המתנה שנתתי לעצמי כשעופר שלי נולד

אמא שלי לימדה אותי שביום ההולדת של הילדים שלנו מגיעה גם לנו מתנה ,על זה שהפכנו לאימהות. אני לא יכולתי אפילו לדמיין את המתנה שאקבל בערב על זה שאני אמא כבר שמונה שנים לילדה מסוג אחר

נבחרת כפר קאסם ועמותת בית המשפחה

אתמול חגגתי לעופר הילד הצעיר והשלישי שלי, יום הולדת אבל לא רק לו, עם עופר נולדה לי סוג של ילדה נוספת, הכדורשת, יחד הם הכניסו לי כל כך הרבה תוכן לחיים ונראה שהגיע הרגע שלי לספר על זה מנקודת מבט של שמונה שנים.

מתחילה לטובת מי שאוהב להתחיל מהסוף… מהסוף.

יום הולדת שמונה של עופר, אחרי שהבאתי עוגה לצהרון, קפקייקיס לג'ודו ובזמן שחיכינו שאילן יחזור מהעבודה ועידו מהג'ודו, מאיה הכינה עם עופר עוד עוגה…בסוף כולם הגיעו, פתחנו מתנות פוצצנו קונפטי ( כן… ביום שהייתה עוזרת…) והלכתי להתלבש לקראת אימון כדורשת, בכפר קאסם.

נבחרת כפר קאסם ועמותת בית המשפחה

בנוסף לעשרים הנשים המדהימות, שזכיתי להכיר בחמישה חודשים האחרונים באימונים בכפר קאסם, אתמול הן ביקשו לארח באימון נשים מיוחדות במינן. אמהות ועובדות סוציאליות בעמותה שנקראת "בית המשפחה", עמותה שתומכת במשפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. עמותה שמבינה שהילדים עטופים והמשפחות לפעמים נשכחות בצד. הן נפגשות באופן קבוע ואתמול הן באו לספר לנבחרת הכדורשת של כפר קאסם,על ההתמודדות היום יומית כאימהות למשפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. לא עברו יותר מעשרים דקות עד שהדיבורים הפכו למעשים, הנבחרת הקימה את כלל הנשים לחימום משותף, ככה בספונטניות,הורידו את נעלים ונשארו עם גרבים והביגוד המסורתי ועלו על מגרש. לא היה מצב שיישארו להסתכל מצד. תוך שעה וחצי נתתי ביום הולדת של עופר את מתנת הכדורשת לעוד עשרים נשים וקיבלתי בעתמי מתנה של חויה בלתי נשכחת לצד זכות גדולה. אמנם היינו במגרש אבל זה הרגיש לא פחות שמח מיום הולדת ולא אגזים כמעט כמו חתונה…

שנחזור להתחלה? מה זה הכדורשת הזו שבעוצמות שלה זה כמעט כמו עוד ילדה במשפחה…

הכדורשת התחיל לפני כשש עשרה שנים כשחיים בורובסקי עשה לה עליה לישראל, יחד עם עופר בוסתן, היום ראש מנהל הספורט,השניים התחילו להנגיש את הספורט הזה בעיקר בצפון.

במפגש בין מר בורובסקי היקר לעופרה אברמוביץ נולד ניצוץ!

עופרה אברמוביץ

בעקבות הניצוץ, עופרה אברמוביץ החליטה להקים בכפר סבא ליגת אימהות בתוך בתי הספר בעיר, וככה נולדה ליגת מאמאנט.

היכולת של יו"ר ומייסדת מאמאנט ,עופרה אברמוביץ, להביא אמהות שרובן מעולם לא עסקו בספורט להיות לראשונה בנבחרת בית הספר היא בלתי נתפסת והחלה להתפשט כמגפה חיובית בכל הארץ. האג'נדה היא חברתית קהילתית. קהילה של נשים בכל עיר שמובילות ע"י הספורט להתנדבות ומנהיגות חיובית לשינויים בכל תחום. רק דמיינו כיום את כפר סבא עם 400 אמהות תחת מאמאנט – כל פרויקט עירוני הוא בר השגה ועכשיו דמיינו את החיבור הארצי בין כל הליגות הישוביות לפרוייקטים ארציים – ושוב אפשר להבין שאין פרויקט שאינו בר השגה.

עופרה לקחה את המודל והחלה להפיצו גם לחול ועכשיו דמיינו לאן זה יכול להגיע.

אז למה יש עוד גופי כדורשת? זה לא מספיק? זה נשמע כאילו החלום בהתגלמותו

37956563_912785275573429_4338078511269937152_n

לפני כ 12 שנים קמו שמונה שחקניות מאמאנט ואמרו: אנחנו רוצות משהו קצת אחר. רוצות לבחור את הקבוצה שלנו,לא רוצות לשחק בנבחרת בית הספר. יש שרצו קבוצה של חברות, יש שרצו קבוצה הישגיות וחיפשו את שחקניות העבר מענפים אחרים, ויש גם ביקשו לגייס נשים שהן לא אמהות וככה נולד כדורשת השרון ששינה את שמו למועדון הישראלי לכדורשת נשים ולפני כחמש שנים קיבל את אישור מנהל הספורט להיקרא "איגוד הכדורשת הישראלי". איגוד הכדורשת שם על דגלו להיות ככלל איגודי ספורט, הקים ליגות ברמות שונות,כאשר בתום עונה קבוצות עולות ויורדות ליגות בהתאם להישגים שלהן בעונה החולפת.קבוצות מתחילות בליגות איזוריות, עוברות לאחד ממחוזות הליגה הארצית ואם עומדות בהישגים הן עולות ללאומית ב' משם ללאומית א' ובסוף לדובדבן – ליגת העל!

