שוב אני חוזרת לסמטאות נוף ילדותי, אל זיכרונות המטבח של סבתי, לריחות לטעמים שלא נס ליחם.
ל…"יום השישי ויכולו השמיים והארץ וכל צבאם…" "מָרָק חָמוֹד" עם קובה סולת חם.
הפירוש רש"י לחָמוֹד הוא לימון
וב"מָרָק חָמוֹד" יש הרבה ירקות שורש והרבה הרבה לימון.
כשחולים יש את "מָרָק העוֹף" המסורתי של סבתא
ו"מָרָק חָמוֹד" הוא החיסון השנתי של סבתא !
סבתא הייתה אומרת שזה התחליף האמיתי לאנטיביוטיקה
ב" "מָרָק חָמוֹד" יש:
ראש שום
ראש סלרי עם העלים
בצל
גזר
תפוחי אדמה
נענע
לימון והמון…
זה מרק של סבתא של סבתא של סבתא שלי, שקיבלו אותו
בירושה "מאמא אדמה" זו שמגדלת את כל ירקות השורש הכי בריאים
בתוספת הרבה ויטמין C הלימון שעושה את כל המרק.
בקיצור סיר מלא בכל תכונות האנטי דלקתיות, חיטוי ניקוי רעלים,
אנטיביוטיקה טבעית עוד ממחקריו של ד"ר הרמב"ם.
בעיר ילדותי חיפה לא היה בית שלא בישלו את
"מָרָק חָמוֹד" בכל מיני צורות עם קובה סולת,
עם קובה בורגול, עם בשר, בלי בשר, עם אורז, עם קוסקוס,
כל סבתא מה שהתאים למשפחתה.
אז למה לדבר הרבה קדימה להכנה
"מָרָק חָמוֹד"
עד לפני שקניתי את הקוצץ הידני הייתי חותכת את הירקות לקוביות ועיגולים…
והשנה פעם ראשונה בגלל "ההוריקן" שהגיע כל כך מהר הכנתי את
המנה הראשונה של האנטיביוטיקה בקוצץ.זה מה קוראים אותו סלייסר
לנסות צריך ? צריך…
שלושה ארבע סיבובים כל ירק ולסיר.
בקוצץ הירקות לא יוצאים בגודל שווה והאמת המרק נראה צבעוני יותר ועשיר יותר.
תוך שאני קוצצת את הירקות היה לי דיבור עם עצמי:
כן כן אני וותיקה בארץ מדברת חופשי עם עצמי וגם עונה לי.
להכין קובה סולת או לא להכין – כן -לא – כן- לא….???
בסוף הופיעה "הסנדוויץ" שגרה לידינו לביקור היומי…
מה את עושה?
לא עושה…מתלבטת ! בין לעשות או לא לעשות קובה
והיא:
"בטח לעשות ועכשיו !!!
אני רוצה לראות איך את מכינה אותם ככה לפי העין !
בשידור חי ! ואני אשים את הכוס למטה שתמדוד את
העין שלך" !
הוצאתי מחבת,שמן זית, בצל קצוץ להזהיב,
שתי ביצים, פלפל, מלח ולקשקש….
הסנדוויץ טעמה "מה זה הטעים הזה"? אני "זה למילוי הקובה"
"זה מה שאת שמה מקושקשת עם בצל"?
ואני חשבתי שאת מבשלת ומבשלת ימים ולילות.
אחרי שסיר "מָרָק חָמוֹד" קיבל את מנת הלימון הנדיבה
והוא בדיוק בטעמו המשובח…
עכשיו צוללים פנימה כל כדורי הקובה ל- 10 דקות לקבל את
כל טעמים האנטיביוטיקה של הטבע.
אז תזכרו זה המרק של סבתא של "אמא אדמה"
שעובר מדור לדור ואוכלים אותו כל השנה.
חורף קל ובריא לכולם….
הירקות
קיצוץ גס של כל הירקות – תוכלו גם לחתוך לקוביות
המרק מוכן רק להוסיף את הקובה
המלית בצל מטוגן ומקושקשת