דדה מסעדה גרוזינית נדירה

הטעמים הנפלאים והאווירה הנעימה של מסעדת המטבח הגרוזיני דדה, עושים חשק לנסוע עד לגבעתיים

01/09/2010
יעל מוריס קבלו עדכונים מיעל
  • RSS
» חינקאלי בשר - הגרסא הגרוזינית לדים סאם.

אנחנו התל-אביבים, כשאנחנו חושבים על אוכל גרוזיני, אנחנו חושבים על ננוצ'קה. אפילו כתבתי על זה פעם, לפני 4 שנים (וואי, איך הזמן טס כשנהנים. או כשמזדקנים). אבל אחרי שננוצ'קה עברו למקום החדש, בניין אחד ליד, כבר ממש לא נעים לי להיות שם.

כבר לפני 3 שנים, גילינו שנפתחה מסעדה גרוזינית בגבעתיים. אמרנו שנלך. אז מה אם לקח לנו 3 שנים להוציא לפועל, לפחות ככה זכינו לאכול שם עם שניים מחברינו, שהספיקו בינתיים גם להפוך לחברים שלנו וגם לטייל ולאכול בגיאורגיה (כן, גרוזיה). למרות שהם איחרו (לא קל למצוא חנייה באזור), כשהם הגיעו הם המליצו לנו על מנות. והיה כל-כך טעים.

המיקום די מוזר, ככה באמצע כצנלסון בגבעתיים. על שלט אחד כתוב "קפה בר", ואילו בשלט השני כתוב "בר מסעדה גרוזינית", כאילו לא היה מקום בשלט אחד לכתוב "קפה בר מסעדה גרוזינית", אז פיצלו לשניים. המקום נראה כמו פאב קטן, עם שולחנות עץ והרבה אלכוהול.

הזמנו כל מיני מנות ראשונות וכל מיני מנות עיקריות. אחרי המתנה רבה הגיעה מנה ראשונה אחת, ואחרי המתנה נוספת הגיעו העיקריות, ומנות ראשונות נוספות התחילו לזרום בהמשך. זה לא ממש הפריע בסופו של דבר, כי ממילא חלקנו מנות, וגם הופתענו שהמנות העיקריות היו יותר קטנות מהראשונות. מצד שני, גם המחיר שלהן לא היה מאוד שונה משל הראשונות.

אז רק בשביל להקל על הקריאה, אני מציגה פה את המנות המדהימות שאכלנו, לפי סדר הופעתן בתפריט, ולא לפי סדר האכילה המבולגן.

ורגע לפני שנדבר על אוכל, נזכיר בקצרה את השתייה. כמה מאיתנו חלקנו בקבוק יין גרוזיני. היין הגרוזיני ידוע בהיותו מתוק. לקחנו קינדזמראולי, אדום חצי מתוק (85). היה מאוד נחמד לארוחת אמצע היום שכזאת. ועכשיו סופסוף לאוכל.

מאפים (מה שקראנו להם מנות ראשונות)

לבש - לחם גרוזיני מסורתי, הנאפה בתנור לבנים (5). לא טעמתי, השארתי מקום לאוכל, אבל נראה טוב.

חצ'פורי - סירת בצק עם 5 סוגי גבינות וביצת עין (32). על הנייר נשמע כמו מנת ה"ביצה בקן" מהספר "ילדים מבשלים" של רות סירקיס. האמת, גם נראה ככה, אבל אלוהים אדירים, איזה טעם נפלא. זו המנה הכי אלוהית שאכלנו שם. החוויה מזכירה קצת פונדו גבינות (לא שאי פעם זכיתי לאכול כזה), כשבוצעים חתיכה מהבצק וטובלים אותה בתוך תערובת הגבינות והביצה. לא לשכוח לערבב את המנה לפני שמתחילים לאכול. והנה תמונה של לפני ואחרי הערבוב.

בדריג'אני - מאפה ממולא בתבשיל חצילים, גבינת מוצרלה, ביצה ושמנת (32). זה קצת כמו סנדביץ' טוניסאי בתוך סמבוסק. מצויין. הזמנו שניים כאלו ל-3 בנות. למזלנו נשאר להם רק אחד, כי זה ענק והספיק בסוף ל-4 פיות.

צ'יבורקי - בצק פריך ממולא בבשר עגל טחון ותבלינים (28). השימוש בצירוף האותיות בורק כנראה קיים בכל מיני מקומות בעולם, כולל אצלנו, בורקס. כל בורק הוא עולם ומלואו בפני עצמו, אבל המשותף לכל הבורקים בכל המקומות זה שכולם מאפי בצק. אני חייבת להודות שלא התעלפתי מהמנה.

ארוחות DEDA (מה שקראנו להם מנות עיקריות)

חשוב לציין שבסופו של דבר המאפים הם גולת הכותרת של המקום, ולמרות שהמנות העיקריות טעימות, הן פחות מרגשות.

פלוב - אורז מבושל עם בשר עגל ו 7 תבלינים ארומטיים (40). כן, פלוב, פילאף, נשמע די דומה, וזה באמת אותו הדבר. כנראה תלוי איפה מזמינים את זה. הגיעה כיפה קטנה של אורז. מאוד מאוד טעים, אבל נופל מהפילאף של ננוצ'קה, גם בגודל וגם בטעם (וזו המילה הטובה היחידה שיש לי להגיד על ננוצ'קה).

צ'נחי - קדירת עגל, תפו"א וחצילים (45). כשקוראים קדירה, מצפים לאיזה סיר קדירה שיגיע לשולחן, ואז שמגיע קערה קטנה (לא קערת מרק, בקושי קערת קינוח), זה קצת מפתיע. אבל טעים.

ותודה ל-Beagle מהבלוג "פירורים" שצילמה את התמונה.

חשלמה - תבשיל עגל עם 11 סוגי ירק ומיץ רימון (45) – עוד קערונת קטנה. לא טעמתי.

חינקאלי בשר - כיסוני בצק מאודים, במילוי בשר ותבלינים (38). טוב, אני חושבת שאת המנה הזאת כבר כולם מכירים. מזכיר קצת דים סאם. אפשר להזמין גם עם גבינות (אני מעדיפה), ואפשר גם להזמין אחד בודד (9).

קינוח

היו בתפריט רק שני קינוחים, אחד גרוזיני ואחד לא. ביקשנו שניים מהגרוזיני - צ'ורצ'חלה. נשאר רק אחד. אז כולנו חלקנו את המנה הקטנה, וחבל שלא היה עוד. מדובר בגליל של אגוזים מצופים במשהו במרקם גומי בצבע סגול, שיש בו יין. יותר מזה לא יודעת להגיד על המנה.

ותודה ל-Beagle מהבלוג "פירורים" שתרמה את ידה ואת צילום ידה עם פרוסת צ'ורצ'חלה.

היתה חוויה מוצלחת (חוץ מהגב העקום שלי). אולי נחזור לשם מתישהו (אם נמצא חניה).

דדה deda, בר מסעדה גרוזינית
כצנלסון 113, כיכר נח (חפשו חנייה בשינקין), גבעתיים
03-6700412
אתר הבית

לבלוג לא סוגרת ת'פה של יעל מוריס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה