הטור של אודליה אלכסנדרוביץ'- "מדכאי התיאבון" בדרך להצלחה

מדכאי התיאבון, אנשים מצליחנים, הם אנשים המחויבים להפוך לסיפור הצלחה.
הם עובדים בזה, לומדים את זה, משקיעים בזה ובעיקר הם רעבים להצלחה!
בספר שלי "להפוך לסיפור הצלחה בשיטת ארכיטקטורת חיים" אני מגלה שיש מה שאני קוראת להם "מדכאי תיאבון" להצלחה.

מדכאי התיאבון

אנשים מצליחנים, הם אנשים המחויבים להפוך לסיפור הצלחה.

הם עובדים בזה, לומדים את זה, משקיעים בזה ובעיקר הם רעבים להצלחה!

בספר שלי "להפוך לסיפור הצלחה בשיטת ארכיטקטורת חיים" אני מגלה שיש מה שאני קוראת להם "מדכאי תיאבון" להצלחה.

הם אלו שמוציאים לנו את החשק, שמרפים את ידינו, מעכבים אותנו או מונעים מאיתנו לצאת לדרך.

כשהרצון מתעורר, הם אלו שמחלישים את הנחישות שלנו ומבטלים את היתרונות שאנו רואים ביצירת שינוי או בעשייה חדשה.

מדכאי התיאבון להצלחה הם: פחד מכישלון; פחד משינוי; וחוסר מוטיבציה.

לפניכם רשימה חלקית של הכישלונות שלי, חלקם מפוארים יותר וחלקם מפוארים פחות;

  • יזמתי בוקר של הרצאה וארוחה למנהלות משאבי אנוש. אישרו הגעה שבע־עשרה נשים, בפועל הגיעו ארבע, שתיים מהן חברות שלי.
  • לפחות שמונה הוצאות לאור דחו את הספר הראשון שלי.
  • הקמפיין הראשון שעשיתי בפייסבוק לא הניב ולו ליד אחד. חשבתי שאולי היתה טעות בכתובת המייל – לא היתה טעות פשוט לא עניינתי אף אחד.
  • בתחילת דרכי בעבודה עם ארגונים קיבלתי הזדמנות מדהימה להעביר סדנת מנהלים בארגון גדול. אני אפילו לא יודעת איך דפקתי את זה.

והרשימה נמשכת, אינספור פגישות מצוינות שהסתיימו בלא כלום, שיתופי פעולה שהחלו בהתלהבות והתמוססו, רעיונות שחשבתי שהם גאוניים ולא שרדו את המציאות העסקית, ועוד.

לא כל מה שתעשו יצליח תמיד. או מדויק יותר, בחלק מהדברים שתעשו תיכשלו בטוח. אבל סטטיסטית, ככל שתעשו יותר, כך תגדילו את סיכויי ההצלחה.

אכזבה היא מנוף גדול להצלחה.

אומרים ששחקנים מקבלים, במקרה הטוב, תפקיד אחד על כל עשרה אודישנים. התחילו גם אתם לאסוף את ה"לא", צברו תשע דחיות כדי שהתשובה העשירית תהיה חיובית. עשו עשר פעולות לפחות כדי שפעולה אחת תעבוד. הציעו הצעה עשר פעמים לפני שהיא תתקבל לראשונה. כל זאת תוך כדי שאתם משתפרים ומתקנים את עצמכם כל העת. גם פלדה מחשלים באש.

אנחנו נוטים לשייך טעות לכישלון, ולחשוב שאם טעינו בהערכה או בעשייה של משהו, נכשלנו. טעות אינה שווה כישלון, אלא אך מהמורה בדרך. היא המקום לחזור צעד לאחור ולבדוק שוב. טעות היא הזדמנות להערכה מחודשת או תיקון או הבהרה שימנעו מאיתנו כישלון בעתיד.

 

ולכן גם אני לא הפסקתי לנסות.

הספר שלי שכולם דחו? תורגם לאנגלית והפך לרב מכר באמזון

הארגון שלא רצה אותי? היום אני עובדת עם החברות הגדולות במשק

הקמפיינים שלי ויראליים ואני מנהלת בית ספר להתפתחות אישית ומקצועית

וזוכה, בכל יום, להשפיע , להעצים ולהניע אנשים אחרים להצלחה.

 

מצליחנים הם אלה שלא מוותרים. הם טועים, נופלים, קמים – וממשיכים לנסות עד להצלחה המיוחלת. הם אנשים שלגלוג או זלזול שספגו לא עצרו אותם ולא החלישו את אמונתם ביכולת שלהם להצליח.

הם לא נותנים למדכאי התיאבון להשביע את הרעב שלהם להצלחה.

בהצלחה!

 

 

צילום: שרון אלדר