לרוב מקובל לעשות חלוקה שווה של החגים והחופשות, כשבכל שנה הסדר מתהפך כך שכל צד יכול להיות עם הילדים אחת לשנתיים בכל חג לסירוגין. הבעיות מתעוררות כשלא דואגים מראש ליצירת תוכנית ספציפית מפורטת , שתתאים לילדים, לכם ולצד השני ולמה שהיה מקובל במשפחה, למשל חשוב לסכם מראש שזמני השהות בחגים גוברים על חלוקת סדר של סופי השבוע, יש להגדיר בפירוט האם הימים של החג כוללים גם את ימי החופשה ממוסדות החינוך, יש לסכם את שעות האיסוף והחזרת הילדים, תוך התחשבות בפעילויות הילדים, בחוגים, קייטנות או תנועות נוער. במידה ואחד ההורים רוצה לצאת עם הילדים לחופשה בחו"ל, יש לדאוג להסכמת ההורה האחר ורצוי לתאם לילדים מועדים חלופיים עם ההורה האחר ומשפחתו. מומלץ לתאם מראש איזה מתנות כל צד קונה לילדים, כמה דמי חנוכה לתת או לקנות במשותף את המתנות. השתדלו להימנע מתחרות עם ההורה האחר, של מי המתנה הטובה ביותר. זכרו שמתנות גדולות אינן מפצות או משנות את המצב, כך שהרעפת מתנות לילדכם לא תפתור שום בעיה. אם תצליחו לתקשר טוב עם ההורה האחר, זו תהיה מתנה שתאפשר שלילדים תהיה חופשה מדהימה.
לילדים קשה לבלות הרחק מההורה האחר, לכן חשוב להקל על הילדים, להימנע ממריבות בתקופת החגים והחופשות, באמצעות תיכנון מוקדם ככל הניתן ורצוי כבר בתחילת השנה או לפחות כל חצי שנה, לתכנן מראש ולתאם את החלוקה עם לוח האירועים של פעילויות המשפחה, הילדים ומוסדות החינוך. במידה והיחסים בין ההורים תקינים לאחר הגירושין, אפשרי לחגוג ביחד ולבלות במשותף את החגים עם המשפחות המורחבות.
קבעו את לוח הזמנים מראש
עדיף שתעבדו יחד בתאום, כדי לקבוע אירועים משפחתיים נפרדים שמתאימים ללוחות הזמנים של כולם. לדוגמה, אם ההורה האחר בדרך כלל חוגג הדלקת נרות משפחתו, זכרו שזה יהיה נחמד שהילדים יוכלו להמשיך את המסורת הזו. השתדלו להיות גמישים בלוח הזמנים שלכם: למשל אם סבתא מתכננת להגיע לביקור או אחיין יוצא לחופשה מהצבא, הילדים מאד ישמחו אם תאפשרו להם לפגוש אותם, גם אם זה יקצץ בזמן שנקבע לכם. והכי חשוב לדאוג בראש ובראשונה לטובת הילדים, כדי לאפשר להם ליהנות מחגים שמחים, ומהנים עם המשפחה שלכם וגם של ההורה האחר.