בשנים האחרונות האיגוד הקים ליגת ילדות מכיתה ד' וליגת נערות. האג'נדה של האיגוד להיות ארגון ספורט תחרותי. כדי להיות ענף ספורט רשמי חסר לאיגוד קריטריון אחד שמנהל הספורט הגדיר וזה להיות מוכרים בחמישים מדינות בעולם ולכן עד היום בכדורשת לא מקבלים תקציב מהמדינה, זאת אומרת שהמדינה מוצאת תקציב לתמוך נניח בצעדת הגלבוע אך לא מצליחה לתקצב כדורשת באף תצורה שלו…  כדי לזכיות בהכרה הרשמית כענף, גם האיגוד פועל להפצת המשחק לעולם.

יש קהילתי ויש תחרותי, למה צריך עוד?

83095861_2524814741089654_8455440796387115008_n

לענף נכנסה לפני שלוש שנים ליגה חדשה, הליגה לידידות בכדורשת, יו"ר הליגה והמייסדת ,ליאור גלוסקא,שחקנית שהייתה במאמאנט,לימים שיחקה גם בצ'יטה קבוצת ליגת העל של איגוד הכדורשת ומשם עברה לקבוצת נשים מדלית אל כרמל. כלל החוויות והתובנות שליקטה במהלך השנים הניעו אותה להקים את הליגה לידידות,ליגה שמטרתה הראשונה היא חיבור בין מגזרים. הליגה מופעלת על עקרון ה fair play.כלל הליגות משלבות קבוצות מהמגזר היהודי והערבי מוסלמיות ונוצריות. המשחקים לא נגמרים על המגרש,יש מפגשים ,ארוחות ופעילויות לקירוב בין המגזרים. הליגה פעילה כיום בעיקר באזור הצפון אך מתרחבת.

וזהו?לא,לאמא הזאת יש עוד שני ילדים.ילדים זה שמחה…

הליגה למקומות עבודה, ליגה ששנתה את פרצופה של ליגת מקומות העבודה. עד להקמתה, רוב הספורטאים בליגה היו גברים ותוך עשר שנים הוקמו בכל שבעת המחוזות של מקומות העבודה ליגות כדורשת. הכדורשת הוא הענף שמתפתח ומתרחב בצורה המהירה ביותר במקומות עבודה ומאפשר לראשונה גם לעובדות לייצג את מקום עבודתן ולהחשף לספורט קבוצתי תחרותי שמכניס לתוך מקומות העבודה הרבה חיבורים ואנרגיות דרך הספורט. בספורטיאדה האחרונה היו למעלה מ 150 קבוצות כדורשת!

הליגה צעירה ביותר היא ליגת הכדורשת של אס"ח ארגון ספורט החרשים. את הקבוצה הראשונה הקמתי עם עטרת רובין, לפני כשלוש שנים, הקבוצה בשם ח-רשת, שיחקה בליגה הארצית מחוז מרכז לצד 11 קבוצות של נשים שומעות. מאז הקמתה ועד היום הצטרפו עוד קבוצות נוספות ואס"ח החליטו להקים ליגה יעודית עבור הקבוצות של הנשים החרשות וכבדות השמיעה. בליגה הזו יש כיום שני מחוזות צפון ומרכז והיא מונה 8 קבוצות.

במקביל להקמת הקבוצות נולד הצורך והרצון גם למאמנים חרשים ובקורס האחרון סיימו 4 בוגרים חרשים וכבדי שמיעה קורס מאמני כדורשת בינגייט והצטרפו לשלומי אסרף המאמן החרש הראשון בעולם…

בתקווה שגם אס"ח יפתחו דלת לנשים חרשות בכל העולם ויפיצו את הבשורה.

עכשיו קחו את כל אילו ותבינו שכל אשה נערה וילדה יכולה למצוא לעצמה את המסגרת בה היא רוצה לשחק,יותר מזה היא יכולה לשחק בכמה מסגרות במקביל,היא יכולה לעבור ממסגרת אחת לאחרת ככל שהיא נחשפת,מתחברת, מתפתחת לאג'נדה שונה וזה אם שואלים אותי…. זה כל הקסם!!

את המתנה הזו אני רוצה לספר לנשות העולם,כי כשנשות העולם,יעלו על המגרש, כל אחת במסגרת שהיא בוחרת,זו שמתאימה לה,כל שאר ההשפעות של ספורט תחרותי קבוצתי… לא יאחרו להגיע וזה הרגע האמיתי לו אני מחכה!

אז כדורשת… זו בעצם משפחה מרובת ילדים, זה כל הסיפור,אמנם כולן משחקות אותו משחק ואותן חוקים אבל כל אחת היא עולם ומלואו,ייחודית, מפתיעה ואנרגטית ובעיקר גדלה כל שנה.

מרגישה שאת הסיפור הזה אוכל לספר ברמה בינלאומית אם אצליח במטרה שהצבתי לי להביא קבוצת כדורשת חדשה מקניה לטורניר שמתקיים במרץ באילת. כי לפעמים צריך סיפור יפה מעבר לים כדי לספר מה קורה פה מתחת לאף.

מחפשת מאמיני ומאמינות חלומות שיתמכו בחלום: להעברת תמיכה של 100 שקלים, פחות או יותר אפשר בביט או פייבוקס 0544585622

 

קבוצת הנשים של קניההילה