם סבתא מתכננת  להגיע לביקור או אחיין יוצא לחופשה מהצבא, הילדים מאד ישמחו אם תאפשרו להם לפגוש אותם, גם אם זה יקצץ בזמן שנקבע לכם. והכי חשוב לדאוג בראש ובראשונה  לטובת הילדים, כדי לאפשר להם  ליהנות מחגים שמחים, ומהנים עם המשפחה שלכם וגם של ההורה האחר.

תבור גולדמן, עורך דין נוטריון ומגשר
עורך הדין נוטריון ומגשר תבור גולדמן עוסק משנת 2004 בתיקי גירושין מורכבים ודיני משפחה. חבר בפורום דיני משפחה וירושה בלשכת עורכי הדין. בעל ניסיון ומיומנות רבה בניהול משא ומתן והליכי גישור במשפחה, נאמנויות והעברת נכסים ועסקים בין דורית, ירושות וצוואות מורכבות, התמחות בעסקים משפחתיים ומנהלים בהייטק, ייצוג מורכב בבתי משפט, בג"צ ובתי הדין הרבניים, בניהול תיקים רבי היקף בתחום דיני משפחה, גירושין, ירושות, ניהול עיזבונות, נאמנויות מקרקעין, מושבים וקיבוצים. עורך דין תבור גולדמן חבר מן המניין בלשכת עורכי-הדין בישראל משנת 2004, נוטריון בעברית ובאנגלית ומגשר משפחה מוסמך. בעל הסמכה לערוך ייפוי כח מתמשך, הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון על פי חוק. בעל תואר L.L.B בהצטיינות, במשפטים ולימודי מנהל עסקים וכלכלה, שירות צבאי כקצין ארגון רפואה ומפקד רפואה במילואים בדרגת רב סרן – קצין מצטיין. בן למשפחת מייסדים, מראשוני העלייה הראשונה מ-1882 בארץ ישראל.טלפון נייד: 050-2040222דואר אלקטרוני: tavorlaw@gmail.com